Page 24 - medorledor112
P. 24
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
הטבה למדור לדורבתוקף עד 31/1/23
%מאומה5גוא2הוון8מכו8הלצ8שרכיי3המרםו7נ-שתי4חשחם5לקה100 כרובית מוקרמת
ההכנה: מצרכים ל 6 :מנות
חותכים את עלי הכרובית ,מפרקים את תפרחת הכרובית זמן הכנה 30 :דקות
לחלקים ושוטפים אותם .אם יש כלי אידוי מניחים את תפרחת זמן אידוי לכרובית 15 :שעה
הכרובית בה .בסיר מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח. זמן אפיה 30 :דקות
כשהמים רותחים מניחים את כלי האידוי ומאדים את הכרובית
עד שהיא מתרככת .במקביל מכינים את רוטב הבשמל :ממיסים מצרכים:
את החמאה בסיר ,מוסיפים מחוץ לאש את הקמח ומערבבים 1כרובית
עד קבלת עיסה הומוגנית .תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב 150גר' גבינה צהובה מגוררת
ומחזירים לאש .מערבבים עד שהרוטב מסמיך .מתבלים באגוז רוטב בשמל:
מוסקט ,מלח ופלפל גרוס .מוסיפים לרוטב בשמל את הגבינה 30גר' חמאה
הצהובה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק .משמנים תבנית 2כפות קמח
חסינת אש ,מניחים בה את תפרחת הכרובית ומעל שופכים את 1/2ליטר חלב
רוטב הבשמל כדי לכסות את הכרובית .מחממים תנור לחום קורט אגוז מוסקט
מלח ופלפל גרוס
של )6(180מעלות ואופים את הכרובית במשך חצי שעה.
24