Page 39 - medorledor123
P. 39

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

 ‫הטבה למדור לדור‪10‬‬                                 ‫בתוקף עד ‪31/12/23‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪0‬‬

                                                                      ‫ההכנה‪:‬‬         ‫סופגניות צרפתיות‬

‫יש לערבב בקערה את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר‪.‬‬                                                               ‫מצרכים ל‪ 16 :‬מנות‬
                                                                                                            ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫להוסיף את הביצים‪ ,‬החמאה והרום‪ .‬לערבב היטב‪ .‬אפשר להכין‬                                                    ‫זמן ההתפחה‪ 3 :‬שעות‬
                                                                                                           ‫זמן אפיה‪ :‬שעה וחצי‬
                                                                      ‫במערבל המזון‪.‬‬
                                                                                                                       ‫מצרכים‪:‬‬
‫יש לכסות את הקערה ולהניח בצד כשלוש שעות (להתפחה)‪.‬‬                                                                  ‫‪ 300‬גר' קמח‬
                                                                                                                    ‫‪ 75‬גר' סוכר‬
‫לאחר מכן יש ליצור כדור‪ .‬אם הבצק רטוב מוסיפים מעט קמח‬                                                              ‫‪ 1‬אבקת אפיה‬
                                                                                                           ‫‪ 2‬כפות רום (המשקה)‬
‫עד שהבצק גמיש ולא דביק‪ .‬על משטח העבודה מפזרים מעט‬                                                             ‫‪ 50‬גר' חמאה רכה‬

‫קמח ומרדדים את הבצק‪ .‬יוצרים בעזרת גלגלת שיניים מעוינים‬                                                                  ‫‪ 3‬ביצים‬
                                                                                                            ‫אבקת סוכר לקישוט‬
                   ‫בגודל של ‪ 6‬ס"מ על ‪ 3‬או אפשר צורה אחרת כמו רצועות‪.‬‬

‫מחממים בסיר שמן לחום של ‪ 170‬מעלות‪ .‬זורקים חלק‬

‫מהמעוינים לשמן וכשהמעוין מתחיל להיות זהוב הופכים לצד‬

                   ‫השני בערך דקה בכל צד‪ .‬מוציאים ומניחים על נייר סופג‪.‬‬

                                                     ‫לאחר מכן מפזרים אבקת סוכר‪.‬‬

           ‫קינוחים‬

‫סרוק אותי‬

‫גיליון ‪39 123‬‬
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44