Page 16 - medorledor26-1
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫דג לוקוס ממולא‬

‫זמן ההכנה ‪ 15 :‬דקות‪ ,‬זמן אפייה ‪ 30 :‬דקות‪,‬‬
                 ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‪:‬‬

                              ‫לדג‪:‬‬                              ‫למלית‪:‬‬
   ‫‪ 1‬לוקוס במשקל של קילו וחצי‬        ‫‪ 2‬כפות שמן זית או ‪ 30‬גר' חמאה‬
‫‪ 4‬כפות שמן זית או ‪ 50‬גר' חמאה‬
  ‫‪ 1‬גמבה אדומה פרוסה לטבעות‬                     ‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬
                                       ‫‪ 1/2‬גמבה אדומה קטנה קצוצה‬
        ‫‪ 1‬בצל גדול פרוס לטבעות‬      ‫‪ 1‬עגבנייה קלופה ומגולענת קצוצה‬
                 ‫‪ 1/4‬חבילת שמיר‬
                    ‫‪ 30‬מ"ל ורמוט‬             ‫‪ 2‬כפות פטרוזיליה קצוצה‬
                   ‫מיץ לימון אחד‬                      ‫מלח ופלפל טחון‬
                 ‫מלח ופלפל טחון‬

                                     ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                                                                       ‫מלית‪:‬‬
‫מחממים את שמן הזית או החמאה במחבת‪ .‬מוסיפים את בצלי השאלוט‬
                                              ‫והגמבה ומבשלים כ‪ 3 -‬דקות‪.‬‬
              ‫מעבירים לקערה ומוסיפים למסה את העגבנייה והפטרוזיליה‪.‬‬
                               ‫מתבלים במלח ופלפל טחון ומערבבים היטב‪.‬‬
                                       ‫מחממים תנור לחום של ‪ 200‬מעלות‪.‬‬
  ‫כעת מטפלים בדג ‪ .‬שוטפים אותו היטב במים קרים ומייבשים עם מגבת‪.‬‬
‫ממלאים את חלל הבטן של הדג במלית ותופרים את בטנו בעזרת חוט ומחט‪.‬‬
          ‫משמנים תבנית חסינת אש עם ‪ 2‬כפות שמן זית או ‪ 25‬גר' חמאה‪.‬‬
                ‫מניחים את הדג וסביבו מסדרים את טבעות הגמבה והבצל‪.‬‬
                                                    ‫מקשטים בענפי השמיר‪.‬‬
‫בסיר מחממים את הלימון‪ ,‬הוורמוט‪ 2 ,‬כפות שמן זית או ‪ 25‬גר' חמאה‪,‬‬
                              ‫מביאים לרתיחה‪ ,‬מתבלים במלח ופלפל טחון‪.‬‬
‫שופכים את הרוטב על הדג ואופים כ‪ 30 -‬דקות בתנור‪ ,‬כשבכל ‪ 10‬דקות‬
                                          ‫מזליפים בעזרת כף רוטב על הדג‪.‬‬

‫חזה ואוחווזמעץםברלוסטמבי דבש‬

‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬
              ‫מצרכים ל‪ 4 -‬מנות‬

                                                                                                                     ‫‪ 2‬חזה אווז‬
                                                                                                         ‫‪ 6‬בצלי שאלוט קצוצים‬

                                                                                                           ‫‪ 20‬מ"ל חומץ בלסמי‬
                                                                                                                    ‫‪ 2‬כפות דבש‬

                                                                                                               ‫מלח ופלפל טחון‬

                                                                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬

         ‫מורידים את עודפי השומן שבצידי החזה בעזרת סכין חדה‪ .‬יוצרים על החזה חתכים בצורה ‪ .x‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬
                      ‫מחממים מחבת ומניחים את החזה על צד של העור וצולים במשך ‪ 10‬דקות‪ .‬מוציאים את עודפי השומן‪.‬‬
                                                      ‫צולים שוב מהצד השני כ ‪ 5‬דקות‪ .‬שומרים את הבשר בצד במקום חמים‪.‬‬

‫מוסיפים למחבת את בצלי השאלוט ומזהיבים אותם‪ .‬שופכים מעל את החומץ‪ .‬בעזרת כף מעץ משפשפים את תחתית המחבת‪.‬‬
                       ‫מוסיפים לרוטב את הדבש ומביאים לרתיחה במשך דקה ‪ .‬פורסים את חזה האווז ומגישים עם הרוטב ‪.‬‬

                                                                                              ‫‪ 16‬מגזין מדור לדור‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21