Page 39 - medorledor116
P. 39
מגזין מדור לדור צילום :אלכס דונין
קינוחים
סרוק אותי
הטבה למדור לדור בתוקף עד 31/5/23
%מאומה5גוא2הוון8מכו8הלצ8שרכיי3המרםו7נ-שתי4חשחם5לקה100 ההכנה: עוגת חלום
לשכבת השוקולד: יש להכין את העוגה יום לפני
מצרכים ל ? :מנות
בשלב הראשון מכינים קרם אנגלז :מביאים לרתיחה בסיר את זמן הכנה 20 :דקות
החלב ,הסוכר והווניל .טורפים בקערה את החלמונים .כשהחלב זמן בישול 10 :דקות
חם שופכים אותו מעל החלמונים תוך כדי ערבוב ומחזירים מצרכים:
לשכבת שוקולד:
לסיר .ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם .בסיר 250גר' שוקולד
נוסף מניחים את השוקולד עם חמש כפות מים וממיסים אותו 50גר' סוכר
150גר' חמאה
על אש קטנה .כשהשוקולד נמס מוסיפים תוך כדי ערבוב את
5כפות מים
החמאה עד קבלת קרם חלק .מוסיפים את השוקולד לקרם 2חלמונים
150מ"ל חלב
אנגלז ומערבבים היטב .מרפדים את הדפנות והתחתית של 2כפיות וניל
24ביסקוטים
תבנית קפיצית עם הביסקוטים (כדי שיעמדו צפופים זה לזה בלי
לשכבת תותים
ליפול פשוט טובלים בכל פעם את הביסקוט בקערה עם מים 500גר' תותים
וכף ליקר תפוזים) ,שופכים מעל את הקרם שוקולד ומכניסים 50גר' סוכר
למקרר למשך לילה .למחרת שוטפים את התותים ,שמים אותם לשכבת הקצפת
1שמנת מתוקה
בקערה ומפזרים מעל את הסוכר ומערבבים .משהים כשעתיים. 2שקיות סוכר וניל
מסדרים את התותים מעל קרם השוקולד .מקציפים יחד את גיליון 116
השמנת המתוקה וסוכר הוניל עד קבלת קצפת יציבה .שופכים
את הקצפת מעל התותים ומישרים .מכניסים כשעתיים למקרר
ומגישים.
39