Page 34 - medorledor118
P. 34

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫מאפה של עגבניות‪,‬‬
‫מחממים את התנור לחום של ‪ 210‬מעלות (‪ .)7-8‬מקלפים את‬        ‫תפוחי אדמה ובצלים‬
‫התפוחי האדמה‪ ,‬שוטפים אותם ומייבשים אותם‪ .‬פורסים‬
‫אותם לפרוסות אחידות‪ .‬מקלפים את הבצלים ופורסים‬                                           ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫אותם לפרוסות‪ .‬שוטפים את העגבניות ופורסים אותם‬                                          ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫(לגובה) לפרוסות בגודל שווה לשאר הירקות‪ .‬מקלפים את‬                                   ‫זמן אפיה‪ :‬שעה ורבע‬

                               ‫שיני השום וכותשים אותם‪.‬‬                                           ‫מצרכים‪:‬‬
‫משמנים תבנית חסינת אש‪ ,‬מסדרים את פרוסות הירקות‬                                        ‫‪ 1‬קג' עגבניות גדולות‬
‫לפי סדר (תפוחי אדמה‪ ,‬עגבניה‪ ,‬בצל) וחוזרים שוב תוך‬                                   ‫‪ 6‬תפוחי אדמה בינוניים‬
‫שאנו מהדקים היטב את הפרוסות‪ .‬ממליחים ומפלפלים לפי‬
‫הטעם ומפזרים מעל את השום הכתוש והטימין‪ .‬שופכים‬                                                    ‫‪ 2‬בצלים‬
‫מעל את שמן הזית ומכניסים לתנור‪ .‬אופים במשך ‪30‬‬                                                  ‫‪ 3‬שיני שום‬
‫דקות ואז מנמיכים את התנור לחום של ‪ 150‬מעלות (‪)4-5‬‬                                               ‫‪ 1‬זר טימין‬
                                                                                         ‫‪ 150‬מ"ל שמן זית‬
                           ‫וממשיכים לאפות עוד ‪ 45‬דקות‪.‬‬                                    ‫מלח ופלפל גרוס‬
   ‫מגישים חם לצד דגים או בשר על האש‪ .‬תבשיליםותוספות‬

‫סרוק אותי‬

                                                          ‫‪34‬‬
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39