Page 37 - medorledor116
P. 37
מגזין מדור לדור צילום :אלכס דונין
דגים
סרוק אותי
ההכנה: פילה סלמון ברוטב רמולד
יום לפני ההגשה מכינים את הדג .מחממים תנור מראש
מצרכים ל 6 :מנות
לחום בינוני גבוה ( 190מעלות צ). זמן הכנה ? :דקות
מניחים בתבנית גדולה רדיד נייר אלומיניום גדול שיעטוף זמן אפיה ? :דקות
את נתח הדג בנוחות ,מניחים על הנייר את הדג ,מתבלים
בשמן הזית ,יין לבן ,שום ,שמיר ,מלח ופלפל .מרימים את מצרכים:
שולי הנייר מעל הדג וסוגרים לחבילה הרמטית עם מספיק 1ק"ג פילה סלמון טרי בנתח אחד בלי עור ,רצוי מהזנב
מקום לאדים שייווצרו במהלך האפייה .אופים כ 25 -דקות,
מוציאים מן התנור ,מצננים ושומרים במקרר למשך הלילה. 1/4כוס שמן זית
1/4כוס יין לבן
למחרת מסדרים את הדג על צלחת הגשה.
מערבבים את כל חומרי הרוטב. 4שיני שום כתושות
1/4כוס שמיר קצוץ
ניתן לצקת את הרוטב מעל הדג או לחילופין להגיש את הדג מלח גס ופלפל שחור גרוס
כשלצידו קערה עם הרוטב וכל אחת ישים על הדג כרצונו.
לרוטב רמולד:
טיפ להגשה: 1כוס מיונז ביתי
ניתן לחלוט אספרגוס יום לפני שישמש כמצע להגשת הדג.
1כף חרדל
1בצל שאלוט קצוץ
3מלפפונים חמוצים קצוצים
2כפות צלפים קצוצים
2כפות שמיר קצוץ
גיליון 37 116