Page 29 - medorledor105
P. 29
מגזין מדור לדור
ציצלויםלו:םא:לאכלסכסדודניוןנין
ההכנה: קיש גבינת עיזים
שמים בקערת מעבד המזון את הקמח ,החמאה ,המלח מצרכים ל? :
והסוכר ומעבדים לתערובת פירורית .מוסיפים את הביצה זמן הכנה :כ 20-דקות
זמן אפיה 20+35 :דקות
ומערבלים לכדור בצק.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 32 מצרכים:
ס"מ .מרפדים את התחתית התבנית והדפנות שלה .דוקרים לקלתית:
2כוסות קמח רגיל ( 280גר')
בעזרת מזלג את פני הבצק. 175גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
מעבירים למקרר למשך חצי שעה. כפית שטוחה של מלח
מחממים את התנור ל 175 -מעלות .אופים את הבצק כ 15 - 1/2כפית סוכר
דקות עד הזהבה .מצננים 10דקות.
מגבירים את החום ל 180-מעלות. 1ביצה
להכנת המלית טורפים את הביצים בקערה ,מוסיפים את תבנית עגלה קפיצית בקוטר 28ס"מ
שאר החומרים ,מערבבים ויוצקים מעל הבצק.
אופים בין 30-35דקות עד התייצבות והזהבה. למלית:
3ביצים
29 1מיכל שמנת מתוקה ( 250מ"ל) או קופסת קרם פרש
1/2גליל ( 100גר') גבינת עזים (פרומעז) חתוך לקוביות
1/3כוס צימוקי עגבניות מיובשות קצוצות
10זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
1שן שום כתושה
1כף בזיליקום קצוץ ו עירית קצוצה דק
מלח ,פלפל גרוס
גיליון 105