Page 29 - medorledor145
P. 29
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
סרוק אותי ההכנה: קסרול תפוחי אדמה
מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים .מבשלים אותם במים עם סתווי
מעט מלח במשך עשרים דקות .תפוחי האדמה והגזרים צריכים
להתרכך אך עדיין להיות מעט קשים .מקררים אותם מעט מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 10 :דקות
וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
בינתיים קולפים ופורסים את הבצלים .מחממים את השמן זמן בישול :שעה
במחבת ומקפיצים את הבצל עד הזהבה וכל זה על אש בינונית.
כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את פרוסות האווז והשזיפים מצרכים:
ושופכים מעל את היין ואת הקינמון .מנמיכים את האש 10שזיפים מיובשים
וממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע .מוסיפים את קוביות הירקות,
מערבבים ,מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם .ממשיכים 4תפוחי אדמה
לבשל על אש נמוכה .אם התבשיל מתייבש יש להוסיף חצי כוס 2בצלים
2גזרים
מים.
התבשיל מוכן כשהירקות והבצל מעט התקרמלו. 10פרוסות אווז מושן
1כפית קינמון
בשרים
100מ"ל יין אדום
29 1כף של מן אגוזים
גיליון 145