Page 34 - medorledor118
P. 34
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: מאפה של עגבניות,
מחממים את התנור לחום של 210מעלות ( .)7-8מקלפים את תפוחי אדמה ובצלים
התפוחי האדמה ,שוטפים אותם ומייבשים אותם .פורסים
אותם לפרוסות אחידות .מקלפים את הבצלים ופורסים מצרכים ל 6 :מנות
אותם לפרוסות .שוטפים את העגבניות ופורסים אותם זמן הכנה 15 :דקות
(לגובה) לפרוסות בגודל שווה לשאר הירקות .מקלפים את זמן אפיה :שעה ורבע
שיני השום וכותשים אותם. מצרכים:
משמנים תבנית חסינת אש ,מסדרים את פרוסות הירקות 1קג' עגבניות גדולות
לפי סדר (תפוחי אדמה ,עגבניה ,בצל) וחוזרים שוב תוך 6תפוחי אדמה בינוניים
שאנו מהדקים היטב את הפרוסות .ממליחים ומפלפלים לפי
הטעם ומפזרים מעל את השום הכתוש והטימין .שופכים 2בצלים
מעל את שמן הזית ומכניסים לתנור .אופים במשך 30 3שיני שום
דקות ואז מנמיכים את התנור לחום של 150מעלות ()4-5 1זר טימין
150מ"ל שמן זית
וממשיכים לאפות עוד 45דקות. מלח ופלפל גרוס
מגישים חם לצד דגים או בשר על האש .תבשיליםותוספות
סרוק אותי
34