Page 37 - medorledor129
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫סרוק אות‬              ‫להפריד בין העלים בלי לקרוע אותם‪.‬‬   ‫עלי כרוב ממולאים בדג‬
‫מקלפים את הגזר וחותכים לקוביות קטנות‪ .‬מחממים סיר‬              ‫סלמון טרי ומעושן‬
‫עם מים‪ ,‬מלח ופלפל ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים את קוביות‬
                                                                                               ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
               ‫הגזר ומבשלים כחמש דקות‪ .‬שומרים בחום‪.‬‬                                           ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                      ‫את הסלמון חותכים לקוביות קטנות‪.‬‬                                        ‫זמן בישול‪ 10 :‬דקות‬
                                                                                              ‫זמן אפיה‪ 15 :‬דקות‬
‫יש לקצוץ את עלי הבזיליקום ולערבבם עם הקרם פרש‪.‬‬
   ‫ממליחים ומפלפלים‪ ,‬מוסיפים ‪ 50‬מ"ל יין לבן ומערבבים‪.‬‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                              ‫‪ 400‬גר' סלמון טרי‬
‫מניחים את עלי הכרוב על מגש‪ .‬על כל עלה מניחים כף של‬                                          ‫‪ 100‬גר' סלמון מעושן‬
                ‫קוביות סלמון ומעל מעט מן רוטב השמנת‪.‬‬
                                                                                                          ‫‪ 1‬כרוב‬
       ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות (טרמוסטט ‪) 6‬‬                                                        ‫‪ 2‬גזרים‬
‫מקפלים את העלים ומניחים אותם בתבנית‪ .‬שופכים מעל‬                                   ‫‪ 30‬מ"ל קרם פרש (שמנת ‪)42%‬‬
                                                                                               ‫עלי בזיליקום טרי‬
             ‫את יתר היין‪ .‬אופים במשך חמש עשרה דקות‪.‬‬                                              ‫‪ 300‬מ"ל יין לבן‬
                                                                                                ‫מלח ופלפל גרוס‬
‫להגשה‪ :‬מניחים עלה או שניים‪ ,‬מפזרים מעל קוביות גזר‬
                                     ‫ומעט מרוטב השמנת‬                                                      ‫הכנה‪:‬‬
                                                        ‫שוטפים את הכרוב‪ .‬מחממים מים עד לרתיחה‪ ,‬ממליחים‬
    ‫דגים‬                                                ‫ומבשלים את הכרוב כעשר דקות‪ .‬מצננים ומתחילים‬

‫‪37‬‬                                                                                                       ‫גיליון ‪129‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42