Page 25 - medorledor112
P. 25
מגזין מדור לדור עוגת מוס שוקולד לבן
ומוס פטל תבנית עגולה 28״
השוקולד ומערבבים היטב .מניחים בצד במשך עשרים דקות
עד שהקרם קר .אחרי עשרים דקות מקציפים את השמנת עד מצרכים ל 12 :מנות
קבלת קצפת יציבה .מוסיפים אותה לקרם השוקולד ומערבבים זמן הכנה :הכנות בשלבים (כשבע שעות)
בתנועות קיפול עד קבלת מוס אוורירי .שופכים את המוס מעל
בסיס העוגה ,מישרים כדי לקבל שכבה אחידה ומקררים במשך זמן בישול :כ 25-דקות להכנות השונות
שלוש שעות. מצרכים:
למוס פטל :שוב מניחים את דפי הג'לטין בקערה עם מים קרים. לבסיס העוגה:
בסיר מניחים את הפטל עם הסוכר ומבשלים על אש בינונית 200גר' ביסקוויטים מסוג פתיבר
במך חמש דקות .מעבירים את התערובת דרך מסננת דקה 80גר' חמאה מומסת
כדי לקבל קולי (סוג של סירופ) ללא הגרעינים והקליפות של
הפטל .מוסיפים לקולי את דפי הג'לטין סחוטים ומערבבים למוס שוקולד לבן:
עד קבלת תערובת הומוגנית .מקציפים את השמנת לקצפת 3חלמונים
יציבה ומוסיפים את הקולי הפושר .מערבבים מעט .בעזרת 40גר' סוכר
כף ממשיכים לקפל את תערובת הקצפת והקולי עד קבלת
מוס הוגני .שופכים את התערובת הזו מעל מוס השוקולד לבן, 200מ"ל חלב
מישרים כדי לקבל שכבה אחידה ומקררים לעוד שלוש שעות. 2דפי ג'לטין
מומלץ ומתוך ניסיון אישי תהליך זה יכול להתקיים יום קודם כך 170גר' שוקולד לבן חתוך לקוביות
200מ"ל שמנת מתוקה ()32%
שהעוגה תתיצב היטב.
לקישוט:מחממים את הריבה כדקה במיקרו .מסננים את הריבה למוס פטל:
דרך מסננת דקה כדי לקבל תערובת חלקה ללא גרעינים. 400גר' פטל (טרי או קפוא)
שופכים את הריבה מעל העוגה ,הריבה צריכה לכסות את
פני העוגה כשכבה אחידה .מקררים (שעה או עד ההגשה) .לפני 100גר' סוכר
ההגשה של העוגה מסדרים את הפטל סביב העוגה ומקשטים 4דפי ג'לטין
400מ"ל שמנת מתוקה ()32%
בעלי נענע.
הבצק:אופיםבתנורבמשך 35עד 40דקותעדשהעוגהמוזהבת. לקישוט
370גר' ריבת פטל
מגישים פושר או קר.
24יח' פטל טרי
25 כמה עלי נענע
ההכנה:
לבסיס העוגה :בקערת מערבל המזון מניחים את הביסקוויטים,
טוחנים אותם לאבקה .מוסיפים את החמאה המומסת
ומערבבים עד קבלת מסה הומוגנית .על תחתית התבנית
מניחים עיגול של ניר אפיה .מעל משטחים את תערובת
הביסקוויטים לשכבה אחידה .מכניסים למקרר.
למוס שוקולד לבן :בקערה שמים את דפי הג'לטין ,מוסיפים מים
קרים ומשרים אותם .בסיר מערבבים יחד את החלמונים עם
הסוכר ,מוספים את החלב ומערבבים היטב .מניחים את הסיר
על נמוכה ומערבבים בעזרת תרווד .למעשה אנו מכינים קרם
אנגלז .מערבבים עד קבלת שהתערובת מתעבה והופכת לקרם.
חשוב לערבב כל הזמן 10-15( .דקות) .סוחטים את עלי הג'לטין
מעל .מוסיפים אותם לקרם ומערבבים .מוסיפים את קוביות
גיליון 112