Page 37 - medorledor138
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫סרוק אות‬‫קולפים ופורסים את בצלי שאלוט‪ .‬במחבת ממיסים את‬        ‫דג הליבוט עם רוטב יין‬
‫החמאה ומאדים את בצלי שאלוט‪ .‬לאחר מכן מניחים אותם‬                             ‫מוסקט‬
‫על התבנית‪ ,‬מניחים מעל את הדג‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬
                                                                                                  ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
   ‫שופכים מעל את היין ומניחים לצד הדג את הבוקה גרני‪.‬‬                                             ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
‫מכניסים את הדג לתנור ומדי פעם שופכים מעליו ממיצי‬                                                 ‫זמן אפיה‪ 20 :‬דקות‬
‫הבישול‪ .‬מומלץ לכסות הדג ברדיד אלומיניום על מנת שלא‬
                                                                                                            ‫מצרכים‪:‬‬
                      ‫ישחים אך יתבשל‪ .‬אופים כ ‪ 20‬דקות‪.‬‬                                              ‫‪ 1‬קג' דג הליבוט‬
‫כשהדג אפוי מוציאים אותו מהתנור ומעבירים אותו לצלחת‬
‫הגשה‪ ,‬מכסים ברדיד אלומיניום ושומרים בצד במקום‬                                                         ‫‪ 6‬בצלי שאלוט‬
                                                                                                       ‫‪ 80‬גר' חמאה‬
                                                    ‫חמים‪.‬‬                                        ‫‪ 750‬מ"ל יין מוסקט‬
‫שופכים לסיר את מיצי הבישול‪ ,‬מבשלים על אש גבוהה עד‬          ‫‪ 1‬בוקה גרני (פרסה‪ ,‬פטרוזיליה‪ ,‬עלי סלרי‪ ,‬עלי דפנה ‪,‬טימין)‬
‫צמצום של חצי הכמות‪ .‬בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור‬                                             ‫‪ 200‬גר' שמנת בישול‬
‫ומעל שופכים מעט מהרוטב‪ ,‬מערבבים היטב ומחזירים‬                                                        ‫‪ 1‬כף קורנפלור‬
‫לרוטב תוך ערבוב‪ .‬מוסיפים את השמנת ומערבבים‪ .‬מביאים‬                                             ‫‪ 6‬כפות עירית קצוצה‬
‫לרתיחה תוך כדי ערבוב‪ .‬מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון‬
                                                                                                             ‫‪ 1‬לימון‬
                        ‫ומתקנים את התיבול‪ ,‬אם יש צורך‪.‬‬                                             ‫מלח ופלפל גרוס‬
      ‫שופכים את הרוטב על הדג ומעטרים בעירית קצוצה‪.‬‬
                                                                                                              ‫הכנה‪:‬‬
    ‫דגים‬                                                        ‫מחממים תנור לחום של ‪ 200‬מעלות (טרמוסטט ‪) 6-7‬‬
                                                           ‫מרפדים תבנית עם ניר כסף כך שנוכל להניח עליו את הדג‬
‫‪37‬‬
                                                                                                  ‫בלי לגרום לו נזק ‪.‬‬

                                                                                                             ‫גיליון ‪138‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42