Page 34 - medorledor125
P. 34
צצייללווםם ::אאללככסס דדווננייןן פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
טרין ירקות
להגשה: מצרכים ל 6 :מנות
כשהטרין קרה מפרידים אותה בעזרת סכין חדה מהדפנות זמן הכנה 15 :דקות
והופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה ,מעטרים עם עלי זמן בישול :שעה ורבע
הבזיליקום והזיתים .ניתן להגיש עם רוטב עגבניות. מצרכים:
רוטב עגבניותCoulis de tomate- 1פלפל אדום
1פלפל צהוב
6עגבניות בשלות קלופות ומגולענות חתוכות לרבעים 1חציל בינוני
6כפות שמן זית 1בצל בינוני
400גר' קישואים ( 3קישואים בינוניים)
6שיני שום דפוקות 300גר' עגבניות ( 3עגבניות בינוניות)
6גבעולי בזיליקום
3שיני שום
כף סוכר 1חבילת בזיליקום
פלפל 10זיתים שחורים מגולענים
מלח
4ביצים
אופן הכנה: 3כפות שמן זית
מחממים בסיר את שמן הזית ,מוסיפים בזהירות את העגבניות, ההכנה:
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות.
השום ,הבזיליקום,הסוכר ,ממליחים ומפלפלים .מכסים את בסיר עם תחתית עבה מחממים את השמן .בתחילה מניחים
את הבצל ומטגנים אותו כארבע דקות או עד שהוא שקוף.
הסיר ומבשלים כעשרים דקות על אש נמוכה. מוסיפים את הפלפלים .לאחר כחמש דקות מוסיפים את
החצילים ,לאחר שתי דקות מוסיפים את הקישואים ולאחר
טוחנים בעזרת מטחנת מוט למרקם הרצוי .מתקנים אם יש שתי דקות את העגבניות .מערבבים קלות .לאחר כעשרים
דקות מורידים את הירקות מן האש ומניחים אותם במסננת
צורך את התיבול ושומרים במקרר .ניתן להקפיא .משמש גם
כדי שהנוזלים יתנקזו .
תבשילים ותוספות לבסיס רוטבי פסטה . לאחר שהירקות התקררו ,טורפים את הביצים בתוך קערה,
מועכים את השום לתוך העיסה ,קוצצים את חבילת הבזיליקום
סרוק אות (תוך כדי שמירה של כמה עלים יפים לעיטור הטרין) .מסיפים
את הירקות ואת הבזיליקום לקערה ,מערבבים ,ממליחים
ומפלפלים לפי הטעם.
מחממים את התנור לחום בינוני ( 180מעלות)
משמנים עם שמן זית תבנית אינגליש קייק או תבנית מאורכת
מזכוכית .שופכים לתוכה את התערובת ומכסים ברדיד
אלומיניום .מנמיכים את חום התנור ל 160מעלות ואופים
למשך שעה וחצי או עד שפני הטרין יציבים.
34