Page 32 - medorledor139
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צצילילוםום::אאללככססדדונוניןין
של הדגים .שופכים מעל את היין ו 400מ"ל של מים .מביאים דג פורל עם אגוזי לוז
לרתיחה ואז ממשיכים לבשל על אש נמוכה ארבעים דקות.
לאחר מכן מעבירים אותו דרך מסננת ומחזירים לסיר .מביאים שילוב מעניין ומפתיע בין הפורל ואגוזי הלוז
שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד קבלת ציר
מצרכים ל 4 :מנות
מצומצם (כ 200 -מ"ל) זמן הכנה 15 :דקות
מוסיפים לציר את השמנת ,מפלפלים וממליחים לפי הטעם, זמן בישול 45 :דקות
מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד
מצרכים:
צמצום לחצי. 2כפות שמן אגוזי לוז
שופכים את ציר הדגים לקערת המקסר ,מוסיפים את אגוזי הלוז
והשמן .טוחנים עד קבלת רוטב אחיד .שומרים בצד במקום חם. 1כף קמח
מלח ופלפל גרוס
ממליחים ,מפלפלים ומקמחים את הפילטים של הפורל. 40גר' אגוזי לוז
ממיסים את החמאה במחבת .מניחים את הפילטים של הפורל.
30גר' חמאה
מטגנים מכל צד כ 3-דקות. 200מ"ל יין לבן יבש
להגשה מניחים את פילה הדג על צלחת ומעל שופכים מן 200מ"ל שמנת בישול
הרוטב .ניתן להגיש עם פירה שבתוכה הוספנו מעט שמן אגוזי
2דגי פורל
לוז.
ההכנה:
דגים יש לבקש ממוכר הדגים לפלט אותם ,אך יש לשמור את
סרוק אותי הראשים ואת האידרות.
ראשית מכינים ציר הדגים .שמים בסיר את הראשים והאידרות
32