Page 37 - medorledor133
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                   ‫הכנה‪:‬‬                                   ‫ברווז נוסח יהודית‬

                   ‫ראשית יש לקלף ולפרוס דק את בצלי שאלוט‪.‬‬                         ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                                                                 ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                   ‫יש לכתוש את שיני השום‪.‬‬
                                                                                    ‫זמן בישול‪ :‬שעה‬
                   ‫יש לקלף את בצלי פנינבה‪.‬‬
                                                                                           ‫מצרכים‪:‬‬
‫יש לחתוך את שוקי הברווז לשניים ‪.‬את עודפי השומן שישנם‬                             ‫‪ 4‬שוקיים של ברווז‬

                   ‫יש להוריד‪.‬‬                                                        ‫‪ 6‬בצלי שאלוט‬
                                                                                     ‫‪ 20‬בצלי פנינה‬
‫מחממים מחבת סוטאג'‪ .‬כשהיא חמה מניחים את חתיכות‬
                                                                                        ‫‪ 4‬שיני שום‬
‫הברווז כשהעור כלפי מטה‪ .‬רצוי לכסות את המחבת במכסה‬                                ‫‪ 1/2‬ליטר ציר בשר‬

‫רשת‪ .‬לאחר שחתיכות הברווז הזהיבו בצד העור הופכים‬                                        ‫‪ 1‬כוס יין לבן‬
                                                                            ‫‪ 1‬צ'ייסר קוניאק‪/‬ברנדי‬
‫אותן‪ .‬כשהן מוזהבות מכל צדדיהן‪ ,‬מוסיפים את בצל השאלוט‬                         ‫‪ 1‬צ'ייסר ליקר תפוזים‬

‫הפרוס ואת בצלי הפנינה‪ .‬מקפיצים אותם יחד כחמש דקות‪.‬‬                                ‫מלח ופלפל גרוס‬

‫שופכים מעל את הקוניאק ‪,‬מדליקים מייד (פלמבה )‪ .‬לאחר‬

‫שהאש כבתה מוסיפים את היין ‪ ,‬ליקר התפוזים‪ ,‬את ציר‬

‫הבקר ואת השום הכתוש‪ .‬מפלפלים וממליחים לפי הטעם‪.‬‬

          ‫בשרים‬    ‫ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה‪.‬‬

‫סרוק אות‬

‫גיליון ‪37 133‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42