Page 33 - medorledor142
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
סרוק אותי הכנה: מאפה של אפונה
מחממים את התנור לחום של 180מעלות. ואספרגוס
מקלפים את האספרגוס וחותכים לחתיכות של 2סמ' .את
האפונה הקפואה חולטים במשך כ 3-דקות במי מלח רותחים. מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
מסננים.
בקערה שמים 30גר' חמאה ומוסיפים לה ביצה אחרי ביצה זמן אפיה :שעה
תוך כדי ערבוב .מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה מצרכים:
אחידה .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם .מוסיפים למסה את
2חבילות של אספרגוס
האפונה ואת חתיכות האספרגוס. 200גר' אפונה עדינה קפואה
משמנים תבנית חסינת אש ,שופכים מעל את המסה .מנמיכים
את החום של התנור ל 130מעלות ,מכניסים את התבנית ואופים 4ביצים
50גר' קמח
במשך שעה או עד שהמאפה זהוב ויציב. 1/2ליטר חלב
50גר' חמאה רכה
תבשילים ותוספות מלח ופלפל לבן גרוס
33 גיליון 142