Page 39 - medorledor133
P. 39

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

 ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬                                  ‫בתוקף עד ‪31/10/24‬‬

‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪0‬‬

      ‫לקרם השקדים‪ :‬מערבבים יחד את כל מרכיבי הקרם‪.‬‬                                                           ‫‪ 20‬גר' חמאה מומסת‬
              ‫בסיום מאחדים את שני הקרמים לקרם חלק‪.‬‬                                                                  ‫אבקת סוכר‬

‫מקלפים את הפירות‪ .‬חותכים את האגסים כמו מניפה ואת‬                                                                    ‫לרוטב קרמל‪:‬‬
                                    ‫האפרסקים לפרוסות‪.‬‬                                                                ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
                                                                                                                    ‫‪ 1‬כפית דבש‬
‫מורחים את הקרם על הבצק ומסדרים מעל את הפירות‪.‬‬                                                                ‫‪ 1‬כף שמנת מתוקה‬
‫מברישים אותם בחמאה מומסת ומפזרים מעל אבקת סוכר‬                                                                     ‫‪ 30‬גר' חמאה‬
‫מחממים תנור לחום של ‪ 200‬מעלות ואופים את הפאי במשך‬
‫‪ 5‬דקות‪ .‬מנמיכים את חום התנור ל ‪ 180‬מעלות וממשיכים‬                                                                       ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                       ‫לבצק פריך‪ :‬בקערת המערבל מניחים את הביצה ומוסיפים‬
                                       ‫לאפות כ‪ 35-‬דקות‪.‬‬                ‫את הסוכר‪ ,‬קורט מלח ותמצית וניל‪ .‬מערבבים עד שמשתנה‬
                                                                       ‫הצבע לצהוב בהיר‪ .‬מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים‪.‬‬
‫לרוטב הקרמל‪ :‬מניחים בסיר את הסוכר ומחממים את הסיר‪.‬‬                     ‫מערבבים שוב‪ .‬מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים‬
‫מחכים עד שהסוכר נמס ומשחים ומוסיפים אליו את כל‬
                                                                                                       ‫שוב עד קבלת בצק אחיד‪.‬‬
           ‫מרכיבי הרוטב ומצמצמים אותו תוך כדי ערבוב‪.‬‬                   ‫משמנים את תבנית הפאי ומשטחים פנימה את הבצק‬
  ‫כשהפאי קר פורסים לפרוסה ומגישים עם רוטב הקרמל‪.‬‬                       ‫ומחוררים אותו בעזרת מזלג‪ .‬מכניסים למקרר כרבע שעה‪.‬‬

   ‫קינוחים‬                                                             ‫לקרם השקדים ואגוזי לוז‪ :‬בקערת המערבל מניחים את כל‬
                                                                                   ‫מרכיבי הקרם ומערבבים עד קבלת קרם חלק‪.‬‬
‫סרוק אותי‬

‫גיליון ‪39 133‬‬
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44