Page 39 - medorledor116
P. 39

‫מגזין מדור לדור‬                                                                        ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

       ‫קינוחים‬

    ‫סרוק אותי‬

        ‫הטבה למדור לדור‬                              ‫בתוקף עד ‪31/5/23‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪100‬‬                  ‫ההכנה‪:‬‬            ‫עוגת חלום‬

                                                                       ‫לשכבת השוקולד‪:‬‬  ‫יש להכין את העוגה יום לפני‬
                                                                                                   ‫מצרכים ל‪ ? :‬מנות‬
‫בשלב הראשון מכינים קרם אנגלז‪ :‬מביאים לרתיחה בסיר את‬                                               ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬

‫החלב‪ ,‬הסוכר והווניל‪ .‬טורפים בקערה את החלמונים‪ .‬כשהחלב‬                                            ‫זמן בישול‪ 10 :‬דקות‬

‫חם שופכים אותו מעל החלמונים תוך כדי ערבוב ומחזירים‬                                                          ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                      ‫לשכבת שוקולד‪:‬‬
‫לסיר‪ .‬ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם‪ .‬בסיר‬                                                    ‫‪ 250‬גר' שוקולד‬

‫נוסף מניחים את השוקולד עם חמש כפות מים וממיסים אותו‬                                                       ‫‪ 50‬גר' סוכר‬
                                                                                                       ‫‪ 150‬גר' חמאה‬
‫על אש קטנה‪ .‬כשהשוקולד נמס מוסיפים תוך כדי ערבוב את‬
                                                                                                          ‫‪ 5‬כפות מים‬
‫החמאה עד קבלת קרם חלק‪ .‬מוסיפים את השוקולד לקרם‬                                                             ‫‪ 2‬חלמונים‬
                                                                                                        ‫‪ 150‬מ"ל חלב‬
‫אנגלז ומערבבים היטב‪ .‬מרפדים את הדפנות והתחתית של‬                                                         ‫‪ 2‬כפיות וניל‬
                                                                                                        ‫‪ 24‬ביסקוטים‬
‫תבנית קפיצית עם הביסקוטים (כדי שיעמדו צפופים זה לזה בלי‬
                                                                                                       ‫לשכבת תותים‬
‫ליפול פשוט טובלים בכל פעם את הביסקוט בקערה עם מים‬                                                      ‫‪ 500‬גר' תותים‬

‫וכף ליקר תפוזים)‪ ,‬שופכים מעל את הקרם שוקולד ומכניסים‬                                                      ‫‪ 50‬גר' סוכר‬

‫למקרר למשך לילה‪ .‬למחרת שוטפים את התותים‪ ,‬שמים אותם‬                                                    ‫לשכבת הקצפת‬
                                                                                                     ‫‪ 1‬שמנת מתוקה‬
‫בקערה ומפזרים מעל את הסוכר ומערבבים‪ .‬משהים כשעתיים‪.‬‬                                                 ‫‪ 2‬שקיות סוכר וניל‬

‫מסדרים את התותים מעל קרם השוקולד‪ .‬מקציפים יחד את‬                                                            ‫גיליון ‪116‬‬

‫השמנת המתוקה וסוכר הוניל עד קבלת קצפת יציבה‪ .‬שופכים‬

‫את הקצפת מעל התותים ומישרים‪ .‬מכניסים כשעתיים למקרר‬

                                                                       ‫ומגישים‪.‬‬

‫‪39‬‬
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44