Page 28 - medorledor105
P. 28
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: גראטן(מאפה מוקרם) של
מנקים ושוטפים היטב את הברוקולי .חותכים את הקצוות ברוקולי וגבינה כחולה
ומפרידים את הפרחים .בסיר מביאים לרתיחה מים מלוחים.
מוסיפים את הברוקולי ומבשלים על אש גבוהה כשמונה דקות. מצרכים ל 6 :מנות
זמן הכנה 15 :דקות
מסננים. זמן אפיה 35 :דקות
משמנים תבנית חסינת אש ומניחים את הברוקולי. מצרכים:
500גר' ברוקולי נקי (פרחי ברוקולי)
במחבת מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל ,מוסיפים את
הקמח ומערבבים היטב במשך דקה .בהדרגה מוסיפים את 1בצל גדול קצוץ
החלב ומסמיכים את הרוטב על אש נמוכה .מכבים ומוסיפים 2כפות קמח
את הגבינה המפוררת ,מערבבים היטב ,ממליחים ומפלפלים 500מ"ל חלב
לפי הטעם. 150גר' גבינת רוקפור או גורגונזולה
50גר' פירורי לחם
שופכים את הרוטב מעל הברוקולי ומפזרים מעל את הגבינה 2כפות שמן זית
המגוררת .אופים בתנור בחום של 180מעלות במשך כ 35 -
50גר' גבינה צהובה מגוררת
דקות או עד שהמאפה יציב ומוזהב. מלח ופלפל גרוס
28