Page 24 - medorledor113
P. 24

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪:‬סארלוקכסאודתוינין‬  ‫מתכונים‬                          ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫מרק דלעת ואגוזי לוז‬
‫מקלפים את הדלעת‪ ,‬מוציאים את הגרעינים וחותכים‬
‫לקוביות‪ .‬בסיר לחץ אם יש (מקצר זמן בישול) ואם לא אז‬                                      ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫בסיר רגיל‪ ,‬מטגנים במשך ‪ 3‬דקות את קוביות הדלעת יחד‬                                      ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
                                                                                      ‫זמן בישול‪ :‬עד שעה‬
                                            ‫עם שמן הזית‪.‬‬
          ‫מכסים במים‪ ,‬מעל מפזרים את פרוסות הזנגביל‪.‬‬                                              ‫מצרכים‪:‬‬
‫אם משתמשים בסיר לחץ מבשלים כ‪ 30-‬דקות‪ .‬אם בסיר‬                                               ‫‪ 500‬גר' דלעת‬
                                                                          ‫‪ 1/4‬שמנת בישול או שמנת פרווה‬
                    ‫רגיל כשעה או עד שהדלעת מתרככת‪.‬‬                              ‫‪ 100‬גר' אגוזי לוז טחונים גס‬
‫טוחנים את הדלעת יחד עם המים ומוסיפים את השמנת‪.‬‬              ‫חתיכת זנגביל (ג'ינג'ר) טרי פרוס לפרוסות דקות‬
‫מתבלים בפלפל ומלח לפי הטעם‪ .‬מגישים את המרק כשהוא‬                                             ‫‪ 1‬כף שמן זית‬

                       ‫רותח ומעל מפזרים את אגוזי הלוז‪.‬‬                                         ‫מלח‪ ,‬פלפל‬

                                                                                                         ‫‪24‬‬
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29