Page 33 - medorledor136
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                   ‫הכנה‪:‬‬                               ‫עוף שלם ממולא‬
                                                      ‫בפטריות וערמונים‬
‫יש לבקש מהקצב להוציא את עצמות החזה כדי שנוכל‬
                                                                                ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                   ‫למלא אותו‪.‬‬                                                  ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
                                                                              ‫זמן בישול‪ 180 :‬דקות‬
                   ‫מחממים תנור לחום של ‪ 200‬מעלות‪.‬‬
                                                                                          ‫מצרכים‪:‬‬
‫מחממים במחבת את החמאה‪/‬שמן הזית‪ ,‬מוסיפים את‬                                             ‫‪ 1‬עוף שלם‬
                                                     ‫‪ 400‬גר' ערמונים (‪ 4‬שקיות וואקום) קצוצים גס‬
‫בצלי השאלוט והפטריות ומזהיבים אותם‪ .‬מוסיפים את‬                        ‫‪ 400‬גר' לחם דגנים קצוץ גס‬
                                                                            ‫‪ 2‬בצלי שאלוט קצוצים‬
‫הערמונים‪ ,‬הלחם והכוסברה‪ ,‬ממליחים ומפלפלים לפי‬           ‫‪ 250‬גר' פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות‬
                                                             ‫‪ 50‬גר' חמאה או שלוש כפות שמן זית‬
                   ‫הטעם‪ .‬מערבבים היטב ומצננים‪.‬‬                              ‫חבילת כוסברה קצוצה‬
                                                                           ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬
‫כשהתערובת פושרת ממלאים את העוף וסוגרים את החזה‪.‬‬
                                                                                           ‫גיליון ‪136‬‬
‫תופרים עם חוט קצבים‪ .‬מניחים את העוף בתבנית‪ .‬מניחים‬

‫בתחתית התבנית כשתי כוסות מים ומכניסים לתנור‪ .‬מדי‬

‫פעם מרטיבים את העוף עם מיצי הבישול‪ .‬לאחר שעה‬

‫מנמיכים את התנור לחום של ‪ 160‬מעלות וממשיכים לאפות‬

‫תוך כדי הרטבת העוף לעתים תכופות‪ .‬אם יש צורך מוסיפים‬

          ‫בשרים‬    ‫מעט מים בתחתית התבנית‪.‬‬

‫סרוק אות‬

‫‪33‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38