Page 28 - medorledor145
P. 28

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫הכנה‪:‬‬  ‫דג בקלה עם חמאת‬
‫יש לקלוף את הבצל ולפרוס אותו דק‪ .‬שופכים את מיץ‬                         ‫רימונים‬
‫רימונים במחבת רחב‪ ,‬מביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים את הבצל‬
                                                                                       ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
 ‫ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה (שומרים על בעבוע)‪.‬‬                                      ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫פותחים את הרימון ומוציאים את הגרעינים‪ .‬שומרים בקערה‪.‬‬                                ‫זמן בישול‪ :‬חצי שעה‬
‫מניחים את חתיכות הדג במיץ רימונים כשמצמידים אותן זו‬
‫לזו‪ .‬מבשלים חמש דקות והופכים אותן ומבשלים שוב חמש‬                                               ‫מצרכים‪:‬‬
‫דקות‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬מוסיפים את גרעיני הרימון ואת‬                     ‫‪ 6‬חתיכות דג בקלה של ‪ 150‬גר'‬
‫קוביות החמאה‪ .‬ממשיכים לבשל את הכל עוד חמש דקות‪.‬‬
                                                                                       ‫‪ 500‬גר' תרד טרי‬
            ‫בינתיים חולטים את התרד בסיר מים רותחים‪.‬‬                                 ‫‪250‬מ"ל מיץ רימונים‬

                   ‫להגשה‪:‬‬                                                                        ‫‪ 1‬רימון‬
                                                                                            ‫‪ 1‬בצל אדום‬
‫שמים על צלחת מן התרד‪ ,‬מעל מניחים חתיכת דג ומעל‬                              ‫‪ 80‬גר' חמאה חתוך לקוביות‬
                                                                                       ‫מלח ופלפל גרוס‬
           ‫סלטים‬   ‫מרוטב הרימונים‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

                                                          ‫‪28‬‬
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33