Page 35 - medorledor125
P. 35

‫מגזין מדור לדור‬                                         ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬
                                                                                         ‫בתוקף עד ‪29/2/24‬‬
   ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬

     ‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪0‬‬

                                                                 ‫וכף ליקר תפוזים‪ .‬מניחים בצד כשעתיים‪.‬‬                      ‫קרפ סוזט של יהודית‬

‫במקביל שמים בקערת המיקסר ‪ 100‬גר' חמאה רכה‪ ,‬מוסיפים‬                                                                                                             ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                                                                                                                              ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫את יתר המיץ‪ ,‬את הקליפה המגורדת‪ ,‬את אבקת הסוכר וכף‬                                                                                                             ‫זמן בישול‪ 30 :‬דקות‬

‫ליקר תפוזים‪ .‬מערבבים עד קבלת מרקם אחיד שומרים במקרר‪.‬‬                                                                                                                     ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                                                                                     ‫‪ 250‬גר' קמח‬
‫מחממים מחבת לקרפים‪ .‬משמנים מעט‪ ,‬יוצקים מעט‬                                                                                                                           ‫‪ 500‬מ"ל חלב‬

‫מהתערובת מסובבים את המחבת כדי שהחומר יתפזר באופן‬                                                                                                                          ‫‪ 3‬ביצים‬
                                                                                                                                                                     ‫‪ 3‬קלמנטינות‬
‫שווה‪ .‬כששולי הקרפ מעט מזהיבים הופכים לצד השני‪ .‬מניחים‬                                                                                                          ‫‪ 100‬גר' אבקת סוכר‬
                                                                                                                                                       ‫‪ 2‬כפות ליקר תפוזים איכותי‬
‫בצלחת‪ .‬הכמות מספיק ל ‪ 18‬קרפים‪ .‬כדי לשמור על הקרפים‬                                                                                                                  ‫‪ 200‬גר' חמאה‬
                                                                                                                                                                   ‫‪ 1/2‬כפית מלח‬
‫חמים מומלץ להרתיח מים בסיר ואז להניח את הצלחת על‬
                                                                                                                                                                          ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                                                           ‫הסיר‪.‬‬        ‫בעזרת זסטר מגרדים את קליפות הקלמנטינות ושומרים בצד‪.‬‬

‫לפני ההגשה מורחים כל קרפ עם חמאת הקלמנטינות ומקפלים‬                                                                      ‫סוחטים את הקלמנטינות ומעבירים את המיץ דרך מסננת דקה‪.‬‬
                                                                                                                                                     ‫ממיסים במיקרו ‪ 50‬גר' חמאה‪.‬‬
                                                                                                           ‫לארבע‪.‬‬
                                                                                                                        ‫בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם המלח‪ ,‬מוסיפים תוך‬
‫מחממים מחבת ואז מניחים לדקה או שניים את הקרפים‪.‬‬                                                                         ‫כדי ערבוב את הביצים אחת אחרי השנייה‪ .‬מוסיפים תוך כדי‬
                                                                                                                        ‫ערבובו את החלב‪ ,‬חצי ממיץ הקלמנטינות‪ ,‬החמאה המומסת‬
                                                                                                           ‫מגישים מיד‪.‬‬
                                                                                                                                                                          ‫גיליון ‪125‬‬
‫*ישנה אפשרות כשמחממים את הקרפים לשפוך מעט ליקר‬

                                                        ‫קינוחים‬  ‫תפוזים ולעשות פלמבה‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

‫‪35‬‬
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40