Page 17 - medorledor26-1
P. 17

‫עוגת תפוחי עץ ודבש‬

                                                 ‫זמן ההכנה‪ 20 :‬דקות‪ ,‬זמן אפייה‪ 40 :‬דקות‪,‬‬
                                                                  ‫מצרכים ל‪ 6 -‬מנות‬

                                                                                                                 ‫‪ 750‬גר' תפוחי עץ‬
                                                                                                                      ‫‪ 1‬לימון סחוט‬
                                                                                                                            ‫‪ 3‬ביצים‬
                                                                                                                      ‫‪ 200‬גר' סוכר‬
                                                                                                                      ‫‪ 200‬גר' קמח‬
                                                                                                                     ‫‪ 200‬גר' חמאה‬

                                                                                                                 ‫‪ 2‬כפות דבש נוזלי‬
                                                                                                                       ‫קמצוץ מלח‬

                                                                      ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                                                  ‫מקלפים את התפוחים‪ ,‬מסלקים את הליבה ופורסים לרבעים‪ .‬את הרבעים‬
                                                                                                                      ‫מחלקים ל‪.4 -‬‬

                                                                                           ‫מעל התפוחים שופכים את מיץ הלימון‪.‬‬
                                                                                                     ‫מחממים תנור ל‪ 160 -‬מעלות‪.‬‬

                                                  ‫בקערת המיקסר מניחים את החמאה ומערבבים עד קבלת קרם‪ ,‬מוסיפים את‬
                                                                                                             ‫הסוכר ומערבבים שוב‪.‬‬

                                                  ‫מפרידים בין החלמונים והחלבונים‪ .‬מוסיפים לקערת המיקסר את החלמונים‬
                                                                                    ‫ומערבבים שוב‪ ,‬מוסיפים את הקצח ומערבבים‬
                                                                                                                  ‫מעבירים לקערה‪.‬‬

                                                                            ‫מקציפים את החלבונים עם קמצוץ המלח לקצף חזק ‪.‬‬
                                                  ‫מוסיפים לקערת המסה כרבע מהקצף ומערבבים על מנת לדלל את המסה ואז‬

                                                                                  ‫מוסיפים את יתר הקצף ומקפלים אותם בזהירות‪.‬‬
                                                  ‫בתבנית סיליקון שופכים חצי מן הבצק מעל מניחים את תפוחי העץ ומעל מזליפים‬

                                                                                       ‫את הדבש ואז מכסים בחצי השני של הבצק‪.‬‬
                                                                                            ‫אופים כ‪ 40-‬דקות‪ .‬מצננים כ‪ 10-‬דקות‪.‬‬
                                                                                                  ‫ניתן להגיש פושר עם גלידת וניל‪.‬‬

‫מגזין מדור לדור ‪17‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22