Page 14 - medorledor21
P. 14
פינת הטעמים של יהודית
עוף בסיידר חזה אווז צרוב עם רוטב יין
זמן הכנה 15 :דקות זמן בישול :שעה וחצי מצרכים:
מצרכים: 2חזה אווז שלם
פלפל שחור גרוס
12שוקיים
4כפות שמן או 90גר' חמאה מלח גס
1שוט קלבדוס (קוניאק תפוחים)
לרוטב היין:
חצי ליטר סיידר יבש
2בצלי שאלוט קצוצים שמן או מעט משומן האווז שהומס
1/4בקבוק יין אדום
פלפל לבן גרוס
מלח 4בצלי שאלוט קצוצים
ציר בקר
2כפות ציר עוף
סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות 2כפות רכז רימונים
2תפוחי גרנד סמיט חתוכים לפרוסות פלפל גרוס ומלח
1שמנת בישול או שמנת צמחית
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
לוקחים מחבת פסים ומחממים על האש עד שהיא
בסיר מתכת כבד ממיסים 30גר' חמאה או מחממים חמה מאוד .בינתיים עושים חתכים בתוך חזה האווז
2כפות שמן .מטגנים עד הזהבה את שוקי העוף מכל
בצורות של איקס .מפלפלים וממליחים.
הצדדים יחד עם בצלי שאלוט. מניחים את חזה האווז על הצד של העור ומשאירים
מוסיפים לסיר את הקלבדוס ומדליקים אותו .מוסיפים עד הזהבה ,את יתר השומן אוספים לכלי (חוזרים על
את הסיידר ,ציר העוף .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. פעולה זו מספר פעמים) השומן שהתקבל יכול לשמש
שמים במחבת 30גר' חמאה או כף שמן ומקפיצים את
הפטריות .מוסיפים אותם לסיר העוף .מוסיפים נוזלים לתפוחי אדמה אפויים או בתבשילי בשר .
(מים) אם יש צורך כך שהעוף יהיה מכוסה .באמצע כשהעור זהוב וקריספי הופכים לצד השני למשך כ5 -
הבישול מוסיפים את השמנת. דקות .שומרים בחום.
במקביל ממיסים את יתר החמאה או כף שמן ומזהיבים במקביל מכינים את רוטב היין שמים בסיר קטן שמן
או משומן האווז .מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים
את פרוסות התפוחים מכל צד. עד שהוא שקוף .מוסיפים את היין ואת ציר הבקר,
להגשה מסדרים בצלחת את שוקי העוף עם פרוסות מבשלים עד צמצום מוסיפים את רכז הרימונים.
התפוחים. פלפלים וממליחים לפי הטעם.
אפשר להגיש עם אורז או מחית תפוחי אדמה. פורסים את חזה האווז לפרוסות די עבות כמו מניפה
ומוזגים מעל רוטב.
14מגזין מדור לדור