Page 36 - medorledor116
P. 36

‫צילוםס‪ :‬ארולקכאסותדיונין‬                                                   ‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                          ‫סלטים‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫סלט קישואים עם‬
                ‫חותכים את הסלאמי לרצועות דקות (‪ 1‬ס"מ)‪.‬‬         ‫תפוזים ותימין‬

                  ‫סוחטים את הלימון ולשמור את המיץ בצד‪.‬‬                            ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫קולפים את התפוזים וחותכים אותם לקוביות ללא הסיבים‬                                ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬

             ‫והקליפה שלהם‪ .‬את המיץ שנותר שומרים בצד‪.‬‬                                        ‫מצרכים‪:‬‬
                                ‫קוצצים דק את הפטרוזיליה‪.‬‬                       ‫‪ 1‬קילו קישואים קטנים‬
                                                                              ‫‪ 250‬גר' סלאמי איטלקי‬
                     ‫קוצצים באופן גס את הזיתים השחורים‪.‬‬                       ‫‪ 6‬כפות שמן זית איכותי‬
‫שמים בסיר מים וכף מלח ומביאים לרתיחה‪ .‬מוסיפים את‬
                                                                                           ‫‪ 2‬תפוזים‬
                      ‫הקישואים ומבשלים אותם כ ‪ 5 -‬דקות‪.‬‬                                      ‫‪ 1‬לימון‬
‫מסננים ומקררים את הקישואים‪ .‬פורסים אותם לפרוסות דקות‪.‬‬
‫בקערת הגשה שמים את מיץ הלימון ושמן הזית‪ .‬מערבבים‬                                   ‫‪ 1‬צרור פטרוזיליה‬
                                                                                    ‫‪ 12‬זיתים שחורים‬
                      ‫היטב‪ ,‬ממליחים ומפלפלים לפי הטעם‪.‬‬
‫מוסיפים לקערה את הקישואים‪ ,‬את קוביות התפוזים וגם את‬                                      ‫‪ 1‬ענף תימין‬
                                                                                         ‫מלח‪ ,‬פלפל‬
                                              ‫המיץ שלהם‪.‬‬
‫מוסיפים את רצועות הסלאמי‪ ,‬הפטרוזיליה הקצוצה והזיתים‬                                                ‫‪36‬‬

                                                 ‫הקצוצים‪.‬‬
                               ‫מפזרים מעל את עלי התימין‪.‬‬
‫מערבבים בעדינות‪ ,‬טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך‪.‬‬
                           ‫מכניסים לקירור כשעתיים שלוש‪.‬‬
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41