Page 13 - medorledor23
P. 13
סלט פסטה אביבי
5מנות זמן הכנה 15 :דקות זמן בישול 20 :דקות
מצרכים:
אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן .מסננים שוטפים ושומרים בצד. 450גר' אטריות מסוג פנה
340גר' פסטרמה רומנית
מקלפים את התירס צולים בטמפרטורה גבוהה כ 15 -דקות ושמים את הגרעינים 170גר' אספרגוס
הקערה.
240גר' עגבניות שרי
מקלפים את האספרגוס ,חותכים לשלושה חלקים .מרתיחים מים עם מלח ומבשלים 4קלחי תירס טריים
כ 2 -דקות .מצננים ושוטפים במים קרים .מוסיפים לגרעיני תירס . 130גר' גמבה אדומה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חותכים את הפסטרמה לרצועות דקות ,חותכים את העגבניות שרי לחצים וקוצצים
דק את הגמבה האדומה. 3כפות שמן זית
1כף חומץ בין יין
מוסיפים את העגבניות ,הגמבה ,הפסטרמה ,הפטרוזיליה והאטריות לקערת התירס 1כפית חרדל דיזון
והאספרגוס.
מלח ,פלפל
מכינים וינגרט עם שמן הזית ,החומץ והחרדל .
מוסיפים מלך ופלפל לפי הטעם.
סטולנטה נוצרסוחב נהי.ס עם
4מנות זמן הכנה 20 :דקות זמן בישול 2 :דקות
מצרכים:
300גר' שעועית ירוקה מאודה
20עגבניות שרי חצויות לשניים
1בצל אדום פרוס דק
20זיתי קלמטה מגולענים
6תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ופרוסים
4אנשובי חתוכים לחתיכות קטנות
4פרוסות טונה אדומה במשקל ש 60גר' כל אחת
125מ"ל שמן זית ( 1/2כוס)
3כפות מיץ לימון טרי
מלח ,פלפל
4ביצים קשות מחולקים ל4-
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את השעועית הירוקה ,העגבניות,
הבצל הפרוס ,הזיתים ,תפוחי האדמה הפרוסים,
והאנשובי.
במחבת צורבים את הטונה על אש גבוהה במשך דקה
מכל צד.
מקציפים את שמן הזית תוך כדי הוספת מיץ הלימון.
שופכים את הרוטב על הסלט ,מוסיפים מלח ופלפל לפי
הטעם ומערבבים.
מניחים מעל הסלט את רבעי הביצים וחתיכות הטונה .
מגזין מדור לדור 13