Page 32 - medorledor142
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין צילום‪ :‬יהודית לוטואק‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬         ‫דג בקלה בנוסח‬
‫בסיר שטוח מחממים את שמן הזית וצולים בו את הדג מכל‬                           ‫באהיה‬
‫צדדיו‪ .‬מוציאים את הדג לצלחת‪ .‬מוסיפים את הבצל‪ ,‬העגבנייה‬
                                                                                               ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                  ‫והפלפל‪.‬‬                                     ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫מקפיצים כ ‪ 5‬דקות עד שהבצל מוזהב‪ .‬מחזירים את הדג‬                                               ‫זמן בישול‪ 20 :‬דקות‬

                             ‫ושופכים מעל את החלב קוקוס‪.‬‬                                                  ‫מצרכים‪:‬‬
  ‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את השום הכתוש‪.‬‬                                        ‫‪ 4‬חתיכות של דג בקלה‬
‫מבשלים את הכל על אש נמוכה כ ‪ 10‬דקות‪.‬מגישים מיד יחד‬                                     ‫‪1‬בצל פרוס לפרוסות דקות‬
                                                           ‫‪ 1‬עגבנייה מקולפת ‪ ,‬בלי גרעינים‪ ,‬חתוכה לקוביות קטנות‬
    ‫עם האורז‪ .‬דגים‬                                                               ‫‪ 1‬פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות‬

‫סרוק אותי‬                                                                                         ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                                                                                                  ‫‪ 1/2‬חלב קוקוס‬
                                                                                      ‫מלח ופלפל גרוס לפי הטעם‬
                                                                                              ‫‪ 2‬שיני שום כתושות‬
                                                                                              ‫‪ 600‬גר' אורז מאודה‬

                                                                                                                  ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37