Page 27 - medorledor113
P. 27
מגזין מדור לדור בתוקף עד 28/2/23 קינוחים
הטבה למדור לדור סרוק אותיטארט פסיפלורה
%מאומה5גוא2הוון8מכו8הלצ8שרכיי3המרםו7נ-שתי4חשחם5לקה100 מצרכים ל 8 :מנות
זמן הכנה 45 :דקות
ההכנה: זמן אפיה 35 :דקות
לבצק :בקערת המערבל מניחים את החמאה ,המלח ואת
אבקת הסוכר .מערבבים יחד .מוסיפים את גרידת הלימון ואת מצרכים:
אבקת השקדים ,מערבבים שוב .מוסיפים את הביצה וכף מים. לבצק:
מערבבים .מוסיפים את הקמח ומערבבים בפולסים עד קבלת כדור.
משמנים תבנית טארט מלבנית ומרפדים אותה בבצק ,דוקרים 125גר' חמאה רכה
120גר' אבקת סוכר
את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים למקרר למשך שעה. 30גר' אבקת שקדים
מחממים את התנור לחום של 180מעלות ( )6ואופים במשך 15 קליפה מגורררת של לימון (ירוק או צהוב)
דקות עד הזהבה. 250גר' קמח
לקרם פסיפלורה :חוצים את הפסיפלורות לחצי ומרוקנים אותן 1ביצה
לתוך מסננת שהנחנו מעל קערה .תהליך זה מאפשר הפרדה
בין המיץ לגרעינים .את הסוכר ואת החלמונים שמים בסיר. 1כף מים
מקציפים אותם עד קבלת מסה לבנה .מוסיפים את הקורנפלור קורט מלח
ומערבבים שוב .מוסיפים את מיץ הפסיפלורה תוך כדי ערבוב. לקרם פסיפלורה:
מניחים את הסיר על האש .מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב . 9יח' פסיפלורה
מבשלים עוד כדקה .מוסיפים מחוץ לאש את החמאה .שופכים 3חלמונים
את הקרם מעל הבצק ונותנים למסה להתקרר .אם ממהרים 60גר' סוכר
20גר' קורנפלור
מכניסים למקרר. 40גר' חמאה
למרינג :מניחים בסיר את המים עם הסוכר .מבשלים ומביאים
אתהסירופלחוםשל 114מעלות.מניחיםאתהחלבוניםבקערת למרינג:
המיקסר ומתחילים להקציף .כשהסירופ מגיע לחום של 118 2חלבונים
מעלות ,מוסיפים אותו תוך כדי הקצפה לחלבונים .ממשיכים 120גר' סוכר
להקציף עד שחום המסה מגיע ל 50מעלות .המרינג מוכן כאשר 20גר' סוכר
הוא יציב ומבריק .מכניסים אותו לשרוול זליפה .כשהטארט
התקרר מזלפים מעל את המרינג ובעזרת ברנר מזהיבים את גיליון 113
המרינג אם אין ברנר מכניסים את הטארט מתחת לגריל בתנור
במשך שתיים עד שלוש דקות.
27