Page 23 - medorledor112
P. 23
מגזין מדור לדור
צילום :אלכס דונין צילום :אלכס דונין
ההכנה: eתnבenשiיcלsaכlרAובteכuבoוcrשChou
שוטפים היטב את הכרוב הכבוש במים קרים ולאחר מכן
סוחטים אותו על מנת לייבש אותו .ממיסים בסיר גדול מצרכים ל 6 :מנות
את שומן האווז ,מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו קלות. זמן הכנה 20 :דקות
מוסיפים את 1/2כמות הכרוב ,את הבוקה גרני ,את שן השום זמן בישול :שעתיים וחצי
ואת התבלינים .מניחים מעל את נתחי הבשר ואת הנקניקים
שומרים בצד .מפזרים מעל את יתר הכרוב .שופכים מעל את מצרכים:
הבירה והיין .מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .מכסים 1ק"ג כרוב כבוש
וממשיכים לבשל כששומרים על הבעבוע .מבשלים כשעה. 12תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה כשדוחפים אותם 60גר' שומן אווז
מתחת לשכבת הכרוב .ממשיכים לבשל עוד כשעה .מניחים
1בצל פרוס דק
מעל את הנקניקיות וממשיכים לבשל עוד חצי שעה. 1שן שום
פורסים את הבשרים .על צלחת ההגשה מסדרים את הכרוב
ומסביב את תפוחי האדמה .מניחים מעל את הבשר הפרוס 1/2כפית גרעיני פלפל מעוכים
1/2כפית ערער ()genievre
והנקניקיות .מגישים מייד.
1בצל נעוץ עם 6מסמרי ציפורן
טיפ: בוקה גרני (עלה כרישה ,עילה דפנה ,גבעול טימין
מומלץ להגיש עם חרדל בצד
מומלץ להגיש יחד עם בירה או יין לבן כמה עלי סלרי וכמה עלי פטרוזיליה )
6נקניקיות עגל
23 6נקניקיות עוף
400גר' חזה אווז מעושן לא פרוס
שוק של אווז מעושן
1/4ליטר בירה
1/4ליטר יין לבן מסוג ריזלינג
חצי כפית מלח
גיליון 112