Page 23 - medorledor112
P. 23

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬                                          ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫‪e‬ת‪n‬ב‪en‬ש‪i‬י‪c‬ל‪sa‬כ‪l‬ר‪A‬וב‪te‬כ‪u‬ב‪o‬ו‪cr‬ש‪Chou‬‬
‫שוטפים היטב את הכרוב הכבוש במים קרים ולאחר מכן‬
‫סוחטים אותו על מנת לייבש אותו‪ .‬ממיסים בסיר גדול‬                                               ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
‫את שומן האווז‪ ,‬מוסיפים את הבצל ומזהיבים אותו קלות‪.‬‬                                           ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬
‫מוסיפים את ‪ 1/2‬כמות הכרוב‪ ,‬את הבוקה גרני‪ ,‬את שן השום‬                                    ‫זמן בישול‪ :‬שעתיים וחצי‬
‫ואת התבלינים‪ .‬מניחים מעל את נתחי הבשר ואת הנקניקים‬
‫שומרים בצד‪ .‬מפזרים מעל את יתר הכרוב‪ .‬שופכים מעל את‬                                                      ‫מצרכים‪:‬‬
‫הבירה והיין‪ .‬מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש‪ .‬מכסים‬                                               ‫‪ 1‬ק"ג כרוב כבוש‬
‫וממשיכים לבשל כששומרים על הבעבוע‪ .‬מבשלים כשעה‪.‬‬                                  ‫‪ 12‬תפוחי אדמה בינוניים מקולפים‬
‫לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה כשדוחפים אותם‬                                                   ‫‪ 60‬גר' שומן אווז‬
‫מתחת לשכבת הכרוב‪ .‬ממשיכים לבשל עוד כשעה‪ .‬מניחים‬
                                                                                                  ‫‪ 1‬בצל פרוס דק‬
       ‫מעל את הנקניקיות וממשיכים לבשל עוד חצי שעה‪.‬‬                                                     ‫‪ 1‬שן שום‬
‫פורסים את הבשרים‪ .‬על צלחת ההגשה מסדרים את הכרוב‬
‫ומסביב את תפוחי האדמה‪ .‬מניחים מעל את הבשר הפרוס‬                                    ‫‪ 1/2‬כפית גרעיני פלפל מעוכים‬
                                                                                     ‫‪ 1/2‬כפית ערער (‪)genievre‬‬
                                 ‫והנקניקיות‪ .‬מגישים מייד‪.‬‬
                                                                                   ‫‪ 1‬בצל נעוץ עם ‪ 6‬מסמרי ציפורן‬
                                                     ‫טיפ‪:‬‬          ‫בוקה גרני (עלה כרישה‪ ,‬עילה דפנה‪ ,‬גבעול טימין‬
                              ‫מומלץ להגיש עם חרדל בצד‬
                     ‫מומלץ להגיש יחד עם בירה או יין לבן‬                       ‫כמה עלי סלרי וכמה עלי פטרוזיליה )‬
                                                                                                  ‫‪ 6‬נקניקיות עגל‬
‫‪23‬‬                                                                                                ‫‪ 6‬נקניקיות עוף‬

                                                                                 ‫‪ 400‬גר' חזה אווז מעושן לא פרוס‬
                                                                                              ‫שוק של אווז מעושן‬
                                                                                                  ‫‪ 1/4‬ליטר בירה‬

                                                                                     ‫‪ 1/4‬ליטר יין לבן מסוג ריזלינג‬
                                                                                                  ‫חצי כפית מלח‬

                                                                                                        ‫גיליון ‪112‬‬
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28