Page 32 - medorledor139
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צצילילוםום‪::‬אאללככססדדונוניןין‬

‫של הדגים‪ .‬שופכים מעל את היין ו ‪ 400‬מ"ל של מים‪ .‬מביאים‬            ‫דג פורל עם אגוזי לוז‬
‫לרתיחה ואז ממשיכים לבשל על אש נמוכה ארבעים דקות‪.‬‬
‫לאחר מכן מעבירים אותו דרך מסננת ומחזירים לסיר‪ .‬מביאים‬                  ‫­שילוב מעניין ומפתיע בין הפורל ואגוזי הלוז‬
‫שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד קבלת ציר‬
                                                                                                    ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                     ‫מצומצם (כ ‪ 200 -‬מ"ל)‬                                          ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫מוסיפים לציר את השמנת‪ ,‬מפלפלים וממליחים לפי הטעם‪,‬‬                                                 ‫זמן בישול‪ 45 :‬דקות‬
‫מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד‬
                                                                                                             ‫מצרכים‪:‬‬
                                              ‫צמצום לחצי‪.‬‬                                        ‫‪ 2‬כפות שמן אגוזי לוז‬
‫שופכים את ציר הדגים לקערת המקסר‪ ,‬מוסיפים את אגוזי הלוז‬
‫והשמן‪ .‬טוחנים עד קבלת רוטב אחיד‪ .‬שומרים בצד במקום חם‪.‬‬                                                       ‫‪ 1‬כף קמח‬
                                                                                                     ‫מלח ופלפל גרוס‬
      ‫ממליחים‪ ,‬מפלפלים ומקמחים את הפילטים של הפורל‪.‬‬                                                   ‫‪ 40‬גר' אגוזי לוז‬
‫ממיסים את החמאה במחבת‪ .‬מניחים את הפילטים של הפורל‪.‬‬
                                                                                                         ‫‪ 30‬גר' חמאה‬
                                 ‫מטגנים מכל צד כ‪ 3-‬דקות‪.‬‬                                          ‫‪ 200‬מ"ל יין לבן יבש‬
‫להגשה מניחים את פילה הדג על צלחת ומעל שופכים מן‬                                                 ‫‪ 200‬מ"ל שמנת בישול‬
‫הרוטב‪ .‬ניתן להגיש עם פירה שבתוכה הוספנו מעט שמן אגוזי‬
                                                                                                           ‫‪ 2‬דגי פורל‬
                                                       ‫לוז‪.‬‬
                                                                                                              ‫ההכנה‪:‬‬
     ‫דגים‬                                                    ‫יש לבקש ממוכר הדגים לפלט אותם‪ ,‬אך יש לשמור את‬

‫סרוק אותי‬                                                                                       ‫הראשים ואת האידרות‪.‬‬
                                                             ‫ראשית מכינים ציר הדגים‪ .‬שמים בסיר את הראשים והאידרות‬

                                                                                                                      ‫‪32‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37