Page 26 - medorledor113
P. 26
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
מתכוני בשר צילום :אלכס דונין
סרוק אותי
ההכנה: לשון עגל עם רוטב
כיומיים לפני מתחילים בהכנות הלשון .מקלפים ופורסים את עגבניות ,פטריות
הבצל ואת שיני השום .מניחים את הלשון בקערה ומפזרים מעל וצלפים
את פרוסות הבצל והשום .מוסיפים את עלי הדפנה והפלפל
האנגלי .מפלפלים וממליחים ,מערבבים ואז מכסים את הקערה. מצרכים ל 8 :מנות
מדי פעם ביומיים האלה אנו מסובבים את הלשון מצד לצד. זמן הכנה 10 :דקות
לאחר יומיים מעבירים את הלשון לסיר לחץ ומבשלים אותה
כשעה לאחר שהפקק מתחיל לשרוק .לאחר הבישול מוציאים זמן בישול :שעה עבור בישול הלשון
את הלשון מן המרינדה (אין צורך לשמור את המרינדה) ומצננים
את הלשון .כשהלשון מתקררת לגמרי מתחילים לקלף אותה וחצי שעה נוספת עם הרוטב
ומומלץ גם להוריד את החלקים השומניים .כשהלשון נקיה,
מצרכים:
פורסים אותה לפרוסות.
לשון עגל במשקל של קילו וחצי
רוטב העגבניות:
יש לקלוף את בצלי השאלוט ולחתוך לקוביות קטנות .יש לקלוף למרינדה:
את שיני השום ולפרוס אותם דק .מנקים ופורסים את הפטריות. 1ליטר יין אדום
בסיר מניחים מים ומביאים לרתיחה .כשהמים רותחים ,ממליחים
ומוסיפים את הפטריות .חולטים אותן במשך כחמש דקות, 2עלי דפנה
מסננים אותן ,שוטפים אותן במים קרים ומניחים בצד .מקלפים חופן פלפל אנגלי
ומגלענים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות .במחבת סוטאג'
מחממים את שמן הזית ,מוסיפים את בצלי השאלוט ומזהיבים 1בצל
אותם .מוסיפים את קוביות העגבניות ,ממליחים מעט ומכסים 4שיני שום
את המחבת ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות .מוסיפים פלפל ומלח גרוס
את פרוסות השום .מתבלים עם הפפריקה והכמון ומפלפלים.
מוסיפים את הציר ,את הסוכר/סירופ אגבה ואת פרוסות הלשון. לרוטב:
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד עשרים דקות על אש 4עגבניות גדולות
קטנה .עשר דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הפטריות ואת
6בצלי שאלוט
הצלפים .טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. 3שיני שום
1סלסלה פטריות שמפיניון
11/2כף צלפים
1/2כפית פפריקה
1/2כפית כמון
1כפית סוכר או סירופ אגבה
2כוסות ציר ירקות /בקר/עוף
2כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
26