Page 35 - medorledor136
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬                                                                            ‫בננות אפויות עם‬
                                                                                                   ‫רוטב שמנת‪ ,‬דבש‬
            ‫קינוחים‬
                                                                                                       ‫וחומץ בלסמי‬
         ‫‪35‬‬
                                                                                                                          ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                                                         ‫זמן הכנה‪ 12 :‬דקות‬
                                                                                                                           ‫זמן אפיה‪ 8 :‬דקות‬

                                                                                                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                                    ‫‪ 4‬בננות‬
                                                                                                                          ‫‪ 2‬כפות דבש נוזלי‬
                                                                                                                        ‫‪ 2‬כפות חומץ בלסמי‬
                                                                                                                             ‫‪ 60‬גר' צימוקים‬
                                                                                                                                 ‫מיץ מלימון‬
                                                                                                                       ‫‪ 6‬כפות שמנת בישול‬
                                                                                                                               ‫‪ 100‬מ"ל מים‬
                                                                                                    ‫גלידת וניל או רום – צימוקים (לא הכרחי)‬

         ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬                                                                                                        ‫הכנה‪:‬‬
                                                                                                 ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪)6‬‬
                             ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬                                    ‫בסיר קטן מחממים את המים יחד עם מיץ הלימון‪.‬‬
                                                                                  ‫מביאים לרתיחה‪ ,‬מוסיפים את הצימוקים‪ ,‬מכבים את‬
                            ‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬                ‫האש ומשאירים את הצימוקים שיתנפחו‪.‬‬
                                                                                  ‫מניחים את הבננות בתבנית בלי לקלפם ואופים אותם‬
                                                                                  ‫בתנור במשך ‪ 8‬דקות‪ .‬במקביל מכינים את הרוטב‪.‬‬
                                                                                  ‫בסיר קטן מביאים לרתיחה את הדבש‪ ,‬החומץ והשמנת‪.‬‬

                                                                                                                                 ‫מכבים‪.‬‬
                                                                                           ‫מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם לרוטב‪.‬‬
                                                                                  ‫מוציאים את הבננות מן התנור‪.‬מניחים על צלחות הגשה‪.‬‬
                                                                                  ‫פותחים את קליפתם לכל אורכן‪ .‬מוזגים מעל מן הרוטב‪.‬‬

                                                                                               ‫ניתן להגיש עם גלידה בקערה קטנה בצד‪.‬‬

‫סרוק אותי‬                                                                       ‫בתוקף עד ‪30/12/24‬‬

                                                                                                   ‫גיליון ‪136‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40