Page 37 - medorledor123
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                            ‫ההכנה‪:‬‬                                    ‫לביבות פראסה‬
                                                                    ‫(כרישה) ולביבות‬
‫מנקים את הפראסה‪ .‬חותכים את החלק התחתון ואת העלים‬                ‫כרובית עם סלסה של‬

‫הירוקים‪ .‬מחלקים לחלקים בינוניים‪ .‬מרתיחים מים בסיר אידוי‪.‬‬              ‫עגבניות ויוגורט‬

‫כשרותחים המים ממליחים אותם ומוסיפים את הפרסה‪.‬‬                                        ‫מצרכים ל‪ 15 :‬לביבות מכל סוג‬
                                                                                               ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
           ‫מבשלים כ‪ 15-‬דקות‪ .‬מסננים כמה שעות כדי שהמים ירדו‪.‬‬                                  ‫זמן בישול‪ 15 :‬דקות‬

‫במקביל מבשלים את הכרובית שפרקנו לפרחים‪ .‬מאדים אותה‬                                          ‫זמן טיגון‪ :‬עד שמוזהב‬

                            ‫כ ‪ 20 -‬דקות או עד שמתרככת‪.‬‬                                                   ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                ‫‪ 5‬פראסות בינוניות‬
‫לוקחים את הפראסה‪ ,‬טוחנים אותה במעבד מזון‪ ,‬מוסיפים ‪3‬‬
                                                                                                   ‫‪ 1‬כרובית קטנה‬
‫ביצים‪ ,‬מוסיפים ‪ 5‬כפות של עמילן תירס‪ ,‬מערבבים היטב עד‬                                                      ‫‪ 6‬ביצים‬

                   ‫קבלה עיסה הומוגנית‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬                      ‫‪ 4‬עגבניות קלופות‪ ,‬מגולענות וחתוכות‬
                                                                                                   ‫לקוביות קטנות‬
‫בקערה נוספת מועכים את הכרובית‪ ,‬מוסיפים‪ 3‬ביצים‪ ,‬מוסיפים‬                                                 ‫‪ 3‬שיני שום‬

                   ‫‪ 5-6‬כפות קמח‪ 1 ,‬כפית כורכום ומערבבים היטב‪.‬‬                                    ‫פטרוזיליה קצוצה‬
                                                                                              ‫‪ 1/4‬פלפל חריף קצוץ‬
‫מחממים במחבת שמן‪ .‬יוצקים בעזרת כף מן התערובת של‬
                                                                                                     ‫‪ 1‬גביע יוגורט‬
‫הפראסה לביבה‪ .‬חוזרים על התהליך מספר פעמים‪ .‬מטגנים‬                                                            ‫קמח‬

‫מכל צד‪ .‬מוציאים לצלחת שעליה מונח נייר סופג‪ .‬מסננים מעט‪.‬‬                                                ‫עמילן תירס‬
                                                                                                            ‫פלפל‪,‬‬
                   ‫עושים את אותו התהליך עם התערובת של הכרובית‪.‬‬                                               ‫מלח‬
                                                                                                           ‫כורכום‬
‫מכינים את סלסת העגבניות עם היוגורט‪ :‬מערבבים את‬
                                                                                                       ‫שמן לטיגון‬
‫העגבניות‪ ,‬הפלפל החריף‪ ,‬השום הקצוץ‪ ,‬היוגורט‪ ,‬ממליחים‪,‬‬
                                                                                                          ‫גיליון ‪123‬‬
                   ‫מפלפלים ולבסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה‪.‬‬

‫מסדרים בצלחת ‪ 2-3‬לביבות מכל סוג‪ .‬מוסיפים מסביב את‬

           ‫תבשילים ותוספות‬  ‫סלסה העגבניות‪.‬‬

‫סרוק אותי‬

‫‪37‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42