Page 36 - medorledor116
P. 36
צילוםס :ארולקכאסותדיונין פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825צילום :אלכס דונין
סלטים
ההכנה: סלט קישואים עם
חותכים את הסלאמי לרצועות דקות ( 1ס"מ). תפוזים ותימין
סוחטים את הלימון ולשמור את המיץ בצד. מצרכים ל 4 :מנות
קולפים את התפוזים וחותכים אותם לקוביות ללא הסיבים זמן הכנה 20 :דקות
והקליפה שלהם .את המיץ שנותר שומרים בצד. מצרכים:
קוצצים דק את הפטרוזיליה. 1קילו קישואים קטנים
250גר' סלאמי איטלקי
קוצצים באופן גס את הזיתים השחורים. 6כפות שמן זית איכותי
שמים בסיר מים וכף מלח ומביאים לרתיחה .מוסיפים את
2תפוזים
הקישואים ומבשלים אותם כ 5 -דקות. 1לימון
מסננים ומקררים את הקישואים .פורסים אותם לפרוסות דקות.
בקערת הגשה שמים את מיץ הלימון ושמן הזית .מערבבים 1צרור פטרוזיליה
12זיתים שחורים
היטב ,ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
מוסיפים לקערה את הקישואים ,את קוביות התפוזים וגם את 1ענף תימין
מלח ,פלפל
המיץ שלהם.
מוסיפים את רצועות הסלאמי ,הפטרוזיליה הקצוצה והזיתים 36
הקצוצים.
מפזרים מעל את עלי התימין.
מערבבים בעדינות ,טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך.
מכניסים לקירור כשעתיים שלוש.