Page 30 - medorledor145
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬יהודית לוטואק‬

                                                    ‫הכנה‪:‬‬     ‫חזה אווז צרוב עם רוטב‬
‫לוקחים מחבת פסים ומחממים אותה על האש עד שהיא חמה‬                ‫יין לצד תאנים אפויים‬
‫מאוד‪ .‬בינתיים עושים חתכים בחזה האווז בצורות של איקס‪.‬‬
                                                                                                  ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                       ‫מפלפלים וממליחים‪.‬‬                                         ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫מניחים את חזה האווז על הצד של העור ומשאירים עד להזהבה‪,‬‬                                    ‫זמן בישול‪/‬אפיה‪ 40 :‬דקות‬
‫את יתר השומן אוספים לכלי (חוזרים על פעולה זו מספר‬
‫פעמים)‪ .‬השומן שהתקבל יכול לשמש לתפוחי אדמה אפויים או‬                                                        ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                  ‫‪ 2‬חזה אווז שלמים‬
                                            ‫בתבשילי בשר‪.‬‬
‫כשהעור זהוב וקריספי הופכים לצד השני למשך כ‪ 5-‬דקות‪.‬‬                                                        ‫‪ 12‬תאנים‬
                                                                                                        ‫‪ 4‬כפות דבש‬
                                             ‫שומרים בחום‪.‬‬                                              ‫ענפי רוזמרין‬
‫במקביל מכינים את רוטב היין‪ .‬שמים בסיר קטן את השמן או‬                                                  ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
‫מהשומן אווז‪ .‬מוסיפים את הבצל הקצוץ ומבשלים עד שהוא‬                                       ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬
‫הופך לשקוף‪ .‬מוסיפים את היין ואת ציר הבקר‪ ,‬מבשלים עד‬                                                ‫פלפל שחור גרוס‬
‫צמצום ומוסיפים את רכז הרימונים‪ .‬מפלפלים וממליחים לפי‬
                                                                                                            ‫מלח גס‬
                                                    ‫הטעם‪.‬‬
                                                                                                         ‫לרוטב היין‪:‬‬
                                            ‫הכנת התאנים‪:‬‬                           ‫‪ 1‬כף שמן או משומן האווז שהומס‬
‫שוטפים את התאנים וחוצים אותם ל ‪ .4‬מניחים אותן בתבנית‬
‫ושופכים עליהם ‪ 1‬כף שמן זית‪ ,‬את הדבש ואת ענפי הרוזמרין‪.‬‬                                           ‫‪ 1/4‬בקבוק יין אדום‬
                                                                                              ‫‪ 4‬בצלי שאלוט קצוצים‬
                            ‫מכניסים לתנור למשך ‪ 15‬דקות‪.‬‬
                                                                                                      ‫‪ 1‬כוס ציר בקר‬
           ‫בשרים‬                                      ‫להגשה‬                                     ‫‪ 2‬כפות רכז רימונים‬
                      ‫פורסים את חזה האווז לפרוסות די עבות‬
‫סרוק אותי‬             ‫כמו מניפה‪ ,‬מסדרים על צלחת‪ ,‬בצד‬                                               ‫פלפל גרוס ומלח‬

                            ‫מניחים ‪ 2‬תאנים ומוזגים מעל רוטב‪.‬‬

                                                              ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35