Page 17 - medorledor20
P. 17
מרק אפונה בסגנון קציצות בסגנון
הודי הודי
מצרכים: מצרכים:
300גר' אפונה יבשה 400גר' בשר בקר טחון
2כפות שמן 450גר תרד טרי
200גר' בצל קצוץ 4כפות עגבניות קצוצות
2שיני שום קלופים ומעוכים 1פלפל אדום לא חריף במיוחד
חתיכה קטנה של שורש זנגוויל קצוץ
1בצל
1/2כפית כורכום 2שיני שום
1/2כפית אבקת קארי 1כפית אבקת זנגוויל
פלפל חריף לפי הטעם 1כפית כורכום
1כפית גרם מסלה
4חתיכות ציפורן 1כפית כמון
1ליטר מרק עוף 2גרעיני הל
1/2לימון סחוט
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם שמן
1/4צרור כוסברה קצוץ דק צרור עלי כוסברה
מלח
אופן ההכנה: אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האפונה במים קרים ומסננים. מקלפים את הבצל והשום ,חותכים את הפלפל החריף
מחממים את השמן בסיר על אש בינונית ,מוסיפים את הבצל ומוציאים ממנו את הגרעינים והחלק הלבן .טוחנים חצי בצל
הקצוץ תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף ,מוסיפים את השום, עם שיני השום ,הפלפל החריף ,הזנגוויל וקצת עלי כוסברה.
את הזנגוויל הקצוץ ,התבלינים והציפורן .מערבבים כדקה
מוסיפים את האפונה ואת מרק העוף .ממליחים ומפלפלים שוטפים את התרד .קוצצים גס כ 100 -גר' עלי תרד .
לפי הטעם .מביאים לרתיחה .מנמיכים את האש ומבשלים שמים בקערה את הבשר הטחון יחד עם ממרר השום ובצל
כשהסיר לא מכוסה כ 45 -דקות( .או עד שהאפונה מתרככת. שהכנו קודם ועלי התרד הקצוצות.מערבבים היטב ויוצרים
מוסיפים את מיץ הלימון. קציצות.
ניתן לרסק את המרק אם רוצים . מחממים את השמן במחבת ,מוסיפים את את חצי הבצל השני
מוזגים את המרק בקערות ומקשטים עם הכוסברה הקצוצה פרוס דק ,הכמון ,הכורכום ,גרם מסלה וגרעיני ההל המעוכים.
מטגנים כדקה.
מוסיפים את הקציצות ומטגנים אותם משני הצדדים.מוסיפים
את קוביות העגבניות ומבשלים על אש קטנה
כ 10 -דקות.
בסיר נפרד מביאים לרתחה מים מומלחים .מוסיפים את עלי
התרד ומאדים אותם כ 2 -דקות .מצננים את התרד.
מניחים את התרד במחבת ,ממליחים לפי הטעם ומבשלים על
אש קטנה כ 5 -דקות.
להגשה מסדרים בקערה את עלי התרד ומסדרים מעל את
הקציצות .
מגזין מדור לדור 17