Page 36 - medorledor123
P. 36
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
2פרוסות לחם או חלה מרק קטיפתי של
עדשים ירוקות
ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית ,מוסיפים את הסלרי ,הגזר מצרכים ל 4 :מנות
והבצל ומבשלים עד שהבצל הופך לשקוף .מוסיפים את זמן הכנה 15 :דקות
זמן בישול 40 :דקות
העדשים השטופות ,מערבבים ומבשלים כ 3 -דקות.
מוסיפים את ציר העוף/ירקות ,את שן השום ואת גבעולי מצרכים:
הפטרוזיליה .מביאים לרתיחה ,מכסים את הסיר ומבשלים על 1/4ליטר ציר ירקות או עוף
אש בינונית כ 30 -דקות .בודקים שהעדשים רכות .שומרים 1/4כפית חומץ בן יין אדום
כמה עדשים לקישוט .טוחנים את המרק למרקם אחיד. 100מ"ל שמנת (אם כשר אז שמנת צמחית)
מוסיפים את השמנת ואת החומץ .ממליחים ומפלפלים לפי 50גר' סלרי עלים חתוך לקוביות
הטעם .כדי לקבל מרקם חלק מעבירים את המרק במסננת
30גר' גזר חתוך לקוביות
דקה. 1שן שום
לפי ההגשה .חותכים את הלחם לקוביות וכך גם את חזה
האווז .מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את קוביות 1כף שמן זית
הלחם עד שהן זהובות .מניחים אותן על ניר סופג ושומרים 1בצל קטן קצוץ
200גר' עדשים ירוקים שטופים
בצד .באותה המחבת מטגנים את קוביות חזה האווז. כמה גבעולי פטרוזיליה
מוזגים את המרק לקערות ,מעל מניחים את קוביות הלחם מלח ופלפל שחור גרוס
וחזה האווז .מפזרים מעל כמה עדשים ופטרוזיליה קצוצה. להגשה:
1/8חבילת פטרוזיליה קצוצה
מרקים
100גר' חזה אווז מעושן
סרוק אותי 1כף שמן
36