Page 39 - medorledor133
P. 39
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
הטבה למדור לדור10 בתוקף עד 31/10/24
%מ ימא5וגהוו2וןהד8ימ8התנו8שלי3תוהרו7נטו-תשי4חאלם5קה0
לקרם השקדים :מערבבים יחד את כל מרכיבי הקרם. 20גר' חמאה מומסת
בסיום מאחדים את שני הקרמים לקרם חלק. אבקת סוכר
מקלפים את הפירות .חותכים את האגסים כמו מניפה ואת לרוטב קרמל:
האפרסקים לפרוסות. 50גר' סוכר
1כפית דבש
מורחים את הקרם על הבצק ומסדרים מעל את הפירות. 1כף שמנת מתוקה
מברישים אותם בחמאה מומסת ומפזרים מעל אבקת סוכר 30גר' חמאה
מחממים תנור לחום של 200מעלות ואופים את הפאי במשך
5דקות .מנמיכים את חום התנור ל 180מעלות וממשיכים ההכנה:
לבצק פריך :בקערת המערבל מניחים את הביצה ומוסיפים
לאפות כ 35-דקות. את הסוכר ,קורט מלח ותמצית וניל .מערבבים עד שמשתנה
הצבע לצהוב בהיר .מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים.
לרוטב הקרמל :מניחים בסיר את הסוכר ומחממים את הסיר. מערבבים שוב .מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים
מחכים עד שהסוכר נמס ומשחים ומוסיפים אליו את כל
שוב עד קבלת בצק אחיד.
מרכיבי הרוטב ומצמצמים אותו תוך כדי ערבוב. משמנים את תבנית הפאי ומשטחים פנימה את הבצק
כשהפאי קר פורסים לפרוסה ומגישים עם רוטב הקרמל. ומחוררים אותו בעזרת מזלג .מכניסים למקרר כרבע שעה.
קינוחים לקרם השקדים ואגוזי לוז :בקערת המערבל מניחים את כל
מרכיבי הקרם ומערבבים עד קבלת קרם חלק.
סרוק אותי
גיליון 39 133