Page 36 - medorledor123
P. 36

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                    ‫‪ 2‬פרוסות לחם או חלה‬    ‫מרק קטיפתי של‬
                                                              ‫עדשים ירוקות‬
                                                  ‫ההכנה‪:‬‬
‫מחממים בסיר את שמן הזית‪ ,‬מוסיפים את הסלרי‪ ,‬הגזר‬                                   ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫והבצל ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף‪ .‬מוסיפים את‬                                    ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                                                ‫זמן בישול‪ 40 :‬דקות‬
       ‫העדשים השטופות‪ ,‬מערבבים ומבשלים כ ‪ 3 -‬דקות‪.‬‬
‫מוסיפים את ציר העוף‪/‬ירקות‪ ,‬את שן השום ואת גבעולי‬                                            ‫מצרכים‪:‬‬
‫הפטרוזיליה‪ .‬מביאים לרתיחה‪ ,‬מכסים את הסיר ומבשלים על‬                        ‫‪ 1/4‬ליטר ציר ירקות או עוף‬
‫אש בינונית כ ‪ 30 -‬דקות‪ .‬בודקים שהעדשים רכות‪ .‬שומרים‬                        ‫‪ 1/4‬כפית חומץ בן יין אדום‬
‫כמה עדשים לקישוט‪ .‬טוחנים את המרק למרקם אחיד‪.‬‬               ‫‪ 100‬מ"ל שמנת (אם כשר אז שמנת צמחית)‬
‫מוסיפים את השמנת ואת החומץ‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי‬                      ‫‪ 50‬גר' סלרי עלים חתוך לקוביות‬
‫הטעם‪ .‬כדי לקבל מרקם חלק מעבירים את המרק במסננת‬
                                                                             ‫‪ 30‬גר' גזר חתוך לקוביות‬
                                                     ‫דקה‪.‬‬                                  ‫‪ 1‬שן שום‬
‫לפי ההגשה‪ .‬חותכים את הלחם לקוביות וכך גם את חזה‬
‫האווז‪ .‬מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את קוביות‬                                       ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
‫הלחם עד שהן זהובות‪ .‬מניחים אותן על ניר סופג ושומרים‬                                  ‫‪ 1‬בצל קטן קצוץ‬
                                                                       ‫‪ 200‬גר' עדשים ירוקים שטופים‬
      ‫בצד‪ .‬באותה המחבת מטגנים את קוביות חזה האווז‪.‬‬                             ‫כמה גבעולי פטרוזיליה‬
‫מוזגים את המרק לקערות‪ ,‬מעל מניחים את קוביות הלחם‬                              ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬

 ‫וחזה האווז‪ .‬מפזרים מעל כמה עדשים ופטרוזיליה קצוצה‪.‬‬                                          ‫להגשה‪:‬‬
                                                                        ‫‪ 1/8‬חבילת פטרוזיליה קצוצה‬
    ‫מרקים‬
                                                                              ‫‪ 100‬גר' חזה אווז מעושן‬
‫סרוק אותי‬                                                                                  ‫‪ 1‬כף שמן‬

                                                                                                   ‫‪36‬‬
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41