Page 14 - medorledor21
P. 14

‫פינת הטעמים של יהודית‬

         ‫עוף בסיידר‬                                        ‫חזה אווז צרוב עם רוטב יין‬

‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות זמן בישול‪ :‬שעה וחצי‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬

                             ‫מצרכים‪:‬‬                                                                 ‫‪ 2‬חזה אווז שלם‬
                                                                                                   ‫פלפל שחור גרוס‬
                                               ‫‪ 12‬שוקיים‬
                           ‫‪ 4‬כפות שמן או ‪ 90‬גר' חמאה‬                                                          ‫מלח גס‬
                        ‫‪ 1‬שוט קלבדוס (קוניאק תפוחים)‬
                                                                                      ‫לרוטב היין‪:‬‬
                                     ‫חצי ליטר סיידר יבש‬
                                   ‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬                            ‫שמן או מעט משומן האווז שהומס‬
                                                                                                 ‫‪ 1/4‬בקבוק יין אדום‬
                                           ‫פלפל לבן גרוס‬
                                                      ‫מלח‬                                     ‫‪ 4‬בצלי שאלוט קצוצים‬
                                                                                                             ‫ציר בקר‬
                                          ‫‪ 2‬כפות ציר עוף‬
                        ‫סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות‬                                             ‫‪ 2‬כפות רכז רימונים‬
                   ‫‪ 2‬תפוחי גרנד סמיט חתוכים לפרוסות‬                                                  ‫פלפל גרוס ומלח‬
                         ‫‪ 1‬שמנת בישול או שמנת צמחית‬
                                                                                     ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                          ‫אופן ההכנה‪:‬‬
                                                              ‫לוקחים מחבת פסים ומחממים על האש עד שהיא‬
‫בסיר מתכת כבד ממיסים ‪ 30‬גר' חמאה או מחממים‬                    ‫חמה מאוד‪ .‬בינתיים עושים חתכים בתוך חזה האווז‬
‫‪ 2‬כפות שמן‪ .‬מטגנים עד הזהבה את שוקי העוף מכל‬
                                                                            ‫בצורות של איקס‪ .‬מפלפלים וממליחים‪.‬‬
                           ‫הצדדים יחד עם בצלי שאלוט‪.‬‬          ‫מניחים את חזה האווז על הצד של העור ומשאירים‬
‫מוסיפים לסיר את הקלבדוס ומדליקים אותו‪ .‬מוסיפים‬                ‫עד הזהבה‪ ,‬את יתר השומן אוספים לכלי (חוזרים על‬
‫את הסיידר‪ ,‬ציר העוף‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬               ‫פעולה זו מספר פעמים) השומן שהתקבל יכול לשמש‬
‫שמים במחבת ‪ 30‬גר' חמאה או כף שמן ומקפיצים את‬
‫הפטריות‪ .‬מוסיפים אותם לסיר העוף‪ .‬מוסיפים נוזלים‬                            ‫לתפוחי אדמה אפויים או בתבשילי בשר ‪.‬‬
‫(מים) אם יש צורך כך שהעוף יהיה מכוסה‪ .‬באמצע‬                   ‫כשהעור זהוב וקריספי הופכים לצד השני למשך כ‪5 -‬‬

                            ‫הבישול מוסיפים את השמנת‪.‬‬                                            ‫דקות‪ .‬שומרים בחום‪.‬‬
‫במקביל ממיסים את יתר החמאה או כף שמן ומזהיבים‬                 ‫במקביל מכינים את רוטב היין שמים בסיר קטן שמן‬
                                                              ‫או משומן האווז‪ .‬מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים‬
                           ‫את פרוסות התפוחים מכל צד‪.‬‬          ‫עד שהוא שקוף‪ .‬מוסיפים את היין ואת ציר הבקר‪,‬‬
‫להגשה מסדרים בצלחת את שוקי העוף עם פרוסות‬                     ‫מבשלים עד צמצום מוסיפים את רכז הרימונים‪.‬‬

                                                ‫התפוחים‪.‬‬                              ‫פלפלים וממליחים לפי הטעם‪.‬‬
           ‫אפשר להגיש עם אורז או מחית תפוחי אדמה‪.‬‬             ‫פורסים את חזה האווז לפרוסות די עבות כמו מניפה‬

                                                                                                  ‫ומוזגים מעל רוטב‪.‬‬

                                                           ‫‪ 14‬מגזין מדור לדור‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19