Page 37 - medorledor138
P. 37
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
סרוק אותקולפים ופורסים את בצלי שאלוט .במחבת ממיסים את דג הליבוט עם רוטב יין
החמאה ומאדים את בצלי שאלוט .לאחר מכן מניחים אותם מוסקט
על התבנית ,מניחים מעל את הדג .ממליחים ומפלפלים.
מצרכים ל 6 :מנות
שופכים מעל את היין ומניחים לצד הדג את הבוקה גרני. זמן הכנה 30 :דקות
מכניסים את הדג לתנור ומדי פעם שופכים מעליו ממיצי זמן אפיה 20 :דקות
הבישול .מומלץ לכסות הדג ברדיד אלומיניום על מנת שלא
מצרכים:
ישחים אך יתבשל .אופים כ 20דקות. 1קג' דג הליבוט
כשהדג אפוי מוציאים אותו מהתנור ומעבירים אותו לצלחת
הגשה ,מכסים ברדיד אלומיניום ושומרים בצד במקום 6בצלי שאלוט
80גר' חמאה
חמים. 750מ"ל יין מוסקט
שופכים לסיר את מיצי הבישול ,מבשלים על אש גבוהה עד 1בוקה גרני (פרסה ,פטרוזיליה ,עלי סלרי ,עלי דפנה ,טימין)
צמצום של חצי הכמות .בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור 200גר' שמנת בישול
ומעל שופכים מעט מהרוטב ,מערבבים היטב ומחזירים 1כף קורנפלור
לרוטב תוך ערבוב .מוסיפים את השמנת ומערבבים .מביאים 6כפות עירית קצוצה
לרתיחה תוך כדי ערבוב .מוסיפים כמה טיפות מיץ לימון
1לימון
ומתקנים את התיבול ,אם יש צורך. מלח ופלפל גרוס
שופכים את הרוטב על הדג ומעטרים בעירית קצוצה.
הכנה:
דגים מחממים תנור לחום של 200מעלות (טרמוסטט ) 6-7
מרפדים תבנית עם ניר כסף כך שנוכל להניח עליו את הדג
37
בלי לגרום לו נזק .
גיליון 138