Page 29 - medorledor105
P. 29

‫מגזין מדור לדור‬

‫ציצלויםלו‪:‬םא‪:‬לאכלסכסדודניוןנין‬

                                                   ‫ההכנה‪:‬‬       ‫קיש גבינת עיזים‬
‫שמים בקערת מעבד המזון את הקמח‪ ,‬החמאה‪ ,‬המלח‬                                                       ‫מצרכים ל‪? :‬‬
‫והסוכר ומעבדים לתערובת פירורית‪ .‬מוסיפים את הביצה‬                                         ‫זמן הכנה‪ :‬כ‪ 20-‬דקות‬
                                                                                        ‫זמן אפיה‪ 20+35 :‬דקות‬
                                    ‫ומערבלים לכדור בצק‪.‬‬
‫מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר ‪32‬‬                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
‫ס"מ‪ .‬מרפדים את התחתית התבנית והדפנות שלה‪ .‬דוקרים‬                                                      ‫לקלתית‪:‬‬
                                                                                   ‫‪ 2‬כוסות קמח רגיל (‪ 280‬גר')‬
                               ‫בעזרת מזלג את פני הבצק‪.‬‬                      ‫‪ 175‬גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות‬
                        ‫מעבירים למקרר למשך חצי שעה‪.‬‬                                      ‫כפית שטוחה של מלח‬
‫מחממים את התנור ל ‪ 175 -‬מעלות‪ .‬אופים את הבצק כ ‪15 -‬‬                                            ‫‪ 1/2‬כפית סוכר‬
                        ‫דקות עד הזהבה‪ .‬מצננים ‪ 10‬דקות‪.‬‬
                         ‫מגבירים את החום ל‪ 180-‬מעלות‪.‬‬                                                  ‫‪ 1‬ביצה‬
‫להכנת המלית טורפים את הביצים בקערה‪ ,‬מוסיפים את‬                              ‫תבנית עגלה קפיצית בקוטר ‪ 28‬ס"מ‬
             ‫שאר החומרים‪ ,‬מערבבים ויוצקים מעל הבצק‪.‬‬
             ‫אופים בין ‪ 30-35‬דקות עד התייצבות והזהבה‪.‬‬                                                  ‫למלית‪:‬‬
                                                                                                      ‫‪ 3‬ביצים‬
‫‪29‬‬                                                          ‫‪ 1‬מיכל שמנת מתוקה (‪ 250‬מ"ל) או קופסת קרם פרש‬
                                                           ‫‪ 1/2‬גליל (‪ 100‬גר') גבינת עזים (פרומעז) חתוך לקוביות‬
                                                                       ‫‪ 1/3‬כוס צימוקי עגבניות מיובשות קצוצות‬
                                                                              ‫‪ 10‬זיתי קלמטה מגולענים וחצויים‬
                                                                                              ‫‪ 1‬שן שום כתושה‬
                                                                          ‫‪ 1‬כף בזיליקום קצוץ ו עירית קצוצה דק‬
                                                                                              ‫מלח‪ ,‬פלפל גרוס‬

                                                                                                      ‫גיליון ‪105‬‬
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34