Page 16 - medorledor20
P. 16

‫פינת הטעמים של יהודית‬

‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות זמן בישול‪ 25 :‬דקותקארי עוף‬                   ‫פילאף קינואה‬

                             ‫מצרכים‪:‬‬                                                ‫מצרכים‪:‬‬

                     ‫‪ 800‬גר' פרגיות עוף חתוך לקוביות‬                                            ‫‪ 300‬גר' קינואה‬
      ‫‪ 4‬תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות‬                                                 ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬

                                   ‫‪ 60‬גר' שעועית ירוקה‬                                           ‫‪1‬כפית כורכום‬
                                  ‫‪ 2‬גזרים לפרוסות דקות‬                             ‫חתיכת ג'ינג'ר קטנה מגוררת‬
                                ‫בצל גדול לפרוסות דקות‬
                          ‫‪ 1‬גמבה אדומה לפרוסות דקות‬                                 ‫‪1‬גזר חתוך לקוביות קטנות‬
                                                                                ‫‪ 1‬קישוא חתוך לקוביות קטנות‬
                                    ‫‪ 1‬קופסא חלב קוקוס‬                      ‫‪ 60‬גר' שעועית ירוקה עדינה קפואה‬
                                           ‫‪ 1‬מקל קינמון‬
                                                                                   ‫‪ 60‬גר' אפונה עדינה קפואה‬
                           ‫‪ 1‬פלפל ירוק קטן (לא הכרחי)‬                                 ‫‪ 1‬קופסא של חלב קוקוס‬
                                          ‫‪ 1‬כפית כורכום‬
                                                                                   ‫‪ 1/2‬ליטר ציר עוף או ירקות‬
                                     ‫‪ 1‬כפית אבקת קארי‬                                         ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                        ‫‪1‬כפית גרעיני הל‬                                            ‫‪ 2‬כפות שמן‬
                                            ‫‪ 2‬כפיות מלח‬
                                      ‫‪ 2‬כפיות סוכר חום‬                           ‫אופן ההכנה‪:‬‬

                         ‫אופן ההכנה‪:‬‬                     ‫בסיר מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ‪.‬‬
                                                         ‫מזהיבים קלות‪ .‬מוסיפים את התבלינים מערבבים‬
‫בסיר מחממים את השמן‪ ,‬מוסיפים את התבלינים‬
‫ומערבבים‪ ,‬מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו תוך כדי‬                                                           ‫היטב‪.‬‬
‫ערבוב‪ .‬מוסיפים את חתיכות הפרגיות והמלח‪ .‬מגבירים‬          ‫מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב על מנת‬

         ‫את האש ומערבבים מדי פעם עד סגירת הבשר‪.‬‬                                        ‫שהתבלינים יכסו אותו ‪.‬‬
‫כשהפרגיות מוזהבות‪ ,‬מוספים לסיר את הירקות פרט‬             ‫מוסיפים לסיר את הגזר‪ ,‬את חלב הקוקוס ואת ציר‬
‫לשעועית‪ ,‬הסוכר ומכסים עם חלב הקוקוס‪ .‬מביאים‬              ‫העוף או הירקות‪ .‬מביאים לרתיחה‪ .‬מנמיכים את האש‬
‫לרתיחה‪ .‬מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ‪-‬‬
‫‪ 10‬דקות‪ .‬מוסיפים לסיר את השעועית וממשיכים לבשל‬                          ‫ומבשלים כ‪ 12 -‬דקות תוך כדי ערבוב‪.‬‬
                                                         ‫מוסיפים לקינואה את קוביות הקישוא‪ ,‬את השעועית‬
                                ‫כאשר הסיר לא מכוסה ‪.‬‬     ‫חתוכה לפרוסות ואת האפונה‪ .‬מכסים למשך ‪ 8‬דקות‬
‫לסיום מבשלים על אש גבוהה עד שחלב הקוקוס מצטמצם‪,‬‬
                                                                                    ‫או עד שכל הנוזלים נספגו‪.‬‬
        ‫תוך כדי ערבוב‪ ,‬בערך כ‪ 20-‬דקות‪ .‬מגישים מיד‪.‬‬       ‫טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך‪ .‬מגישים עם‬

                                                                                              ‫כוסברה קצוצה ‪.‬‬

                                                         ‫‪ 16‬מגזין מדור לדור‬
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21