Page 36 - medorledor133
P. 36

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬   ‫קסרול של ארטישוק‬
‫יש לנגב את הפטריות ולחתוך אותם לפרוסות ‪.‬יש לקלף את‬             ‫ירושלמי ופטריות‬

        ‫הארטישוק הירושלמי ולחתוך אותו לקוביות לא עבות ‪.‬‬                                  ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫במחבט סוטאג' ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל ואת‬                                       ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫השום‪ .‬מזהיבים אותם ומוסיפים את הארטישוק הירושלמי‪,‬‬                                       ‫זמן בישול‪ 26 :‬דקות‬
‫מערבבים ומכסים ‪.‬מנמיכים את האש ומבשלים במשך ‪12‬‬
                                                                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                                                    ‫דקות ‪.‬‬                                      ‫‪ 1‬בצל קצוץ‬
‫מוסיפים את הפטריות‪ ,‬מערבבים וממשיכים לבשל עוד עשר‬                                        ‫‪ 2‬שיני שום קצוצות‬
‫דקות ועד שהמים שהגירו מן הפטריות מתחילים להתאדות‪.‬‬                                       ‫‪ 125‬גר' פטריות יער‬
‫ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את הפטרוזיליה‬                                  ‫‪ 125‬גר' פטריות מלך היער‬
                                                                                 ‫‪ 400‬גר' ארטישוק ירושלמי‬
                 ‫הקצוצה‪ .‬מערבבים ומבשלים עוד כ‪ 2-‬דקות‪.‬‬                        ‫‪ 1/2‬חבילת פטרוזיליה קצוצה‬
                                                                                       ‫‪ 35‬גר' חמאה מלוחה‬
    ‫תבשילים ותוספות‬                                                                       ‫‪ 1‬כפית אוכמניות‬
                                                                                           ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫סרוק אות‬
                                                                                                          ‫‪36‬‬
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41