Page 37 - medorledor123
P. 37
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין
ההכנה: לביבות פראסה
(כרישה) ולביבות
מנקים את הפראסה .חותכים את החלק התחתון ואת העלים כרובית עם סלסה של
הירוקים .מחלקים לחלקים בינוניים .מרתיחים מים בסיר אידוי. עגבניות ויוגורט
כשרותחים המים ממליחים אותם ומוסיפים את הפרסה. מצרכים ל 15 :לביבות מכל סוג
זמן הכנה 30 :דקות
מבשלים כ 15-דקות .מסננים כמה שעות כדי שהמים ירדו. זמן בישול 15 :דקות
במקביל מבשלים את הכרובית שפרקנו לפרחים .מאדים אותה זמן טיגון :עד שמוזהב
כ 20 -דקות או עד שמתרככת. מצרכים:
5פראסות בינוניות
לוקחים את הפראסה ,טוחנים אותה במעבד מזון ,מוסיפים 3
1כרובית קטנה
ביצים ,מוסיפים 5כפות של עמילן תירס ,מערבבים היטב עד 6ביצים
קבלה עיסה הומוגנית .ממליחים ומפלפלים. 4עגבניות קלופות ,מגולענות וחתוכות
לקוביות קטנות
בקערה נוספת מועכים את הכרובית ,מוסיפים 3ביצים ,מוסיפים 3שיני שום
5-6כפות קמח 1 ,כפית כורכום ומערבבים היטב. פטרוזיליה קצוצה
1/4פלפל חריף קצוץ
מחממים במחבת שמן .יוצקים בעזרת כף מן התערובת של
1גביע יוגורט
הפראסה לביבה .חוזרים על התהליך מספר פעמים .מטגנים קמח
מכל צד .מוציאים לצלחת שעליה מונח נייר סופג .מסננים מעט. עמילן תירס
פלפל,
עושים את אותו התהליך עם התערובת של הכרובית. מלח
כורכום
מכינים את סלסת העגבניות עם היוגורט :מערבבים את
שמן לטיגון
העגבניות ,הפלפל החריף ,השום הקצוץ ,היוגורט ,ממליחים,
גיליון 123
מפלפלים ולבסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
מסדרים בצלחת 2-3לביבות מכל סוג .מוסיפים מסביב את
תבשילים ותוספות סלסה העגבניות.
סרוק אותי
37