Page 13 - medorledor23
P. 13

‫סלט פסטה אביבי‬
                    ‫‪5‬מנות זמן הכנה‪ 15 :‬דקות זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
                    ‫אופן ההכנה‪:‬‬
‫מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן‪ .‬מסננים שוטפים ושומרים בצד‪.‬‬                        ‫‪ 450‬גר' אטריות מסוג פנה‬
                                                                                      ‫‪ 340‬גר' פסטרמה רומנית‬
‫מקלפים את התירס צולים בטמפרטורה גבוהה כ‪ 15 -‬דקות ושמים את הגרעינים‬                           ‫‪ 170‬גר' אספרגוס‬
                                                                              ‫הקערה‪.‬‬
                                                                                          ‫‪ 240‬גר' עגבניות שרי‬
‫מקלפים את האספרגוס ‪ ,‬חותכים לשלושה חלקים‪ .‬מרתיחים מים עם מלח ומבשלים‬                       ‫‪ 4‬קלחי תירס טריים‬
                  ‫כ‪ 2 -‬דקות‪ .‬מצננים ושוטפים במים קרים‪ .‬מוסיפים לגרעיני תירס ‪.‬‬            ‫‪ 130‬גר' גמבה אדומה‬
                                                                                        ‫חופן פטרוזיליה קצוצה‬
‫חותכים את הפסטרמה לרצועות דקות‪ ,‬חותכים את העגבניות שרי לחצים וקוצצים‬
                                                             ‫דק את הגמבה האדומה‪.‬‬               ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬
                                                                                             ‫‪ 1‬כף חומץ בין יין‬
‫מוסיפים את העגבניות‪ ,‬הגמבה‪ ,‬הפסטרמה‪ ,‬הפטרוזיליה והאטריות לקערת התירס‬                        ‫‪ 1‬כפית חרדל דיזון‬
                                                                          ‫והאספרגוס‪.‬‬
                                                                                                    ‫מלח‪ ,‬פלפל‬
                                      ‫מכינים וינגרט עם שמן הזית‪ ,‬החומץ והחרדל ‪.‬‬
                                                     ‫מוסיפים מלך ופלפל לפי הטעם‪.‬‬

                      ‫סטולנטה נוצרסוחב נהי‪.‬ס עם‬

                    ‫‪ 4‬מנות זמן הכנה‪ 20 :‬דקות זמן בישול‪ 2 :‬דקות‬

                                               ‫מצרכים‪:‬‬

                                            ‫‪ 300‬גר' שעועית ירוקה מאודה‬
                                            ‫‪ 20‬עגבניות שרי חצויות לשניים‬

                                                      ‫‪ 1‬בצל אדום פרוס דק‬
                                                  ‫‪ 20‬זיתי קלמטה מגולענים‬
                                ‫‪ 6‬תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ופרוסים‬
                                        ‫‪ 4‬אנשובי חתוכים לחתיכות קטנות‬
                         ‫‪ 4‬פרוסות טונה אדומה במשקל ש ‪ 60‬גר' כל אחת‬
                                               ‫‪ 125‬מ"ל שמן זית (‪ 1/2‬כוס)‬

                                                     ‫‪ 3‬כפות מיץ לימון טרי‬
                                                                 ‫מלח ‪,‬פלפל‬

                                               ‫‪ 4‬ביצים קשות מחולקים ל‪4-‬‬

                                             ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                    ‫בקערה גדולה מניחים את השעועית הירוקה‪ ,‬העגבניות‪,‬‬
                    ‫הבצל הפרוס‪ ,‬הזיתים‪ ,‬תפוחי האדמה הפרוסים‪,‬‬

                                                                  ‫והאנשובי‪.‬‬
                    ‫במחבת צורבים את הטונה על אש גבוהה במשך דקה‬

                                                                    ‫מכל צד‪.‬‬
                      ‫מקציפים את שמן הזית תוך כדי הוספת מיץ הלימון‪.‬‬
                    ‫שופכים את הרוטב על הסלט‪ ,‬מוסיפים מלח ופלפל לפי‬

                                                          ‫הטעם ומערבבים‪.‬‬
                    ‫מניחים מעל הסלט את רבעי הביצים וחתיכות הטונה ‪.‬‬

‫מגזין מדור לדור ‪13‬‬
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18