Page 30 - medorledor108
P. 30

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬  ‫קישואים ממולאים‬
‫יש לבשל ביצה אחת במים מלוחים רותחים במשך עשר דקות‪,‬‬                  ‫עם טונה‬
‫ואז יש לקרר את הביצה במים קרים‪ ,‬יש לקלפה ולקצוץ אותה‪.‬‬
‫שוטפים את הקישואים‪ ,‬מורידים את החלק העליון (כובע)‪,‬‬                                 ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
‫בעזרת כפית פריזאין מרוקנים את הקישואים‪ .‬קוצצים ושומרים‬                           ‫זמן הכנה‪ :‬חצי שעה‬
                                                                                  ‫זמן אפיה‪ 40 :‬דקות‬
                                           ‫את התוכן בצד‪.‬‬
‫מכינים רוטב בשמל‪ .‬ממיסים את ‪ 30‬גר' החמאה בסיר חסין‬                                          ‫מצרכים‪:‬‬
‫אש‪ ,‬מוסיפים את הקמח ומערבבים‪ .‬בהדרגה ותוך כדי ערבוב‬
‫מוסיפים את החלב‪ .‬ממשיכים לערבב עד שהרוטב מתעבה‪.‬‬                                     ‫‪ 4‬קישואים עגולים‬
                                                                                             ‫‪ 2‬ביצים‬
              ‫מתבלים במעט אגוז מוסקט‪ ,‬מלח ופלפל גרוס‪.‬‬
‫מוסיפים לרוטב את הביצה הקצוצה‪ ,‬את גבינת הפרמזן‪ ,‬את‬                         ‫‪ 1‬קופסא של טונה במי מלח‬
‫הטונה המסוננת‪ ,‬את תוכן הקישואים ולבסוף את הביצה‬                           ‫‪ 50‬גר' גבינת פרמזן מגוררת‬

                                  ‫הנוספת‪ .‬מערבבים היטב‪.‬‬                                 ‫‪ 300‬מ"ל חלב‬
                        ‫מחממים תנור לחום של ‪ 180‬מעלות‪.‬‬                                    ‫‪ 30‬גר' קמח‬
‫ממלאים את הקישואים עם המלית‪ .‬מסדרים אותם על תבנית‪.‬‬                                      ‫‪ 60‬גר' חמאה‬
‫מפזרים מעל את פרורי הלחם‪ .‬חותכים את שארית החמאה‬
‫לקוביות קטנות ושמים כמה קוביות חמאה על כל כל קישוא‪.‬‬                                 ‫‪ 20‬גר' פירורי לחם‬
‫מכסים עם כובעי הקישואים‪ .‬שופכים בתחתית התבנית ‪150‬‬                        ‫אגוז מוסקט מלח ופלפל גרוס‬
               ‫מ"ל מים‪ .‬אופים בתנור במשך ארבעים דקות‪.‬‬
                                                                                                    ‫‪30‬‬
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35