Page 25 - medorledor112
P. 25

‫מגזין מדור לדור‬                                                ‫עוגת מוס שוקולד לבן‬
                                                                 ‫ומוס פטל תבנית עגולה ‪28‬״‬
‫השוקולד ומערבבים היטב‪ .‬מניחים בצד במשך עשרים דקות‬
‫עד שהקרם קר‪ .‬אחרי עשרים דקות מקציפים את השמנת עד‬                                                  ‫מצרכים ל‪ 12 :‬מנות‬
‫קבלת קצפת יציבה‪ .‬מוסיפים אותה לקרם השוקולד ומערבבים‬                          ‫זמן הכנה‪ :‬הכנות בשלבים (כשבע שעות)‬
‫בתנועות קיפול עד קבלת מוס אוורירי‪ .‬שופכים את המוס מעל‬
‫בסיס העוגה‪ ,‬מישרים כדי לקבל שכבה אחידה ומקררים במשך‬                             ‫זמן בישול‪ :‬כ‪ 25-‬דקות להכנות השונות‬

                                              ‫שלוש שעות‪.‬‬                                                     ‫מצרכים‪:‬‬
‫למוס פטל‪ :‬שוב מניחים את דפי הג'לטין בקערה עם מים קרים‪.‬‬                                                  ‫לבסיס העוגה‪:‬‬
‫בסיר מניחים את הפטל עם הסוכר ומבשלים על אש בינונית‬                                     ‫‪ 200‬גר' ביסקוויטים מסוג פתיבר‬
‫במך חמש דקות‪ .‬מעבירים את התערובת דרך מסננת דקה‬                                                   ‫‪ 80‬גר' חמאה מומסת‬
‫כדי לקבל קולי (סוג של סירופ) ללא הגרעינים והקליפות של‬
‫הפטל‪ .‬מוסיפים לקולי את דפי הג'לטין סחוטים ומערבבים‬                                                   ‫למוס שוקולד לבן‪:‬‬
‫עד קבלת תערובת הומוגנית‪ .‬מקציפים את השמנת לקצפת‬                                                             ‫‪ 3‬חלמונים‬
‫יציבה ומוסיפים את הקולי הפושר‪ .‬מערבבים מעט‪ .‬בעזרת‬                                                         ‫‪ 40‬גר' סוכר‬
‫כף ממשיכים לקפל את תערובת הקצפת והקולי עד קבלת‬
‫מוס הוגני‪ .‬שופכים את התערובת הזו מעל מוס השוקולד לבן‪,‬‬                                                    ‫‪ 200‬מ"ל חלב‬
‫מישרים כדי לקבל שכבה אחידה ומקררים לעוד שלוש שעות‪.‬‬                                                        ‫‪ 2‬דפי ג'לטין‬
‫מומלץ ומתוך ניסיון אישי תהליך זה יכול להתקיים יום קודם כך‬                            ‫‪ 170‬גר' שוקולד לבן חתוך לקוביות‬
                                                                                          ‫‪ 200‬מ"ל שמנת מתוקה (‪)32%‬‬
                                     ‫שהעוגה תתיצב היטב‪.‬‬
‫לקישוט‪:‬מחממים את הריבה כדקה במיקרו‪ .‬מסננים את הריבה‬                                                         ‫למוס פטל‪:‬‬
‫דרך מסננת דקה כדי לקבל תערובת חלקה ללא גרעינים‪.‬‬                                             ‫‪ 400‬גר' פטל (טרי או קפוא)‬
‫שופכים את הריבה מעל העוגה‪ ,‬הריבה צריכה לכסות את‬
‫פני העוגה כשכבה אחידה‪ .‬מקררים (שעה או עד ההגשה)‪ .‬לפני‬                                                    ‫‪ 100‬גר' סוכר‬
‫ההגשה של העוגה מסדרים את הפטל סביב העוגה ומקשטים‬                                                          ‫‪ 4‬דפי ג'לטין‬
                                                                                          ‫‪ 400‬מ"ל שמנת מתוקה (‪)32%‬‬
                                                ‫בעלי נענע‪.‬‬
‫הבצק‪:‬אופיםבתנורבמשך‪ 35‬עד‪ 40‬דקותעדשהעוגהמוזהבת‪.‬‬                                                                ‫לקישוט‬
                                                                                                    ‫‪ 370‬גר' ריבת פטל‬
                                      ‫מגישים פושר או קר‪.‬‬
                                                                                                       ‫‪ 24‬יח' פטל טרי‬
‫‪25‬‬                                                                                                      ‫כמה עלי נענע‬

                                                                                                              ‫ההכנה‪:‬‬
                                                            ‫לבסיס העוגה‪ :‬בקערת מערבל המזון מניחים את הביסקוויטים‪,‬‬
                                                            ‫טוחנים אותם לאבקה‪ .‬מוסיפים את החמאה המומסת‬
                                                            ‫ומערבבים עד קבלת מסה הומוגנית‪ .‬על תחתית התבנית‬
                                                            ‫מניחים עיגול של ניר אפיה‪ .‬מעל משטחים את תערובת‬

                                                                          ‫הביסקוויטים לשכבה אחידה‪ .‬מכניסים למקרר‪.‬‬

                                                            ‫למוס שוקולד לבן‪ :‬בקערה שמים את דפי הג'לטין‪ ,‬מוסיפים מים‬
                                                            ‫קרים ומשרים אותם‪ .‬בסיר מערבבים יחד את החלמונים עם‬
                                                            ‫הסוכר‪ ,‬מוספים את החלב ומערבבים היטב‪ .‬מניחים את הסיר‬
                                                            ‫על נמוכה ומערבבים בעזרת תרווד‪ .‬למעשה אנו מכינים קרם‬
                                                            ‫אנגלז‪ .‬מערבבים עד קבלת שהתערובת מתעבה והופכת לקרם‪.‬‬
                                                            ‫חשוב לערבב כל הזמן‪ 10-15( .‬דקות)‪ .‬סוחטים את עלי הג'לטין‬
                                                            ‫מעל‪ .‬מוסיפים אותם לקרם ומערבבים‪ .‬מוסיפים את קוביות‬

                                                                                                              ‫גיליון ‪112‬‬
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30