Page 35 - medorledor136
P. 35
מגזין מדור לדור בננות אפויות עם
רוטב שמנת ,דבש
קינוחים
וחומץ בלסמי
35
מצרכים ל 4 :מנות
זמן הכנה 12 :דקות
זמן אפיה 8 :דקות
מצרכים:
4בננות
2כפות דבש נוזלי
2כפות חומץ בלסמי
60גר' צימוקים
מיץ מלימון
6כפות שמנת בישול
100מ"ל מים
גלידת וניל או רום – צימוקים (לא הכרחי)
צילום :אלכס דונין הכנה:
מחממים תנור לחום של 180מעלות ()6
הטבה למדור לדור10 בסיר קטן מחממים את המים יחד עם מיץ הלימון.
מביאים לרתיחה ,מוסיפים את הצימוקים ,מכבים את
%מ ימא5וגהוו2וןהד8ימ8התנו8שלי3תוהרו7נטו-תשי4חאלם5קה0 האש ומשאירים את הצימוקים שיתנפחו.
מניחים את הבננות בתבנית בלי לקלפם ואופים אותם
בתנור במשך 8דקות .במקביל מכינים את הרוטב.
בסיר קטן מביאים לרתיחה את הדבש ,החומץ והשמנת.
מכבים.
מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם לרוטב.
מוציאים את הבננות מן התנור.מניחים על צלחות הגשה.
פותחים את קליפתם לכל אורכן .מוזגים מעל מן הרוטב.
ניתן להגיש עם גלידה בקערה קטנה בצד.
סרוק אותי בתוקף עד 30/12/24
גיליון 136