Page 39 - medorledor129
P. 39

‫מגזין מדור לדור‬

        ‫הטבה למדור לדור‬                               ‫צילום‪ :‬יהודה לוטואק‬
                                                                            ‫בתוקף עד ‪31/7/24‬‬
‫‪%‬מ ימא‪5‬וגהוו‪2‬וןהד‪8‬ימ‪8‬התנו‪8‬שלי‪3‬תוהרו‪7‬נטו‪-‬תשי‪4‬חאלם‪5‬קה‪100‬‬

                                                                                              ‫ההכנה‪:‬‬                    ‫קלאפוטי דובדבנים‬

                                                                                              ‫מחממים תנור ל‪ 180‬מעלות‬                             ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                                                                                ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
‫יוצקים שמנת לסיר קטן‪ ,‬חוצים את מקל הוניל לאורכו‪,‬‬                                                                                                ‫זמן אפיה‪ 35 :‬דקות‬

‫מגרדים את הגרעינים מעל השמנת ומוסיפים גם את המקל‬                                                                                                           ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                                                    ‫‪ 200‬מ"ל שמנת‬
‫מחממים בעדינות כמה דקות‪ .‬מסירים מהאש‪ ,‬מוסיפים את‬
                                                                                                                                                           ‫מקל וניל‬
                                                                                              ‫החלב ומקררים‪.‬‬                                           ‫‪ 100‬מ"ל חלב‬

                                                               ‫מסננים ומסלקים את מקל הוניל‪.‬‬                                                                 ‫‪ 3‬ביצים‬
                                                                                                                                                        ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
‫טורפים את הביצים עם הסוכר והקמח לתערובת חלקה‪.‬‬                                                                                                           ‫‪ 70‬גר' קמח‬
                                                                                                                                                ‫‪ 1‬כף ליקר דובדבנים‬
‫מוסיפים את השמנת תוך כדי טריפה‪ .‬מוסיפים את הליקר‬                                                                                                 ‫‪ 1‬צנצנת דובדבנים‬
                                                                                                                                                        ‫אבקת סוכר‬
                                                               ‫והדובדבנים‪ .‬מערבבים היטב‪.‬‬
                                                                                                                                                           ‫גיליון ‪129‬‬
‫יוצקים לתבנית חסינת חום ואופים כ‪ 30-35 -‬דקות או עד‬

‫שהמאפה מזהיב‪ .‬מאבקים מעל באבקת סוכר ומגישים‬

                                                                                              ‫חמים‪.‬‬

                                                      ‫קינוחים‬                                 ‫זולגים מעל מעט רוטב יין‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

‫‪39‬‬
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44