Page 37 - medorledor116
P. 37

‫מגזין מדור לדור‬                                           ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

       ‫דגים‬

‫סרוק אותי‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫פילה סלמון ברוטב רמולד‬
‫יום לפני ההגשה מכינים את הדג‪ .‬מחממים תנור מראש‬
                                                                                                   ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                         ‫לחום בינוני גבוה (‪ 190‬מעלות צ‪).‬‬                                           ‫זמן הכנה‪ ? :‬דקות‬
‫מניחים בתבנית גדולה רדיד נייר אלומיניום גדול שיעטוף‬                                                ‫זמן אפיה‪ ? :‬דקות‬
‫את נתח הדג בנוחות‪ ,‬מניחים על הנייר את הדג‪ ,‬מתבלים‬
‫בשמן הזית‪ ,‬יין לבן‪ ,‬שום‪ ,‬שמיר‪ ,‬מלח ופלפל‪ .‬מרימים את‬                                                          ‫מצרכים‪:‬‬
‫שולי הנייר מעל הדג וסוגרים לחבילה הרמטית עם מספיק‬                  ‫‪ 1‬ק"ג פילה סלמון טרי בנתח אחד בלי עור‪ ,‬רצוי מהזנב‬
‫מקום לאדים שייווצרו במהלך האפייה‪ .‬אופים כ ‪ 25 -‬דקות‪,‬‬
‫מוציאים מן התנור‪ ,‬מצננים ושומרים במקרר למשך הלילה‪.‬‬                                                   ‫‪ 1/4‬כוס שמן זית‬
                                                                                                       ‫‪ 1/4‬כוס יין לבן‬
                ‫למחרת מסדרים את הדג על צלחת הגשה‪.‬‬
                           ‫מערבבים את כל חומרי הרוטב‪.‬‬                                             ‫‪ 4‬שיני שום כתושות‬
                                                                                                  ‫‪ 1/4‬כוס שמיר קצוץ‬
‫ניתן לצקת את הרוטב מעל הדג או לחילופין להגיש את הדג‬                                         ‫מלח גס ופלפל שחור גרוס‬
  ‫כשלצידו קערה עם הרוטב וכל אחת ישים על הדג כרצונו‪.‬‬
                                                                                                        ‫לרוטב רמולד‪:‬‬
                                              ‫טיפ להגשה‪:‬‬                                              ‫‪ 1‬כוס מיונז ביתי‬
‫ניתן לחלוט אספרגוס יום לפני שישמש כמצע להגשת הדג‪.‬‬
                                                                                                           ‫‪ 1‬כף חרדל‬
                                                                                                   ‫‪ 1‬בצל שאלוט קצוץ‬
                                                                                           ‫‪ 3‬מלפפונים חמוצים קצוצים‬
                                                                                                ‫‪ 2‬כפות צלפים קצוצים‬
                                                                                                   ‫‪ 2‬כפות שמיר קצוץ‬

‫גיליון ‪37 116‬‬
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42