Page 31 - medorledor108
P. 31
מגזין מדור לדור
צצייללווםם ::אאללככסס דדווננייןן
בינתיים יש לחתוך את הכובע של הקישואים ולרוקן אותם ממולאים
בעזרת כפית פריזיאן. נוסח יהודית
חותכים את החלק העליון של הפלפלים .לשמור בצד .יש מצרכים ל ? :מנות
להוציא את תכולת הפלפלים. זמן הכנה 45 :דקות
זמן בישול :שעתיים וחצי
יש לקלף את העגבניות ולחתוך אותם לפרוסות.
בסיר גדול מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד הזהבה. מצרכים:
6קישואים עגולים
מניחים מעל את פרוסות העגבניות. 1כרוב לבן למילוי
מתחילים למלא את הירקות. 6פלפלים ירוקים בהירים
3עגבניות מקולפות וחתוכות לטבעות
מפרקים את הכרוב לעלים .על כל עלה כרוב מניחים מן 1תפוח עץ מגורדת
תערובת הבשר בחלק התחתון של העלה ,מקפלים את שולי 1/2חבילת כוסברה
1/3כוס אורז או שלוש כפות פרורי לחם
העלה פנימה ומגלגלים עד קבלת גליל .
מסדרים את הירקות באופן הבא :מסביב לסיר מסדרים את 3ביצים
הקישואים ואת הפלפלים .במרכז מסדרים את עלי הכרוב 3/4ק"ג בשר בקר טחון
הממולאים. 3בצלים קצוצים דק
בקערה מערבבים את הרסק עם ציר העוף ,השום הנותר, 10שיני שום
התבלינים ( 1/4כפית קינמון( 1/4),ראס אל חנות ו 2כפיות
1רסק עגבניות גדול
כמון ) והתפוח המגורד. כוס ציר עוף
שופכים מעל ,מכסים במים מעל גובה הירקות .מביאים
קינמון ,כמון ,ראס אל חנות
לרתיחה ,מנמיכים את האש ומבשלים כ -שעתיים וחצי. מלח ופלפל גרוס
3כפות שמן זית
ההכנה:
בלילה הקודם יש להרתיח את הכרוב כעשרים דקות.
בקערה שמים את הבשר עם הבצל הקצוץ ,הביצים,
הכוסברה הקצוצה 4 ,שיני שום כתושות ,תבלינים (1/2
כפית קינמון 1/2 ,כפית ראס אל חנות וכפית אחת כמון )
ואת האורז/פרורי לחם .ממליחים ומפלפלים .מערבבים
לתערובת אחידה.
גיליון 31 108