Page 33 - medorledor139
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫דקות עד שלושים דקות‪ .‬החצילים מוכנים כאשר בעזרת כף‬                       ‫טרין של חצילים עם‬
                                                                                ‫קולי עגבניות‬
‫ניתן להוציא את הבשר מן הקליפה‪ ,‬את בשר החצילים מניחים‬
                                                                                                           ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫במסננת ומסננים‪ .‬מכניסים את הפלפלים לתנור עד שקליפתם‬                                                       ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬

                   ‫משחירה‪ .‬מקלפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים‪.‬‬                                            ‫זמן אפיה‪ :‬שעה‬

‫טוחנים את החצילים ומוסיפים ארבע ביצים ואת יתר שמן הזית‪.‬‬                                                              ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                ‫‪ 1‬קג' חצילים‬
‫מערבבים היטב‪ ,‬מפלפלים וממליחים‪ .‬את הפלפלים טוחנים‬                                                    ‫‪ 500‬גר' פלפלים אדומים‬

‫עם השום‪ ,‬העירית‪ .‬מוסיפים שתי ביצים‪ ,‬הקרם פרש‪ ,‬מפלפלים‬                                                             ‫‪ 2‬שיני שום‬
                                                                                                         ‫‪ 2‬כפות עירית קצוצה‬
                            ‫וממליחים‪.‬‬                                                         ‫‪ 2‬כפות קרם פרש (שמנת ‪)42%‬‬

‫משמנים קערת טרין ומניחים בה שכבת חצילים‪ ,‬מעל שכבת‬                                                            ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                                                                                                             ‫מלח ופלפל גרוס‬
                            ‫פלפלים ומסיימים בעוד שכבת חצילים‪.‬‬
                                                                                                                     ‫‪ 6‬ביצים‬
‫בקערת התנור שופכים מים חמים ומניחים מעל את הטרין‪.‬‬
                                                                                                                ‫קולי עגבניות‪:‬‬
‫אופים במשך שעה בחום של ‪ 180‬מעלות‪ .‬הטרין מוכן כאשר‬                                                                  ‫‪ 6‬עגבניות‬
                                                                                                                  ‫‪ 4‬שיני שום‬
                   ‫מכניסים סכין והלהב יוצא יבש‪ .‬מסננים ומקררים‪.‬‬                                                     ‫‪ 12‬בצלים‬
                                                                                                                        ‫טימין‬
‫במקביל מכינים את הקולי עגבניות‪ .‬מקלפים את העגבניות‬
                                                                                                                 ‫‪ 1‬עלה דפנה‬
‫ומגלענים אותן‪ ,‬חותכים אותן לקוביות קטנות‪ .‬מקלפים את‬                                                          ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬

‫הבצל וחותכים לקוביות‪ .‬מקלפים את שיני השום וקוצצים אותם‪.‬‬                                                                ‫הכנה‪:‬‬
                                                                    ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪ .‬חותכים את החצילים‬
‫בסיר מחממים את שמן הזית‪ ,‬מזהיבים מעט את הבצל ואז‬                    ‫לשניים לאורך‪ .‬חותכים את בשר החציל בשתי וערב‪ .‬מעליהם‬
                                                                    ‫שופכים את מחצית כמות השמן‪ .‬אופים אותם במשך כ‪25-‬‬
‫מוסיפים את העגבניות‪ ,‬ממליחים מעט ומכסים‪ .‬מבשלים עשר‬
                                                                                                                     ‫גיליון ‪139‬‬
‫דקות‪ .‬מוסיפים את השום‪ ,‬הטימין ואת עלה הדפנה‪ .‬מבשלים‬

‫על קטנה במשך כ‪ 15-‬שעה‪ .‬מוציאים את הטימין והעלה דפנה‪.‬‬

                            ‫טוחנים ומסננים‪.‬‬

‫לפני ההגשה הופכים את הטרין על צלחת הגשה ואת הקולי‬

           ‫תבשילים ותוספות‬  ‫מגישים בקערה ליד‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

‫‪33‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38