Page 16 - medorledor20
P. 16
פינת הטעמים של יהודית
זמן הכנה 15 :דקות זמן בישול 25 :דקותקארי עוף פילאף קינואה
מצרכים: מצרכים:
800גר' פרגיות עוף חתוך לקוביות 300גר' קינואה
4תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות 1בצל קצוץ
60גר' שעועית ירוקה 1כפית כורכום
2גזרים לפרוסות דקות חתיכת ג'ינג'ר קטנה מגוררת
בצל גדול לפרוסות דקות
1גמבה אדומה לפרוסות דקות 1גזר חתוך לקוביות קטנות
1קישוא חתוך לקוביות קטנות
1קופסא חלב קוקוס 60גר' שעועית ירוקה עדינה קפואה
1מקל קינמון
60גר' אפונה עדינה קפואה
1פלפל ירוק קטן (לא הכרחי) 1קופסא של חלב קוקוס
1כפית כורכום
1/2ליטר ציר עוף או ירקות
1כפית אבקת קארי מלח ופלפל גרוס
1כפית גרעיני הל 2כפות שמן
2כפיות מלח
2כפיות סוכר חום אופן ההכנה:
אופן ההכנה: בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
מזהיבים קלות .מוסיפים את התבלינים מערבבים
בסיר מחממים את השמן ,מוסיפים את התבלינים
ומערבבים ,מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו תוך כדי היטב.
ערבוב .מוסיפים את חתיכות הפרגיות והמלח .מגבירים מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב על מנת
את האש ומערבבים מדי פעם עד סגירת הבשר. שהתבלינים יכסו אותו .
כשהפרגיות מוזהבות ,מוספים לסיר את הירקות פרט מוסיפים לסיר את הגזר ,את חלב הקוקוס ואת ציר
לשעועית ,הסוכר ומכסים עם חלב הקוקוס .מביאים העוף או הירקות .מביאים לרתיחה .מנמיכים את האש
לרתיחה .מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-
10דקות .מוסיפים לסיר את השעועית וממשיכים לבשל ומבשלים כ 12 -דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים לקינואה את קוביות הקישוא ,את השעועית
כאשר הסיר לא מכוסה . חתוכה לפרוסות ואת האפונה .מכסים למשך 8דקות
לסיום מבשלים על אש גבוהה עד שחלב הקוקוס מצטמצם,
או עד שכל הנוזלים נספגו.
תוך כדי ערבוב ,בערך כ 20-דקות .מגישים מיד. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך .מגישים עם
כוסברה קצוצה .
16מגזין מדור לדור