Page 17 - medorledor20
P. 17

‫מרק אפונה בסגנון‬                                            ‫קציצות בסגנון‬
              ‫הודי‬                                                    ‫הודי‬

                         ‫מצרכים‪:‬‬                                              ‫מצרכים‪:‬‬

                               ‫‪ 300‬גר' אפונה יבשה‬                            ‫‪ 400‬גר' בשר בקר טחון‬
                                       ‫‪ 2‬כפות שמן‬                                   ‫‪ 450‬גר תרד טרי‬

                                 ‫‪ 200‬גר' בצל קצוץ‬                           ‫‪ 4‬כפות עגבניות קצוצות‬
                       ‫‪ 2‬שיני שום קלופים ומעוכים‬                     ‫‪ 1‬פלפל אדום לא חריף במיוחד‬
              ‫חתיכה קטנה של שורש זנגוויל קצוץ‬
                                                                                               ‫‪ 1‬בצל‬
                                  ‫‪ 1/2‬כפית כורכום‬                                        ‫‪ 2‬שיני שום‬
                             ‫‪ 1/2‬כפית אבקת קארי‬                                ‫‪ 1‬כפית אבקת זנגוויל‬
                             ‫פלפל חריף לפי הטעם‬                                      ‫‪ 1‬כפית כורכום‬
                                                                                  ‫‪ 1‬כפית גרם מסלה‬
                                  ‫‪ 4‬חתיכות ציפורן‬                                       ‫‪ 1‬כפית כמון‬
                                   ‫‪ 1‬ליטר מרק עוף‬                                        ‫‪ 2‬גרעיני הל‬
                                   ‫‪ 1/2‬לימון סחוט‬
                       ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬                                                   ‫שמן‬
                        ‫‪ 1/4‬צרור כוסברה קצוץ דק‬                                    ‫צרור עלי כוסברה‬

                                                                                                ‫מלח‬

                            ‫אופן ההכנה‪:‬‬                                                 ‫אופן ההכנה‪:‬‬

            ‫שוטפים היטב את האפונה במים קרים ומסננים‪.‬‬        ‫מקלפים את הבצל והשום‪ ,‬חותכים את הפלפל החריף‬
‫מחממים את השמן בסיר על אש בינונית‪ ,‬מוסיפים את הבצל‬          ‫ומוציאים ממנו את הגרעינים והחלק הלבן‪ .‬טוחנים חצי בצל‬
‫הקצוץ תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף‪ ,‬מוסיפים את השום‪,‬‬          ‫עם שיני השום‪ ,‬הפלפל החריף‪ ,‬הזנגוויל וקצת עלי כוסברה‪.‬‬
‫את הזנגוויל הקצוץ‪ ,‬התבלינים והציפורן‪ .‬מערבבים כדקה‬
‫מוסיפים את האפונה ואת מרק העוף‪ .‬ממליחים ומפלפלים‬                   ‫שוטפים את התרד‪ .‬קוצצים גס כ‪ 100 -‬גר' עלי תרד ‪.‬‬
‫לפי הטעם‪ .‬מביאים לרתיחה‪ .‬מנמיכים את האש ומבשלים‬             ‫שמים בקערה את הבשר הטחון יחד עם ממרר השום ובצל‬
‫כשהסיר לא מכוסה כ‪ 45 -‬דקות‪( .‬או עד שהאפונה מתרככת‪.‬‬          ‫שהכנו קודם ועלי התרד הקצוצות‪.‬מערבבים היטב ויוצרים‬

                                    ‫מוסיפים את מיץ הלימון‪.‬‬                                                       ‫קציצות‪.‬‬
                            ‫ניתן לרסק את המרק אם רוצים ‪.‬‬    ‫מחממים את השמן במחבת‪ ,‬מוסיפים את את חצי הבצל השני‬
 ‫מוזגים את המרק בקערות ומקשטים עם הכוסברה הקצוצה‬            ‫פרוס דק‪ ,‬הכמון‪ ,‬הכורכום‪ ,‬גרם מסלה וגרעיני ההל המעוכים‪.‬‬

                                                                                                           ‫מטגנים כדקה‪.‬‬
                                                            ‫מוסיפים את הקציצות ומטגנים אותם משני הצדדים‪.‬מוסיפים‬

                                                                            ‫את קוביות העגבניות ומבשלים על אש קטנה‬
                                                                                                             ‫כ‪ 10 -‬דקות‪.‬‬

                                                            ‫בסיר נפרד מביאים לרתחה מים מומלחים‪ .‬מוסיפים את עלי‬
                                                                     ‫התרד ומאדים אותם כ‪ 2 -‬דקות‪ .‬מצננים את התרד‪.‬‬

                                                            ‫מניחים את התרד במחבת‪ ,‬ממליחים לפי הטעם ומבשלים על‬
                                                                                                   ‫אש קטנה כ‪ 5 -‬דקות‪.‬‬

                                                            ‫להגשה מסדרים בקערה את עלי התרד ומסדרים מעל את‬
                                                                                                               ‫הקציצות ‪.‬‬

‫מגזין מדור לדור ‪17‬‬
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22