Page 22 - medorledor112
P. 22

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                           ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬  ‫מרק פלפלים אדומים‬
‫יש לשרוף את הפלפלים בגריל בתנור‪ .‬לאחר ששרפנו אותם‬                    ‫ומסקרפונה‬
‫מכל צדדיהם‪ .‬מוציאים אותם מהתנור‪ .‬על מנת שיהיה קל לקלוף‬
‫אותם‪ ,‬מכניסים אותם לשקית ניילון‪ .‬משהים אותם כמה דקות‬                                      ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫ואז בזהירות מקלפים את הפלפלים‪ .‬מוציאים את הגרעינים‪.‬‬                                      ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫מומלץ לקלף אותם מעל קערה על מנת לאסוף את הנוזלים‬                                         ‫זמן בישול‪ 45 :‬דקות‬

                             ‫שלהם‪ .‬חותכים אותם לרצועות‪.‬‬                                             ‫מצרכים‪:‬‬
‫במקביל מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים על אש קטנה‬                                     ‫‪ 1‬ק"ג פלפלים אדומים‬
‫את השום והבצל הקצוץ דק‪ .‬מוסיפים את רצועות הפלפלים‪,‬‬
‫רסק העגבניות‪ ,‬ציר הירקות‪ ,‬הסוכר ואת נוזלי הפלפלים‪.‬‬                                        ‫‪ 1/2‬ליטר ציר ירקות‬
                                                                                         ‫‪ 15‬מ"ל רסק עגבניות‬
                       ‫מביאים לרתיחה ומבשלים כ‪ 5-‬דקות‪.‬‬
‫מוסיפים את הפפריקה וחופן עלי פטרוזיליה או בזיליקום ואת‬                                         ‫‪ 1‬כף שמן זית‬
‫גבינת המסקרפונה‪ .‬טוחנים לקרם חלק ומטבלים במלח ופלפל‪.‬‬                                              ‫‪ 2‬שיני שום‬
                                                                                                       ‫‪ 1‬בצל‬
                                                  ‫להגשה‪:‬‬
‫אפשר לעטר עם כף של קרם פרש וקצת בזיליקום או פטרוזיליה‬                               ‫‪ 1/2‬כפית פפריקה מתוקה‬
                                                                                     ‫‪ 50‬גר' גבינת מסקרפונה‬
                                                  ‫קצוצים‪.‬‬
                                                                               ‫‪ 1/2‬כפית סוכר או סירופ אגבה‬
                                                                   ‫חופן עלי פטרוזיליה או עלי בזיליקום קצוצות‬

                                                           ‫‪22‬‬
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27