Page 26 - medorledor113
P. 26

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

           ‫מתכוני בשר‬                                                               ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

‫סרוק אותי‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫לשון עגל עם רוטב‬
‫כיומיים לפני מתחילים בהכנות הלשון‪ .‬מקלפים ופורסים את‬         ‫עגבניות‪ ,‬פטריות‬
‫הבצל ואת שיני השום‪ .‬מניחים את הלשון בקערה ומפזרים מעל‬                 ‫וצלפים‬
‫את פרוסות הבצל והשום‪ .‬מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל‬
‫האנגלי‪ .‬מפלפלים וממליחים‪ ,‬מערבבים ואז מכסים את הקערה‪.‬‬      ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬

   ‫מדי פעם ביומיים האלה אנו מסובבים את הלשון מצד לצד‪.‬‬      ‫זמן הכנה‪ 10 :‬דקות‬
‫לאחר יומיים מעבירים את הלשון לסיר לחץ ומבשלים אותה‬
‫כשעה לאחר שהפקק מתחיל לשרוק‪ .‬לאחר הבישול מוציאים‬           ‫זמן בישול‪ :‬שעה עבור בישול הלשון‬
‫את הלשון מן המרינדה (אין צורך לשמור את המרינדה) ומצננים‬
‫את הלשון‪ .‬כשהלשון מתקררת לגמרי מתחילים לקלף אותה‬           ‫וחצי שעה נוספת עם הרוטב‬                     ‫	‬
‫ומומלץ גם להוריד את החלקים השומניים‪ .‬כשהלשון נקיה‪,‬‬
                                                                                    ‫מצרכים‪:‬‬
                                    ‫פורסים אותה לפרוסות‪.‬‬
                                                           ‫לשון עגל במשקל של קילו וחצי‬
                                           ‫רוטב העגבניות‪:‬‬
‫יש לקלוף את בצלי השאלוט ולחתוך לקוביות קטנות‪ .‬יש לקלוף‬            ‫למרינדה‪:‬‬
‫את שיני השום ולפרוס אותם דק‪ .‬מנקים ופורסים את הפטריות‪.‬‬      ‫‪ 1‬ליטר יין אדום‬
‫בסיר מניחים מים ומביאים לרתיחה‪ .‬כשהמים רותחים‪ ,‬ממליחים‬
‫ומוסיפים את הפטריות‪ .‬חולטים אותן במשך כחמש דקות‪,‬‬                ‫‪ 2‬עלי דפנה‬
‫מסננים אותן‪ ,‬שוטפים אותן במים קרים ומניחים בצד‪ .‬מקלפים‬     ‫חופן פלפל אנגלי‬
‫ומגלענים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות‪ .‬במחבת סוטאג'‬
‫מחממים את שמן הזית‪ ,‬מוסיפים את בצלי השאלוט ומזהיבים‬                  ‫‪ 1‬בצל‬
‫אותם‪ .‬מוסיפים את קוביות העגבניות‪ ,‬ממליחים מעט ומכסים‬            ‫‪ 4‬שיני שום‬
‫את המחבת ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות‪ .‬מוסיפים‬          ‫פלפל ומלח גרוס‬
‫את פרוסות השום‪ .‬מתבלים עם הפפריקה והכמון ומפלפלים‪.‬‬
‫מוסיפים את הציר‪ ,‬את הסוכר‪/‬סירופ אגבה ואת פרוסות הלשון‪.‬‬                          ‫לרוטב‪:‬‬
‫מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד עשרים דקות על אש‬                      ‫‪ 4‬עגבניות גדולות‬
‫קטנה‪ .‬עשר דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הפטריות ואת‬
                                                                         ‫‪ 6‬בצלי שאלוט‬
           ‫הצלפים‪ .‬טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם‪.‬‬                       ‫‪ 3‬שיני שום‬

                                                             ‫‪ 1‬סלסלה פטריות שמפיניון‬
                                                                       ‫‪ 11/2‬כף צלפים‬

                                                                     ‫‪ 1/2‬כפית פפריקה‬
                                                                        ‫‪ 1/2‬כפית כמון‬

                                                            ‫‪ 1‬כפית סוכר או סירופ אגבה‬
                                                           ‫‪ 2‬כוסות ציר ירקות ‪/‬בקר‪/‬עוף‬

                                                                       ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
                                                                      ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                                                    ‫‪26‬‬
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31