Page 33 - medorledor142
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫סרוק אותי‬                                           ‫הכנה‪:‬‬   ‫מאפה של אפונה‬
                   ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬              ‫ואספרגוס‬
‫מקלפים את האספרגוס וחותכים לחתיכות של ‪ 2‬סמ'‪ .‬את‬
‫האפונה הקפואה חולטים במשך כ‪ 3-‬דקות במי מלח רותחים‪.‬‬                                ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                 ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                   ‫מסננים‪.‬‬
‫בקערה שמים ‪ 30‬גר' חמאה ומוסיפים לה ביצה אחרי ביצה‬                                    ‫זמן אפיה‪ :‬שעה‬
‫תוך כדי ערבוב‪ .‬מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה‬                                        ‫מצרכים‪:‬‬
‫אחידה‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪ .‬מוסיפים למסה את‬
                                                                             ‫‪ 2‬חבילות של אספרגוס‬
                           ‫האפונה ואת חתיכות האספרגוס‪.‬‬                 ‫‪ 200‬גר' אפונה עדינה קפואה‬
‫משמנים תבנית חסינת אש‪ ,‬שופכים מעל את המסה‪ .‬מנמיכים‬
‫את החום של התנור ל‪ 130‬מעלות‪ ,‬מכניסים את התבנית ואופים‬                                       ‫‪ 4‬ביצים‬
                                                                                        ‫‪ 50‬גר' קמח‬
                     ‫במשך שעה או עד שהמאפה זהוב ויציב‪.‬‬                                ‫‪ 1/2‬ליטר חלב‬
                                                                                  ‫‪ 50‬גר' חמאה רכה‬
    ‫תבשילים ותוספות‬                                                            ‫מלח ופלפל לבן גרוס‬

‫‪33‬‬                                                                                         ‫גיליון ‪142‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38