Page 33 - medorledor139
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
דקות עד שלושים דקות .החצילים מוכנים כאשר בעזרת כף טרין של חצילים עם
קולי עגבניות
ניתן להוציא את הבשר מן הקליפה ,את בשר החצילים מניחים
מצרכים ל 8 :מנות
במסננת ומסננים .מכניסים את הפלפלים לתנור עד שקליפתם זמן הכנה 20 :דקות
משחירה .מקלפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים. זמן אפיה :שעה
טוחנים את החצילים ומוסיפים ארבע ביצים ואת יתר שמן הזית. מצרכים:
1קג' חצילים
מערבבים היטב ,מפלפלים וממליחים .את הפלפלים טוחנים 500גר' פלפלים אדומים
עם השום ,העירית .מוסיפים שתי ביצים ,הקרם פרש ,מפלפלים 2שיני שום
2כפות עירית קצוצה
וממליחים. 2כפות קרם פרש (שמנת )42%
משמנים קערת טרין ומניחים בה שכבת חצילים ,מעל שכבת 4כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
פלפלים ומסיימים בעוד שכבת חצילים.
6ביצים
בקערת התנור שופכים מים חמים ומניחים מעל את הטרין.
קולי עגבניות:
אופים במשך שעה בחום של 180מעלות .הטרין מוכן כאשר 6עגבניות
4שיני שום
מכניסים סכין והלהב יוצא יבש .מסננים ומקררים. 12בצלים
טימין
במקביל מכינים את הקולי עגבניות .מקלפים את העגבניות
1עלה דפנה
ומגלענים אותן ,חותכים אותן לקוביות קטנות .מקלפים את 2כפות שמן זית
הבצל וחותכים לקוביות .מקלפים את שיני השום וקוצצים אותם. הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180מעלות .חותכים את החצילים
בסיר מחממים את שמן הזית ,מזהיבים מעט את הבצל ואז לשניים לאורך .חותכים את בשר החציל בשתי וערב .מעליהם
שופכים את מחצית כמות השמן .אופים אותם במשך כ25-
מוסיפים את העגבניות ,ממליחים מעט ומכסים .מבשלים עשר
גיליון 139
דקות .מוסיפים את השום ,הטימין ואת עלה הדפנה .מבשלים
על קטנה במשך כ 15-שעה .מוציאים את הטימין והעלה דפנה.
טוחנים ומסננים.
לפני ההגשה הופכים את הטרין על צלחת הגשה ואת הקולי
תבשילים ותוספות מגישים בקערה ליד.
סרוק אותי
33