Page 16 - medorledor26-1
P. 16
פינת הטעמים של יהודית
דג לוקוס ממולא
זמן ההכנה 15 :דקות ,זמן אפייה 30 :דקות,
מצרכים ל 4 -מנות:
לדג: למלית:
1לוקוס במשקל של קילו וחצי 2כפות שמן זית או 30גר' חמאה
4כפות שמן זית או 50גר' חמאה
1גמבה אדומה פרוסה לטבעות 2בצלי שאלוט קצוצים
1/2גמבה אדומה קטנה קצוצה
1בצל גדול פרוס לטבעות 1עגבנייה קלופה ומגולענת קצוצה
1/4חבילת שמיר
30מ"ל ורמוט 2כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ לימון אחד מלח ופלפל טחון
מלח ופלפל טחון
אופן ההכנה:
מלית:
מחממים את שמן הזית או החמאה במחבת .מוסיפים את בצלי השאלוט
והגמבה ומבשלים כ 3 -דקות.
מעבירים לקערה ומוסיפים למסה את העגבנייה והפטרוזיליה.
מתבלים במלח ופלפל טחון ומערבבים היטב.
מחממים תנור לחום של 200מעלות.
כעת מטפלים בדג .שוטפים אותו היטב במים קרים ומייבשים עם מגבת.
ממלאים את חלל הבטן של הדג במלית ותופרים את בטנו בעזרת חוט ומחט.
משמנים תבנית חסינת אש עם 2כפות שמן זית או 25גר' חמאה.
מניחים את הדג וסביבו מסדרים את טבעות הגמבה והבצל.
מקשטים בענפי השמיר.
בסיר מחממים את הלימון ,הוורמוט 2 ,כפות שמן זית או 25גר' חמאה,
מביאים לרתיחה ,מתבלים במלח ופלפל טחון.
שופכים את הרוטב על הדג ואופים כ 30 -דקות בתנור ,כשבכל 10דקות
מזליפים בעזרת כף רוטב על הדג.
חזה ואוחווזמעץםברלוסטמבי דבש
זמן הכנה 10 :דקות זמן בישול 20 :דקות
מצרכים ל 4 -מנות
2חזה אווז
6בצלי שאלוט קצוצים
20מ"ל חומץ בלסמי
2כפות דבש
מלח ופלפל טחון
אופן ההכנה:
מורידים את עודפי השומן שבצידי החזה בעזרת סכין חדה .יוצרים על החזה חתכים בצורה .xממליחים ומפלפלים.
מחממים מחבת ומניחים את החזה על צד של העור וצולים במשך 10דקות .מוציאים את עודפי השומן.
צולים שוב מהצד השני כ 5דקות .שומרים את הבשר בצד במקום חמים.
מוסיפים למחבת את בצלי השאלוט ומזהיבים אותם .שופכים מעל את החומץ .בעזרת כף מעץ משפשפים את תחתית המחבת.
מוסיפים לרוטב את הדבש ומביאים לרתיחה במשך דקה .פורסים את חזה האווז ומגישים עם הרוטב .
16מגזין מדור לדור