Page 36 - medorledor138
P. 36
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צצילילוםום::איהלכודסיתדולנויטן ואק
ההכנה: מרק אפונה בסגנון הודי
שוטפים היטב את האפונה במים קרים ומסננים .מחממים
את השמן בסיר על אש בינונית ,מוסיפים את הבצל הקצוץ מצרכים ל 6 :מנות
תוך כדי ערבוב עד שהבצל שקוף ,מוסיפים את השום ,את זמן הכנה 10 :דקות
הזנגוויל הקצוץ ,התבלינים והציפורן .מערבבים כדקה .מוסיפים זמן בישול 45 :דקות
את האפונה ואת מרק העוף .ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ,מנמיכים את האש ומבשלים כשהסיר לא מצרכים:
מכוסה כ 45 -דקות (או עד שהאפונה מתרככת .מוסיפם את 300גר' אפונה יבשה
מיץ הלימון. 2כפות שמן
ניתן לרסק את המרק אם רוצים. 200גר' בצל קצוץ
מוזגים את המרק בקערות ומקשטים עם הכוסברה הקצוצה. 2שיני שום קלופים ומעוכים
חתיכה קטנה של שורש זנגוויל קצוץ
מרקים 1/2כפית כורכום
1/2כפית אבקת קארי
סרוק אות פלפל חריף לפי הטעם
4חתיכות ציפורן
1ליטר מרק עוף
(אפשר גם עשוי מאבקת מרק )
1/2לימון סחוט
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
1/4צרור כוסברה קצוץ דק
36