Page 33 - medorledor136
P. 33
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
הכנה: עוף שלם ממולא
בפטריות וערמונים
יש לבקש מהקצב להוציא את עצמות החזה כדי שנוכל
מצרכים ל 6 :מנות
למלא אותו. זמן הכנה 45 :דקות
זמן בישול 180 :דקות
מחממים תנור לחום של 200מעלות.
מצרכים:
מחממים במחבת את החמאה/שמן הזית ,מוסיפים את 1עוף שלם
400גר' ערמונים ( 4שקיות וואקום) קצוצים גס
בצלי השאלוט והפטריות ומזהיבים אותם .מוסיפים את 400גר' לחם דגנים קצוץ גס
2בצלי שאלוט קצוצים
הערמונים ,הלחם והכוסברה ,ממליחים ומפלפלים לפי 250גר' פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
50גר' חמאה או שלוש כפות שמן זית
הטעם .מערבבים היטב ומצננים. חבילת כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
כשהתערובת פושרת ממלאים את העוף וסוגרים את החזה.
גיליון 136
תופרים עם חוט קצבים .מניחים את העוף בתבנית .מניחים
בתחתית התבנית כשתי כוסות מים ומכניסים לתנור .מדי
פעם מרטיבים את העוף עם מיצי הבישול .לאחר שעה
מנמיכים את התנור לחום של 160מעלות וממשיכים לאפות
תוך כדי הרטבת העוף לעתים תכופות .אם יש צורך מוסיפים
בשרים מעט מים בתחתית התבנית.
סרוק אות
33