Page 24 - medorledor113
P. 24
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום:סארלוקכסאודתוינין מתכונים צילום :אלכס דונין
ההכנה: מרק דלעת ואגוזי לוז
מקלפים את הדלעת ,מוציאים את הגרעינים וחותכים
לקוביות .בסיר לחץ אם יש (מקצר זמן בישול) ואם לא אז מצרכים ל 4 :מנות
בסיר רגיל ,מטגנים במשך 3דקות את קוביות הדלעת יחד זמן הכנה 10 :דקות
זמן בישול :עד שעה
עם שמן הזית.
מכסים במים ,מעל מפזרים את פרוסות הזנגביל. מצרכים:
אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ 30-דקות .אם בסיר 500גר' דלעת
1/4שמנת בישול או שמנת פרווה
רגיל כשעה או עד שהדלעת מתרככת. 100גר' אגוזי לוז טחונים גס
טוחנים את הדלעת יחד עם המים ומוסיפים את השמנת. חתיכת זנגביל (ג'ינג'ר) טרי פרוס לפרוסות דקות
מתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם .מגישים את המרק כשהוא 1כף שמן זית
רותח ומעל מפזרים את אגוזי הלוז. מלח ,פלפל
24