Page 12 - medorledor23
P. 12

‫פינת הטעמים של יהודית‬

    ‫סלט אביבי חגיגי‬

  ‫‪ 4‬מנות זמן הכנה‪ 25 :‬דקות זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬

                              ‫מצרכים‪:‬‬

                                              ‫‪ 4‬שניצלי עוף‬
                                        ‫‪ 1‬גזר חתוך למקלות‬
            ‫‪ 100‬גר' שעועית ירוקה עדינה טרייה או קפואה‬
                                         ‫‪ 1‬כף עירית קצוצה‬
 ‫‪ 2‬חופנים גדולים של לים זעירים (רוקט‪,‬עלים סגולים וכו')‬
                                      ‫‪1‬כף חומץ בן יין אדום‬
                                       ‫‪ 100‬גר' אפונה סינית‬

                                                 ‫‪ 1‬בצל סגול‬
                                          ‫‪ 1/2‬גמבה אדומה‬
                                       ‫כף פטרוזיליה קצוצה‬

                                              ‫‪ 1‬כף שמן זית‬

                           ‫אופן ההכנה‪:‬‬

        ‫מבשלים את השעועית הירוקה כך שתישאר פריכה‪.‬‬
‫מבשלים במים רותחים כמה דקות את האפונה הסינית‬
‫ומקלוני הגזר‪ .‬לאחר מכן שוטפים היטב במים קרים‬

                                            ‫ומייבשים היטב‪.‬‬
             ‫פורסים לפרוסות דקות את הבצל ואת הפלפל‪.‬‬
‫בקערת סלט מניחים את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים את‬

                                      ‫העירית והפטרוזיליה‪.‬‬
‫פורסים את השניצלים לרצועות דקות‪ ,‬מטגנים במעט שמן‬

                                              ‫זית מאוד חם‪.‬‬
        ‫כשהבשר מוכן שופכים מעליו כף חומץ ומערבבים‪.‬‬

                ‫שופכים את תערובת הבשר החם על הסלט‪.‬‬
                               ‫ניתן להגיש עם רוטב וינגרט‪.‬‬

                                                                                                   ‫‪ 12‬מגזין מדור לדור‬
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17