Page 9 - medorledor23
P. 9
את העבודה תוך שעתיים ,משהו קצת מתפספס מבחינתי". "אנחנו עושים הרבה ארוחות שף שזה ארוחות של 9מנות
שמלוות ביין ובסיפורים .אנחנו עושים זאת באהבה ובתשומת
יהיה נכון להגיד שאתה רוצה להפוך אותם לחלוצים? לב מקסימלית" ,הוא מסביר ,ומזכיר את הפרוייקט במסגרתו
אני בא לתת להם נגיעה מהחלוציות ,מהסיפורים שהם גדלו הוא מזמין ישראלים להתנדב ולהשתתף בעבודת הבציר.
עליהם .אני חושב שכל אדם שגדל פה בארץ ישראל נחשף
לסיפור חלוצי או חיבור לקרקע בדרך זו או אחרת במשפחה. פרוייקט "עבודה עברית"
והרעיון הוא לקחת חלק ,לראות איך זה מרגיש ללכת
בחקלאות בשמש ,עבודה פיזית ,בשבילי זה רגיל כי גדלתי "עיקר העבודה שלנו היא מידי שבוע בספומבר" ,הוא מסביר,
ככה .אבל בשביל הרבה חברים שלי ואנשים שהכרתי במשך "אנחנו יקב קטן .יקבים גדולים בוצרים כל יום .אנחנו בוצרים
השנים ,זה דבר שהוא ממש אטרקציה ,יום מיוחד בשבילם". פעם בשבוע עושים את זה כבר 6שנים .יש אנשים שבאים
לבצור וחוזרים אחרי כמה שבועות פעם נוספת כי הייתה
לתת לאנשים את האפשרות להתחבר לאדמה ולהנות. להם חוויה יוצאת מגדר הרגיל והם רוצים לנסוע שוב -
"הגפן משדרת משהו קסום ,גיליתי שזו תרפיה גם אישית מדובר במתנדבים שמקבלים ארוח של ארוחת ערב ,ארוחת
וגם זוגית .זוגות שנמצאים יום שלם במרחק מילימטר אחד בוקר ובקבוק יין .אנחנו דורשים במרכאות ממי שמגיע
מהשני ,מדברים אבל לא רואים אחד את השני .כל אחד עובר שיבין שהוא בא ליום עבודה של 5-6שעות בשמש ,בחום,
את המסע שלו ובדרך מדברים .הרבה זוגות באו וסיפרו על קצת דבורים ,קצת ליכלוך .יש אנשים שכבר בטלפון אומרים
איזו חוויה חזקה זה היה בשבילם כל היום לבצור יחד. 'או-קי ,זה לא מה שחשבתי'.
בפעילות כזו שלחמש שש שעות תלוי בנחישות ובמוטיבציה "ערב קודם אנחנו עושים כאן חגיגה .מוסיקה סביב מדורה,
של הקבוצה ,זה תלוי חלקה – בוצרים ממוצע חמישה טון, אוכל טוב והרבה יין ולמחרת קמים ובוצרים חלקה נתונה.
בכל פעם מגיעים 20-30מתנדבים.
ובסך הכל אנחנו בוצרים בשנה כ 40 -טון". אחרי ארוחה כזו ויין ,אפשר לקום בבוקר לעבודה
למשפחה 45דונם כרמים ,והם משווקים את היין ב30 - ?
מסעדות בת"א ,חיפה ,ירושלים והצפון" .יש לנו את
הפריווילגיה לבחור את המסעדות שאנחנו מתחברים "זו חידה" ,הוא אומר" ,זו שאלה הנשאלת תמיד .אני יכול
להגיד בלב שלם שאין בעייה ,ואני חושב שזה תודות לזה
אליהם" ,הוא אומר. שאנחנו עושים זאת קצת אחרת .יש עוד יקבים בארץ
ובעולם שעושים פעילות כזו .בדרך כלל ,מתחבר לזה גם
איזו מתנה תרצה ליום ההולדת ? אקט תיירותי .באים עם או בלי הילדים בוצרים 20דקות
חצי שעה מבינים את הקושי .השמש קופחת על הראש,
"אחלק את זה לשניים" ,הוא אומר" .מתנה חמרית אני אשמח הדבורים באוויר ,וממשיכים לאטרקציה הבאה .אנחנו
תמיד לקבל בקבוק יין עם סיפור טוב מאחוריו .מתנה שהיא קראנו לזה 'עבודה עברית' – כי הרעיון להחזיר את הח'ברה
לא חמרית – אני נוהג ,בשנים האחרונות ביום ההולדת שלי, שיושבים מול המסכים ,ח'ברה בני הגיל שלי , 30-40היי-
לצאת לויפאסנה ,מדיטציה של 10ימים .זו המתנה האמיתית טקיסטים ,אנשי משרד שגדלו על סיפור בניית הארץ של
סבא וסבתא שלהם ולא באמת מצליחים להגיע לעבודת
מבחינתי לחיים". כפיים ,עבודה חלקאית עבודה פיזית .אז מי שמתקשר
קדם כפר יין בפייסבוק אני דואג להסביר לו במפורש שזו עבודה פיסית קשה
מושב קדמת צבי רמת הגולן מאוד .אתם תקבלו ארוח אוכל ויין ,ולמחרת בשעה ארבע
וחצי ,קמים ליום עבודה קשה .אני בבוקר קם כמה דקות
לפני כולם ומסתובב בין האהלים עם פעמון כזה של אשרם
שיקומו .הרבה אנשים אומרים שזו חוויה של החיים שלהם
להתעורר לצלילי פעמון כזה .הרבה אנשים קמים ורוצים
לקלל אותי" ,הוא אומר וצוחק" ,כולם קמים שותים קפה
ויוצאים לעבוד".
הוא גר שש שנים בארצות הברית וקיבל את הכשרתו ביקב
בקליפורניה" .קיבלתי שם הרבה מאוד כלים של עשיית יין",
הוא אומר.
"חזרתי לארץ .אז היה מנהג שבתור ילד לקחתי חלק בו -
חברי הגרעין של אבא שלי באים ליום בציר .בשנה הראשונה
קיימנו את הפעילות רק למעגל החברים הקרוב שלנו .הגיעו
כמה חברים בצרו ענבים ,העלו תמונות לפייסבוק וכך זה
גדל.
"ב -שלוש ארבע השנים האחרונות אנחנו מגיעים למצב שיש
לנו רשימת המתנה אני לא יכול להכיל את כולם ,לא יכול
שיהיו יותר מ 20-30 -בוצרים בכל פעם ,וחשוב לי שיהיה
האתגר האישי בבציר .אם יגיעו 40או 50בוצרים ויסיימו
מגזין מדור לדור 9