Page 30 - medorledor145
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :יהודית לוטואק
הכנה: חזה אווז צרוב עם רוטב
לוקחים מחבת פסים ומחממים אותה על האש עד שהיא חמה יין לצד תאנים אפויים
מאוד .בינתיים עושים חתכים בחזה האווז בצורות של איקס.
מצרכים ל 6 :מנות
מפלפלים וממליחים. זמן הכנה 20 :דקות
מניחים את חזה האווז על הצד של העור ומשאירים עד להזהבה, זמן בישול/אפיה 40 :דקות
את יתר השומן אוספים לכלי (חוזרים על פעולה זו מספר
פעמים) .השומן שהתקבל יכול לשמש לתפוחי אדמה אפויים או מצרכים:
2חזה אווז שלמים
בתבשילי בשר.
כשהעור זהוב וקריספי הופכים לצד השני למשך כ 5-דקות. 12תאנים
4כפות דבש
שומרים בחום. ענפי רוזמרין
במקביל מכינים את רוטב היין .שמים בסיר קטן את השמן או 1כף שמן זית
מהשומן אווז .מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
הופך לשקוף .מוסיפים את היין ואת ציר הבקר ,מבשלים עד פלפל שחור גרוס
צמצום ומוסיפים את רכז הרימונים .מפלפלים וממליחים לפי
מלח גס
הטעם.
לרוטב היין:
הכנת התאנים: 1כף שמן או משומן האווז שהומס
שוטפים את התאנים וחוצים אותם ל .4מניחים אותן בתבנית
ושופכים עליהם 1כף שמן זית ,את הדבש ואת ענפי הרוזמרין. 1/4בקבוק יין אדום
4בצלי שאלוט קצוצים
מכניסים לתנור למשך 15דקות.
1כוס ציר בקר
בשרים להגשה 2כפות רכז רימונים
פורסים את חזה האווז לפרוסות די עבות
סרוק אותי כמו מניפה ,מסדרים על צלחת ,בצד פלפל גרוס ומלח
מניחים 2תאנים ומוזגים מעל רוטב.
30