Page 31 - medorledor108
P. 31

‫מגזין מדור לדור‬

‫צצייללווםם‪ ::‬אאללככסס דדווננייןן‬

‫בינתיים יש לחתוך את הכובע של הקישואים ולרוקן אותם‬                         ‫ממולאים‬
                                    ‫בעזרת כפית פריזיאן‪.‬‬                ‫נוסח יהודית‬

‫חותכים את החלק העליון של הפלפלים‪ .‬לשמור בצד‪ .‬יש‬                                                  ‫מצרכים ל‪ ? :‬מנות‬
                             ‫להוציא את תכולת הפלפלים‪.‬‬                                           ‫זמן הכנה‪ 45 :‬דקות‬
                                                                                           ‫זמן בישול‪ :‬שעתיים וחצי‬
           ‫יש לקלף את העגבניות ולחתוך אותם לפרוסות‪.‬‬
    ‫בסיר גדול מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד הזהבה‪.‬‬                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                                  ‫‪ 6‬קישואים עגולים‬
                       ‫מניחים מעל את פרוסות העגבניות‪.‬‬                                              ‫‪ 1‬כרוב לבן למילוי‬
                              ‫מתחילים למלא את הירקות‪.‬‬                                       ‫‪ 6‬פלפלים ירוקים בהירים‬
                                                                                ‫‪ 3‬עגבניות מקולפות וחתוכות לטבעות‬
‫מפרקים את הכרוב לעלים‪ .‬על כל עלה כרוב מניחים מן‬                                                  ‫‪ 1‬תפוח עץ מגורדת‬
‫תערובת הבשר בחלק התחתון של העלה‪ ,‬מקפלים את שולי‬                                                 ‫‪ 1/2‬חבילת כוסברה‬
                                                                              ‫‪ 1/3‬כוס אורז או שלוש כפות פרורי לחם‬
                   ‫העלה פנימה ומגלגלים עד קבלת גליל ‪.‬‬
‫מסדרים את הירקות באופן הבא‪ :‬מסביב לסיר מסדרים את‬                                                            ‫‪ 3‬ביצים‬
‫הקישואים ואת הפלפלים‪ .‬במרכז מסדרים את עלי הכרוב‬                                              ‫‪ 3/4‬ק"ג בשר בקר טחון‬

                                              ‫הממולאים‪.‬‬                                          ‫‪ 3‬בצלים קצוצים דק‬
‫בקערה מערבבים את הרסק עם ציר העוף‪ ,‬השום הנותר‪,‬‬                                                          ‫‪ 10‬שיני שום‬
‫התבלינים (‪ 1/4‬כפית קינמון(‪ 1/4),‬ראס אל חנות ו‪ 2‬כפיות‬
                                                                                                ‫‪ 1‬רסק עגבניות גדול‬
                                   ‫כמון ) והתפוח המגורד‪.‬‬                                                ‫כוס ציר עוף‬
‫שופכים מעל‪ ,‬מכסים במים מעל גובה הירקות‪ .‬מביאים‬
                                                                                           ‫קינמון‪ ,‬כמון‪ ,‬ראס אל חנות‬
   ‫לרתיחה‪ ,‬מנמיכים את האש ומבשלים כ ‪ -‬שעתיים וחצי‪.‬‬                                                 ‫מלח ופלפל גרוס‬
                                                                                                    ‫‪ 3‬כפות שמן זית‬

                                                                                                           ‫ההכנה‪:‬‬
                                                                ‫בלילה הקודם יש להרתיח את הכרוב כעשרים דקות‪.‬‬
                                                          ‫בקערה שמים את הבשר עם הבצל הקצוץ‪ ,‬הביצים‪,‬‬
                                                          ‫הכוסברה הקצוצה‪ 4 ,‬שיני שום כתושות‪ ,‬תבלינים (‪1/2‬‬
                                                          ‫כפית קינמון‪ 1/2 ,‬כפית ראס אל חנות וכפית אחת כמון )‬
                                                          ‫ואת האורז‪/‬פרורי לחם‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪ .‬מערבבים‬

                                                                                                  ‫לתערובת אחידה‪.‬‬

‫גיליון ‪31 108‬‬
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36