Page 38 - medorledor133
P. 38
פאי אגסים ואפרסקים פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825 צילום :אלכס דונין
עם קרם שקדים ואגוזי לוז
סרוק אותביצה מימוזה עם פטריות
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24
מצרכים ל 4 :מנות
מצרכים ל 8 :מנות זמן הכנה 10 :דקות
זמן הכנה 20 :דקות זמן בישול 10 :דקות
זמן האפיה 40 :דקות
מצרכים:
מצרכים: 4ביצים
לבצק הפריך: 2כפות מיונז
250גר' חמאה חתוכה לקוביות 150גר' פטריות מסוג שמפיניון קצוצים
125גר' קמח 1בצל שאלוט קצוץ
125גר' סוכר 2כפות שמן
50גר' שקדים טחונים עירית קצוצה
1ביצה כמון
קורט מלח מלח ופלפל גרוס
כפית תמצית וניל
ההכנה:
לקרם שקדים ואגוזי לוז: מחממים במחבת את השמן .מזהיבים את הבצל ומוסיפים את
100גר' שקדים טחונים
100גר' אגוזי לוז טחונים הפטריות .מבשלים על אש גבוהה כמה דקות.
במקביל מרתיחים בסיר מים מלוחים ומבשלים את הביצים
100גר' חמאה במשך עשר דקות .מעבירים אותם מתחת לזרם מים קרים
2ביצים
ומקלפים .חוצים אותן לשניים ומוציאים את החלמונים.
לקרם שקדים: מעבירים את החלמונים דרך מסננת כדי ליצור פירורי ביצים.
100גר' שקדים טחונים מוסיפים להם את הפטריות ,מתבלים עם הכמון ,המלח והפלפל
2כפיות סוכר חום לפי הטעם.
1כפית דבש ממלאים את חצאי הביצים ומקשטים תבשיליםותוספות
2חלבון ביצה
עם עירית קצוצה.
לשכבת הפירות
3אגסים 38
3אפרסקים
20גר' חמאה מומסת
אבקת סוכר
לרוטב קרמל עם יין
50גר' סוכר
1כפית דבש
1כף שמנת מתוקה
30גר' חמאה
לשכבת הפירות:
3אגסים
3אפרסקים