Page 24 - medorledor112
P. 24

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                            ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

        ‫הטבה למדור לדור‬‫בתוקף עד ‪31/1/23‬‬

‫‪%‬מאומה‪5‬גוא‪2‬הוון‪8‬מכו‪8‬הלצ‪8‬שרכיי‪3‬המרםו‪7‬נ‪-‬שתי‪4‬חשחם‪5‬לקה‪100‬‬       ‫כרובית מוקרמת‬

                                                    ‫ההכנה‪:‬‬                      ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
 ‫חותכים את עלי הכרובית‪ ,‬מפרקים את תפרחת הכרובית‬                                ‫זמן הכנה‪ 30 :‬דקות‬
 ‫לחלקים ושוטפים אותם‪ .‬אם יש כלי אידוי מניחים את תפרחת‬                  ‫זמן אידוי לכרובית‪ 15 :‬שעה‬
 ‫הכרובית בה‪ .‬בסיר מביאים לרתיחה מים עם מעט מלח‪.‬‬                                ‫זמן אפיה‪ 30 :‬דקות‬
 ‫כשהמים רותחים מניחים את כלי האידוי ומאדים את הכרובית‬
 ‫עד שהיא מתרככת‪ .‬במקביל מכינים את רוטב הבשמל‪ :‬ממיסים‬                                     ‫מצרכים‪:‬‬
 ‫את החמאה בסיר‪ ,‬מוסיפים מחוץ לאש את הקמח ומערבבים‬                                        ‫‪ 1‬כרובית‬
 ‫עד קבלת עיסה הומוגנית‪ .‬תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב‬                 ‫‪ 150‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
 ‫ומחזירים לאש‪ .‬מערבבים עד שהרוטב מסמיך‪ .‬מתבלים באגוז‬                                  ‫רוטב בשמל‪:‬‬
 ‫מוסקט‪ ,‬מלח ופלפל גרוס‪ .‬מוסיפים לרוטב בשמל את הגבינה‬                                 ‫‪ 30‬גר' חמאה‬
 ‫הצהובה ומערבבים עד קבלת מרקם חלק‪ .‬משמנים תבנית‬                                       ‫‪ 2‬כפות קמח‬
 ‫חסינת אש‪ ,‬מניחים בה את תפרחת הכרובית ומעל שופכים את‬                                ‫‪ 1/2‬ליטר חלב‬
 ‫רוטב הבשמל כדי לכסות את הכרובית‪ .‬מחממים תנור לחום‬                               ‫קורט אגוז מוסקט‬
                                                                                  ‫מלח ופלפל גרוס‬
       ‫של ‪ )6(180‬מעלות ואופים את הכרובית במשך חצי שעה‪.‬‬
                                                                                                 ‫‪24‬‬
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29