Page 30 - medorledor108
P. 30
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: קישואים ממולאים
יש לבשל ביצה אחת במים מלוחים רותחים במשך עשר דקות, עם טונה
ואז יש לקרר את הביצה במים קרים ,יש לקלפה ולקצוץ אותה.
שוטפים את הקישואים ,מורידים את החלק העליון (כובע), מצרכים ל 4 :מנות
בעזרת כפית פריזאין מרוקנים את הקישואים .קוצצים ושומרים זמן הכנה :חצי שעה
זמן אפיה 40 :דקות
את התוכן בצד.
מכינים רוטב בשמל .ממיסים את 30גר' החמאה בסיר חסין מצרכים:
אש ,מוסיפים את הקמח ומערבבים .בהדרגה ותוך כדי ערבוב
מוסיפים את החלב .ממשיכים לערבב עד שהרוטב מתעבה. 4קישואים עגולים
2ביצים
מתבלים במעט אגוז מוסקט ,מלח ופלפל גרוס.
מוסיפים לרוטב את הביצה הקצוצה ,את גבינת הפרמזן ,את 1קופסא של טונה במי מלח
הטונה המסוננת ,את תוכן הקישואים ולבסוף את הביצה 50גר' גבינת פרמזן מגוררת
הנוספת .מערבבים היטב. 300מ"ל חלב
מחממים תנור לחום של 180מעלות. 30גר' קמח
ממלאים את הקישואים עם המלית .מסדרים אותם על תבנית. 60גר' חמאה
מפזרים מעל את פרורי הלחם .חותכים את שארית החמאה
לקוביות קטנות ושמים כמה קוביות חמאה על כל כל קישוא. 20גר' פירורי לחם
מכסים עם כובעי הקישואים .שופכים בתחתית התבנית 150 אגוז מוסקט מלח ופלפל גרוס
מ"ל מים .אופים בתנור במשך ארבעים דקות.
30