Page 29 - medorledor145
P. 29

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫סרוק אותי‬                                          ‫ההכנה‪:‬‬   ‫קסרול תפוחי אדמה‬
‫מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים‪ .‬מבשלים אותם במים עם‬                         ‫סתווי‬
‫מעט מלח במשך עשרים דקות‪ .‬תפוחי האדמה והגזרים צריכים‬
‫להתרכך אך עדיין להיות מעט קשים‪ .‬מקררים אותם מעט‬                                         ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                       ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
                            ‫וחותכים אותם לקוביות בינוניות‪.‬‬
‫בינתיים קולפים ופורסים את הבצלים‪ .‬מחממים את השמן‬                                          ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
‫במחבת ומקפיצים את הבצל עד הזהבה וכל זה על אש בינונית‪.‬‬
‫כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את פרוסות האווז והשזיפים‬                                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫ושופכים מעל את היין ואת הקינמון‪ .‬מנמיכים את האש‬                                        ‫‪ 10‬שזיפים מיובשים‬
‫וממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע‪ .‬מוסיפים את קוביות הירקות‪,‬‬
‫מערבבים‪ ,‬מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם‪ .‬ממשיכים‬                                           ‫‪ 4‬תפוחי אדמה‬
‫לבשל על אש נמוכה‪ .‬אם התבשיל מתייבש יש להוסיף חצי כוס‬                                              ‫‪ 2‬בצלים‬
                                                                                                   ‫‪ 2‬גזרים‬
                                                      ‫מים‪.‬‬
            ‫התבשיל מוכן כשהירקות והבצל מעט התקרמלו‪.‬‬                                   ‫‪ 10‬פרוסות אווז מושן‬
                                                                                             ‫‪ 1‬כפית קינמון‬
    ‫בשרים‬
                                                                                          ‫‪ 100‬מ"ל יין אדום‬
‫‪29‬‬                                                                                      ‫‪ 1‬כף של מן אגוזים‬

                                                                                                   ‫גיליון ‪145‬‬
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34