Page 38 - medorledor133
P. 38

‫פאי אגסים ואפרסקים‬                                         ‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬                   ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬
‫עם קרם שקדים ואגוזי לוז‬
                                                              ‫סרוק אות‬‫ביצה מימוזה עם פטריות‬
            ‫תבנית פאי מתפרקת בקוטר ‪24‬‬
                                                                                                     ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
                                          ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬                                          ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                         ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬                                         ‫זמן בישול‪ 10 :‬דקות‬
                                       ‫זמן האפיה‪ 40 :‬דקות‬
                                                                                                               ‫מצרכים‪:‬‬
                                                   ‫מצרכים‪:‬‬                                                      ‫‪ 4‬ביצים‬
                                               ‫לבצק הפריך‪:‬‬                                                 ‫‪ 2‬כפות מיונז‬
                               ‫‪ 250‬גר' חמאה חתוכה לקוביות‬                          ‫‪ 150‬גר' פטריות מסוג שמפיניון קצוצים‬
                                               ‫‪ 125‬גר' קמח‬                                           ‫‪1‬בצל שאלוט קצוץ‬
                                               ‫‪ 125‬גר' סוכר‬                                                 ‫‪ 2‬כפות שמן‬
                                       ‫‪ 50‬גר' שקדים טחונים‬                                                 ‫עירית קצוצה‬

                                                     ‫‪ 1‬ביצה‬                                                        ‫כמון‬
                                                 ‫קורט מלח‬                                              ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                           ‫כפית תמצית וניל‬
                                                                                                                ‫ההכנה‪:‬‬
                                     ‫לקרם שקדים ואגוזי לוז‪:‬‬   ‫מחממים במחבת את השמן‪ .‬מזהיבים את הבצל ומוסיפים את‬
                                     ‫‪ 100‬גר' שקדים טחונים‬
                                    ‫‪ 100‬גר' אגוזי לוז טחונים‬                 ‫הפטריות‪ .‬מבשלים על אש גבוהה כמה דקות‪.‬‬
                                                              ‫במקביל מרתיחים בסיר מים מלוחים ומבשלים את הביצים‬
                                              ‫‪ 100‬גר' חמאה‬    ‫במשך עשר דקות‪ .‬מעבירים אותם מתחת לזרם מים קרים‬
                                                    ‫‪ 2‬ביצים‬
                                                                     ‫ומקלפים‪ .‬חוצים אותן לשניים ומוציאים את החלמונים‪.‬‬
                                              ‫לקרם שקדים‪:‬‬      ‫מעבירים את החלמונים דרך מסננת כדי ליצור פירורי ביצים‪.‬‬
                                     ‫‪ 100‬גר' שקדים טחונים‬     ‫מוסיפים להם את הפטריות‪ ,‬מתבלים עם הכמון‪ ,‬המלח והפלפל‬

                                          ‫‪ 2‬כפיות סוכר חום‬                                                   ‫לפי הטעם‪.‬‬
                                               ‫‪ 1‬כפית דבש‬         ‫ממלאים את חצאי הביצים ומקשטים תבשיליםותוספות‬
                                               ‫‪ 2‬חלבון ביצה‬
                                                                                                       ‫עם עירית קצוצה‪.‬‬
                                            ‫לשכבת הפירות‬
                                                   ‫‪ 3‬אגסים‬                                                             ‫‪38‬‬

                                                ‫‪ 3‬אפרסקים‬
                                       ‫‪ 20‬גר' חמאה מומסת‬

                                                ‫אבקת סוכר‬
                                         ‫לרוטב קרמל עם יין‬

                                                ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
                                               ‫‪ 1‬כפית דבש‬
                                         ‫‪ 1‬כף שמנת מתוקה‬
                                               ‫‪ 30‬גר' חמאה‬

                                            ‫לשכבת הפירות‪:‬‬
                                                   ‫‪ 3‬אגסים‬

                                                ‫‪ 3‬אפרסקים‬
   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43