Page 9 - medorledor23
P. 9

‫את העבודה תוך שעתיים‪ ,‬משהו קצת מתפספס מבחינתי‪".‬‬             ‫"אנחנו עושים הרבה ארוחות שף שזה ארוחות של ‪ 9‬מנות‬
                                                             ‫שמלוות ביין ובסיפורים‪ .‬אנחנו עושים זאת באהבה ובתשומת‬
‫יהיה נכון להגיד שאתה רוצה להפוך אותם לחלוצים?‬                ‫לב מקסימלית"‪ ,‬הוא מסביר‪ ,‬ומזכיר את הפרוייקט במסגרתו‬

‫אני בא לתת להם נגיעה מהחלוציות‪ ,‬מהסיפורים שהם גדלו‬              ‫הוא מזמין ישראלים להתנדב ולהשתתף בעבודת הבציר‪.‬‬
‫עליהם‪ .‬אני חושב שכל אדם שגדל פה בארץ ישראל נחשף‬
‫לסיפור חלוצי או חיבור לקרקע בדרך זו או אחרת במשפחה‪.‬‬                     ‫פרוייקט "עבודה עברית"‬
‫והרעיון הוא לקחת חלק‪ ,‬לראות איך זה מרגיש ללכת‬
‫בחקלאות בשמש‪ ,‬עבודה פיזית‪ ,‬בשבילי זה רגיל כי גדלתי‬           ‫"עיקר העבודה שלנו היא מידי שבוע בספומבר"‪ ,‬הוא מסביר‪,‬‬
‫ככה‪ .‬אבל בשביל הרבה חברים שלי ואנשים שהכרתי במשך‬             ‫"אנחנו יקב קטן‪ .‬יקבים גדולים בוצרים כל יום‪ .‬אנחנו בוצרים‬
‫השנים‪ ,‬זה דבר שהוא ממש אטרקציה‪ ,‬יום מיוחד בשבילם‪".‬‬           ‫פעם בשבוע עושים את זה כבר ‪ 6‬שנים‪ .‬יש אנשים שבאים‬
                                                             ‫לבצור וחוזרים אחרי כמה שבועות פעם נוספת כי הייתה‬
      ‫לתת לאנשים את האפשרות להתחבר לאדמה ולהנות‪.‬‬             ‫להם חוויה יוצאת מגדר הרגיל והם רוצים לנסוע שוב ‪-‬‬
‫"הגפן משדרת משהו קסום‪ ,‬גיליתי שזו תרפיה גם אישית‬             ‫מדובר במתנדבים שמקבלים ארוח של ארוחת ערב‪ ,‬ארוחת‬
‫וגם זוגית‪ .‬זוגות שנמצאים יום שלם במרחק מילימטר אחד‬           ‫בוקר ובקבוק יין‪ .‬אנחנו דורשים במרכאות ממי שמגיע‬
‫מהשני‪ ,‬מדברים אבל לא רואים אחד את השני‪ .‬כל אחד עובר‬          ‫שיבין שהוא בא ליום עבודה של ‪ 5-6‬שעות בשמש‪ ,‬בחום‪,‬‬
‫את המסע שלו ובדרך מדברים‪ .‬הרבה זוגות באו וסיפרו על‬           ‫קצת דבורים‪ ,‬קצת ליכלוך‪ .‬יש אנשים שכבר בטלפון אומרים‬

      ‫איזו חוויה חזקה זה היה בשבילם כל היום לבצור יחד‪.‬‬                                       ‫'או‪-‬קי‪ ,‬זה לא מה שחשבתי'‪.‬‬
‫בפעילות כזו שלחמש שש שעות תלוי בנחישות ובמוטיבציה‬            ‫"ערב קודם אנחנו עושים כאן חגיגה‪ .‬מוסיקה סביב מדורה‪,‬‬
‫של הקבוצה‪ ,‬זה תלוי חלקה – בוצרים ממוצע חמישה טון‪,‬‬            ‫אוכל טוב והרבה יין ולמחרת קמים ובוצרים חלקה נתונה‪.‬‬

                                                                                      ‫בכל פעם מגיעים ‪ 20-30‬מתנדבים‪.‬‬

                ‫ובסך הכל אנחנו בוצרים בשנה כ‪ 40 -‬טון‪".‬‬        ‫אחרי ארוחה כזו ויין‪ ,‬אפשר לקום בבוקר לעבודה‬
‫למשפחה ‪ 45‬דונם כרמים‪ ,‬והם משווקים את היין ב‪30 -‬‬                                                                 ‫?‬
‫מסעדות בת"א‪ ,‬חיפה‪ ,‬ירושלים והצפון‪" .‬יש לנו את‬
‫הפריווילגיה לבחור את המסעדות שאנחנו מתחברים‬                    ‫"זו חידה"‪ ,‬הוא אומר‪" ,‬זו שאלה הנשאלת תמיד‪ .‬אני יכול‬
                                                               ‫להגיד בלב שלם שאין בעייה‪ ,‬ואני חושב שזה תודות לזה‬
                                         ‫אליהם"‪ ,‬הוא אומר‪.‬‬     ‫שאנחנו עושים זאת קצת אחרת‪ .‬יש עוד יקבים בארץ‬
                                                               ‫ובעולם שעושים פעילות כזו‪ .‬בדרך כלל‪ ,‬מתחבר לזה גם‬
                  ‫איזו מתנה תרצה ליום ההולדת ?‬                 ‫אקט תיירותי‪ .‬באים עם או בלי הילדים בוצרים ‪ 20‬דקות‬
                                                               ‫חצי שעה מבינים את הקושי‪ .‬השמש קופחת על הראש‪,‬‬
‫"אחלק את זה לשניים"‪ ,‬הוא אומר‪" .‬מתנה חמרית אני אשמח‬            ‫הדבורים באוויר‪ ,‬וממשיכים לאטרקציה הבאה‪ .‬אנחנו‬
‫תמיד לקבל בקבוק יין עם סיפור טוב מאחוריו‪ .‬מתנה שהיא‬            ‫קראנו לזה 'עבודה עברית' – כי הרעיון להחזיר את הח'ברה‬
‫לא חמרית – אני נוהג‪ ,‬בשנים האחרונות ביום ההולדת שלי‪,‬‬           ‫שיושבים מול המסכים‪ ,‬ח'ברה בני הגיל שלי ‪ , 30-40‬היי‪-‬‬
‫לצאת לויפאסנה‪ ,‬מדיטציה של ‪ 10‬ימים‪ .‬זו המתנה האמיתית‬            ‫טקיסטים‪ ,‬אנשי משרד שגדלו על סיפור בניית הארץ של‬
                                                               ‫סבא וסבתא שלהם ולא באמת מצליחים להגיע לעבודת‬
                                            ‫מבחינתי לחיים‪".‬‬    ‫כפיים‪ ,‬עבודה חלקאית עבודה פיזית‪ .‬אז מי שמתקשר‬
                                      ‫קדם כפר יי‏ן בפייסבוק‬    ‫אני דואג להסביר לו במפורש שזו עבודה פיסית קשה‬
                                ‫מושב קדמת צבי רמת הגולן‬        ‫מאוד‪ .‬אתם תקבלו ארוח אוכל ויין‪ ,‬ולמחרת בשעה ארבע‬
                                                              ‫וחצי‪ ,‬קמים ליום עבודה קשה‪ .‬אני בבוקר קם כמה דקות‬
                                                             ‫לפני כולם ומסתובב בין האהלים עם פעמון כזה של אשרם‬
                                                             ‫שיקומו‪ .‬הרבה אנשים אומרים שזו חוויה של החיים שלהם‬
                                                             ‫להתעורר לצלילי פעמון כזה‪ .‬הרבה אנשים קמים ורוצים‬
                                                             ‫לקלל אותי"‪ ,‬הוא אומר וצוחק‪" ,‬כולם קמים שותים קפה‬

                                                                                                         ‫ויוצאים לעבוד‪".‬‬

                                                             ‫הוא גר שש שנים בארצות הברית וקיבל את הכשרתו ביקב‬
                                                             ‫בקליפורניה‪" .‬קיבלתי שם הרבה מאוד כלים של עשיית יין"‪,‬‬

                                                                                                               ‫הוא אומר‪.‬‬
                                                             ‫"חזרתי לארץ‪ .‬אז היה מנהג שבתור ילד לקחתי חלק בו ‪-‬‬
                                                             ‫חברי הגרעין של אבא שלי באים ליום בציר‪ .‬בשנה הראשונה‬
                                                             ‫קיימנו את הפעילות רק למעגל החברים הקרוב שלנו‪ .‬הגיעו‬
                                                             ‫כמה חברים בצרו ענבים‪ ,‬העלו תמונות לפייסבוק וכך זה‬

                                                                                                                     ‫גדל‪.‬‬
                                                             ‫"ב‪ -‬שלוש ארבע השנים האחרונות אנחנו מגיעים למצב שיש‬
                                                             ‫לנו רשימת המתנה אני לא יכול להכיל את כולם‪ ,‬לא יכול‬
                                                             ‫שיהיו יותר מ‪ 20-30 -‬בוצרים בכל פעם‪ ,‬וחשוב לי שיהיה‬
                                                             ‫האתגר האישי בבציר‪ .‬אם יגיעו ‪ 40‬או ‪ 50‬בוצרים ויסיימו‬

‫מגזין מדור לדור ‪9‬‬
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14