Page 25 - medorledor113
P. 25
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין פשטידות וקישים
סרוק אותי
ומשאירים אותם ללילה שלם. פטה כבד עוף עם
למחרת ממיסים מחצית מכמות שומן האווז במחבת ,מוסיפים כמהין
את בצלי השאלוט והשום ומאדים על אש קטנה כעשר דקות,
עד שבצלי שאלוט הופכים שקופים .מוסיפים את הכבדים בלי מצרכים ל 8 :מנות
הברנדי ואת עלי התימין .מטגנים על אש בינונית עד שהכבדים זמן הכנה 10 :דקות
משנים צבע .מוסיפים את הברנדי ,מלח ופלפל לפי הטעם זמן בישול 15 :דקות
ומבשלים על אש קטנה כ 2-דקות .מורידים מהאש ומצננים
מצרכים:
מעט. 500גר' כבדי עוף בהירים
מעבירים את כבדי העוף למעבד מזון וטוחנים עד קבלת מרקם
חלק .מוסיפים את יתרת שומן האווז והשמנת ומעבדים שוב. 4כפות ברנדי
90גר' שומן אווז
טועמים ואם יש צורך מתקנים את התיבול. 6בצלי שאלוט קצוצים דק
מעבירים מחצית מכמות התערובת לתבנית טרין ,משטחים 1שן שום כתושה
ומישרים בעזרת סכין ,מניחים מעל את פלחי הכמהין ומכסים 1כפית עלי תימין קצוצים
ביתר התערובת .מכסים ברדיד ניילון ומקררים עד להתייצבות. 3כפות שמנת צמחית
על מנת לשמור על הפטה וגם שיהיה יפה בהגשה ,מכסים אותו מלח ופלפל שחור גרוס
כמה פלחי כמהין
בשכבה של שומן אווז מומס. 30גר' שומן אווז מומס
מגישים עם לחם קלוי.
ההכנה:
*ניתן להחליף את שומן האווז בחמאה לילה לפני לנקות את הכבדים ולהוציא את הוורידים והחלקים
*ניתן להחליף את השמנת הצמחית בשמנת מתוקה השומניים .לייבשם בעדינות בנייר סופג ,לחתוך אותם לחצי
ולהניח אותם בקערה עם הברנדי .מכסים ברדיד ניילון
*פשר גם להשתמש ב 3-כפיות מחית כמהין
גיליון 113
25