Page 14 - medorledor07
P. 14
לביבות פרסה ולביבות כרובית עם
סלסה של עגבניות ויוגורט
אופן הכנה: מצרכים:
מנקים את הפרסה .חותכים את החלק התחתון ואת העלים הירוקים .מחלקים לחלקים 5פרסות בינוניות
בינוניים .מרתיחים מים בסיר אידוי .כשרותחים המים .ממליחים אותם ומוסיפים את הפרסה 1כרובית קטנה
6ביצים
מבשלים כ 15דקות .ממסננים כמה שעות כדי שהמים ירדו.
במקביל מבשלים את הכרובית שפרקנו לפרחים .מאדים אותה כ 20-דקות או עד שהיא רכה. 4עגבניות קלופות ,מגולענות
לוקחים את הפרסה ,טוחנים אותה במעבד מזון ,מוסיפים 3ביצים ,מוסיפים 5כפות של עמילן וחתוכות לקוביות קטנות
3שיני שום
תירס ,מערבבים היטב עד קבלה עיסה הומוגנית .ממליחים ומפלפלים. פטרוזיליה קצוצה
בקערה נוספת מועכים את הכרובית ,מוסיפים 3ביצים ,מוסיפים כ 5-6כפות קמח 1 ,כפית 1/4פלפל חריף קצוץ
1גביע יוגורט
כורכום ומערבבים היטב . קמח
מחממים במחבת שמן .יוצקים בעזרת כף מן התערובת של הפרסה עמילן תירס
לביבה .חוזרים על התהליך מספר פעמים .מטגנים מכך צד .מוציאים לצלחת שעליו מונח נייר פלפל ,מלח
כורכום
סופג .מסננים מעט שמן לטיגון
עושים את אותו התהליך עם התערובת של הכרובית .
מכינים את סלסת העגבניות עם היוגורט :מערבבים את העגבניות ,הפלפל החריף ,השום הקצוץ,
היוגורט ,ממליחים ,מפלפלים ולבסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה
מסדרים בצלחת 2-3לביבות מכל סוג .מוסיפים מסביב את סלסה העגבניות
15