Page 27 - medorledor113
P. 27

‫מגזין מדור לדור‬                                          ‫בתוקף עד ‪28/2/23‬‬                                                                                                              ‫קינוחים‬

        ‫הטבה למדור לדור‬                                                                                                                              ‫סרוק אותי‬‫טארט פסיפלורה‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪100‬‬                                                                                                                              ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
                                                                                                                                                                                  ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
                                                    ‫ההכנה‪:‬‬                                                                                                                        ‫זמן אפיה‪ 35 :‬דקות‬
 ‫לבצק‪ :‬בקערת המערבל מניחים את החמאה‪ ,‬המלח ואת‬
 ‫אבקת הסוכר‪ .‬מערבבים יחד‪ .‬מוסיפים את גרידת הלימון ואת‬                                                                                                                                        ‫מצרכים‪:‬‬
 ‫אבקת השקדים‪ ,‬מערבבים שוב‪ .‬מוסיפים את הביצה וכף מים‪.‬‬                                                                                                                                           ‫לבצק‪:‬‬
 ‫מערבבים‪ .‬מוסיפים את הקמח ומערבבים בפולסים עד קבלת כדור‪.‬‬
 ‫משמנים תבנית טארט מלבנית ומרפדים אותה בבצק‪ ,‬דוקרים‬                                                                                                                                ‫‪ 125‬גר' חמאה רכה‬
                                                                                                                                                                                  ‫‪ 120‬גר' אבקת סוכר‬
         ‫את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים למקרר למשך שעה‪.‬‬                                                                                                                             ‫‪ 30‬גר' אבקת שקדים‬
 ‫מחממים את התנור לחום של ‪ 180‬מעלות (‪ )6‬ואופים במשך ‪15‬‬                                                                                                          ‫קליפה מגורררת של לימון (ירוק או צהוב)‬

                                            ‫דקות עד הזהבה‪.‬‬                                                                                                                               ‫‪ 250‬גר' קמח‬
 ‫לקרם פסיפלורה‪ :‬חוצים את הפסיפלורות לחצי ומרוקנים אותן‬                                                                                                                                        ‫‪ 1‬ביצה‬
 ‫לתוך מסננת שהנחנו מעל קערה‪ .‬תהליך זה מאפשר הפרדה‬
 ‫בין המיץ לגרעינים‪ .‬את הסוכר ואת החלמונים שמים בסיר‪.‬‬                                                                                                                                        ‫‪ 1‬כף מים‬
 ‫מקציפים אותם עד קבלת מסה לבנה‪ .‬מוסיפים את הקורנפלור‬                                                                                                                                       ‫קורט מלח‬
 ‫ומערבבים שוב‪ .‬מוסיפים את מיץ הפסיפלורה תוך כדי ערבוב‪.‬‬                                                                                                                               ‫לקרם פסיפלורה‪:‬‬
 ‫מניחים את הסיר על האש‪ .‬מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ‪.‬‬                                                                                                                                 ‫‪ 9‬יח' פסיפלורה‬
 ‫מבשלים עוד כדקה‪ .‬מוסיפים מחוץ לאש את החמאה‪ .‬שופכים‬                                                                                                                                        ‫‪ 3‬חלמונים‬
 ‫את הקרם מעל הבצק ונותנים למסה להתקרר‪ .‬אם ממהרים‬                                                                                                                                          ‫‪ 60‬גר' סוכר‬
                                                                                                                                                                                      ‫‪ 20‬גר' קורנפלור‬
                                            ‫מכניסים למקרר‪.‬‬                                                                                                                              ‫‪ 40‬גר' חמאה‬
 ‫למרינג‪ :‬מניחים בסיר את המים עם הסוכר‪ .‬מבשלים ומביאים‬
 ‫אתהסירופלחוםשל‪ 114‬מעלות‪.‬מניחיםאתהחלבוניםבקערת‬                                                                                                                                                ‫למרינג‪:‬‬
 ‫המיקסר ומתחילים להקציף‪ .‬כשהסירופ מגיע לחום של ‪118‬‬                                                                                                                                         ‫‪ 2‬חלבונים‬
 ‫מעלות‪ ,‬מוסיפים אותו תוך כדי הקצפה לחלבונים‪ .‬ממשיכים‬                                                                                                                                     ‫‪ 120‬גר' סוכר‬
 ‫להקציף עד שחום המסה מגיע ל‪ 50‬מעלות‪ .‬המרינג מוכן כאשר‬                                                                                                                                     ‫‪ 20‬גר' סוכר‬
 ‫הוא יציב ומבריק‪ .‬מכניסים אותו לשרוול זליפה‪ .‬כשהטארט‬
 ‫התקרר מזלפים מעל את המרינג ובעזרת ברנר מזהיבים את‬                                                                                                                                           ‫גיליון ‪113‬‬
 ‫המרינג אם אין ברנר מכניסים את הטארט מתחת לגריל בתנור‬

                               ‫במשך שתיים עד שלוש דקות‪.‬‬

  ‫‪27‬‬
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32