Page 28 - medorledor105
P. 28

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

                                                           ‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫גראטן(מאפה מוקרם) של‬
‫מנקים ושוטפים היטב את הברוקולי‪ .‬חותכים את הקצוות‬               ‫ברוקולי וגבינה כחולה‬
‫ומפרידים את הפרחים‪ .‬בסיר מביאים לרתיחה מים מלוחים‪.‬‬
‫מוסיפים את הברוקולי ומבשלים על אש גבוהה כשמונה דקות‪.‬‬                                                 ‫מצרכים ל‪ 6 :‬מנות‬
                                                                                                    ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
                                                  ‫מסננים‪.‬‬                                           ‫זמן אפיה‪ 35 :‬דקות‬

           ‫משמנים תבנית חסינת אש ומניחים את הברוקולי‪.‬‬                                                         ‫מצרכים‪:‬‬
                                                                                      ‫‪ 500‬גר' ברוקולי נקי (פרחי ברוקולי)‬
‫במחבת מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל‪ ,‬מוסיפים את‬
‫הקמח ומערבבים היטב במשך דקה‪ .‬בהדרגה מוסיפים את‬                                                         ‫‪ 1‬בצל גדול קצוץ‬
‫החלב ומסמיכים את הרוטב על אש נמוכה‪ .‬מכבים ומוסיפים‬                                                         ‫‪ 2‬כפות קמח‬
‫את הגבינה המפוררת‪ ,‬מערבבים היטב‪ ,‬ממליחים ומפלפלים‬                                                         ‫‪ 500‬מ"ל חלב‬

                                               ‫לפי הטעם‪.‬‬                             ‫‪ 150‬גר' גבינת רוקפור או גורגונזולה‬
                                                                                                      ‫‪ 50‬גר' פירורי לחם‬
‫שופכים את הרוטב מעל הברוקולי ומפזרים מעל את הגבינה‬                                                     ‫‪ 2‬כפות שמן זית‬
‫המגוררת‪ .‬אופים בתנור בחום של ‪ 180‬מעלות במשך כ ‪35 -‬‬
                                                                                            ‫‪ 50‬גר' גבינה צהובה מגוררת‬
                         ‫דקות או עד שהמאפה יציב ומוזהב‪.‬‬                                                ‫מלח ופלפל גרוס‬

                                                           ‫‪28‬‬
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33