Page 36 - medorledor129
P. 36

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                   ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬    ‫סופלה (תפיחה) כרובית‬
‫בקערת מעבד המזון מניחים את פרחי הכרובית‪ ,‬יחד עם גבינת‬
‫השמנת והחלמונים‪ .‬טוחנים יחד עד קבלת מרקם חלק‪ .‬מוסיפים‬                                           ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫את הגבינה המגוררת ומתבלים באגוז מוסקט‪ ,‬מלח ופלפל לפי‬                                          ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
                                                                                              ‫זמן אפיה‪ 40 :‬דקות‬
                            ‫הטעם‪ .‬מעבירים לקערת ערבוב‪.‬‬
‫מקציפים את החלבונים עד קבלת קצף יציב‪ .‬מוסיפים את קצף‬                                                     ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                            ‫‪ 200‬גר' גבינת שמנת‬
       ‫החלבונים לתערובת הכרובית ומקפלים אותו בעדינות‪.‬‬
‫משמנים קערה עם דופן גבוהה (אפשרי גם בקערות אישיות )‬                                                       ‫‪ 2‬ביצים‬
‫ושופכים לתוכה את תערובת הכרובית‪ .‬מכניסים לתנור ואופים‬                                       ‫‪ 40‬גר' גבינה מגוררת‬
‫בין ‪ 25‬דקות עד ‪ 30‬דקות עד שהמרקם זהוב ותפוח‪ .‬מומלץ לא‬
                                                                                                  ‫‪ 600‬גר' כרובית‬
    ‫לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה שהתפיחה לא תצנח‪.‬‬                                                  ‫אגוז מוסקט‬

    ‫תבשילים ותוספות‬                                                                        ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬

‫סרוק אות‬                                                                                                  ‫ההכנה‪:‬‬
                                                        ‫יש להפריד את פרחי הכרובית ולשטוף אותם במים קרים‪.‬‬
                                                        ‫מניחים אותם בסיר אידוי ומבשלים אותם עד שהם רכים‪.‬‬

                                                                                           ‫מסננים ומשאירים בצד‪.‬‬

                                                                                                                 ‫‪36‬‬
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41