Page 34 - medorledor125
P. 34

‫צצייללווםם‪ ::‬אאללככסס דדווננייןן‬                                         ‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                                                       ‫טרין ירקות‬

                                                  ‫להגשה‪:‬‬                                                        ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫כשהטרין קרה מפרידים אותה בעזרת סכין חדה מהדפנות‬                                                                ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫והופכים אותה בזהירות על צלחת הגשה‪ ,‬מעטרים עם עלי‬                                                             ‫זמן בישול‪ :‬שעה ורבע‬

           ‫הבזיליקום והזיתים‪ .‬ניתן להגיש עם רוטב עגבניות‪.‬‬                                                                 ‫מצרכים‪:‬‬
                         ‫רוטב עגבניות‪Coulis de tomate-‬‬                                                               ‫‪ 1‬פלפל אדום‬
                                                                                                                      ‫‪1‬פלפל צהוב‬
        ‫‪ 6‬עגבניות בשלות קלופות ומגולענות חתוכות לרבעים‬                                                                ‫‪ 1‬חציל בינוני‬
                                           ‫‪ 6‬כפות שמן זית‬                                                              ‫‪ 1‬בצל בינוני‬
                                                                                              ‫‪ 400‬גר' קישואים (‪ 3‬קישואים בינוניים)‬
                                        ‫‪ 6‬שיני שום דפוקות‬                                      ‫‪ 300‬גר' עגבניות (‪ 3‬עגבניות בינוניות)‬
                                         ‫‪ 6‬גבעולי בזיליקום‬
                                                                                                                        ‫‪ 3‬שיני שום‬
                                                  ‫כף סוכר‬                                                        ‫‪ 1‬חבילת בזיליקום‬
                                                    ‫פלפל‬                                                ‫‪ 10‬זיתים שחורים מגולענים‬
                                                     ‫מלח‬
                                                                                                                           ‫‪ 4‬ביצים‬
                                  ‫אופן הכנה‪:‬‬                                                                       ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬

‫מחממים בסיר את שמן הזית‪ ,‬מוסיפים בזהירות את העגבניות‪,‬‬                                                                      ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                                              ‫לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות‪.‬‬
‫השום‪ ,‬הבזיליקום‪,‬הסוכר‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬מכסים את‬                        ‫בסיר עם תחתית עבה מחממים את השמן‪ .‬בתחילה מניחים‬
                                                                         ‫את הבצל ומטגנים אותו כארבע דקות או עד שהוא שקוף‪.‬‬
                                  ‫הסיר ומבשלים כעשרים דקות על אש נמוכה‪.‬‬  ‫מוסיפים את הפלפלים‪ .‬לאחר כחמש דקות מוסיפים את‬
                                                                         ‫החצילים‪ ,‬לאחר שתי דקות מוסיפים את הקישואים ולאחר‬
‫טוחנים בעזרת מטחנת מוט למרקם הרצוי‪ .‬מתקנים אם יש‬                         ‫שתי דקות את העגבניות‪ .‬מערבבים קלות‪ .‬לאחר כעשרים‬
                                                                         ‫דקות מורידים את הירקות מן האש ומניחים אותם במסננת‬
‫צורך את התיבול ושומרים במקרר‪ .‬ניתן להקפיא‪ .‬משמש גם‬
                                                                                                             ‫כדי שהנוזלים יתנקזו ‪.‬‬
          ‫תבשילים ותוספות‬         ‫לבסיס רוטבי פסטה ‪.‬‬                     ‫לאחר שהירקות התקררו‪ ,‬טורפים את הביצים בתוך קערה‪,‬‬
                                                                         ‫מועכים את השום לתוך העיסה‪ ,‬קוצצים את חבילת הבזיליקום‬
‫סרוק אות‬                                                                 ‫(תוך כדי שמירה של כמה עלים יפים לעיטור הטרין)‪ .‬מסיפים‬
                                                                         ‫את הירקות ואת הבזיליקום לקערה‪ ,‬מערבבים‪ ,‬ממליחים‬

                                                                                                              ‫ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬
                                                                                        ‫מחממים את התנור לחום בינוני (‪ 180‬מעלות)‬
                                                                         ‫משמנים עם שמן זית תבנית אינגליש קייק או תבנית מאורכת‬
                                                                         ‫מזכוכית‪ .‬שופכים לתוכה את התערובת ומכסים ברדיד‬
                                                                         ‫אלומיניום‪ .‬מנמיכים את חום התנור ל ‪ 160‬מעלות ואופים‬

                                                                                          ‫למשך שעה וחצי או עד שפני הטרין יציבים‪.‬‬

                                                                         ‫‪34‬‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39