Page 14 - medorledor07
P. 14

‫לביבות פרסה ולביבות כרובית עם‬
            ‫סלסה של עגבניות ויוגורט‬
                                                     ‫אופן הכנה‪:‬‬                                              ‫מצרכים‪:‬‬

    ‫מנקים את הפרסה‪ .‬חותכים את החלק התחתון ואת העלים הירוקים‪ .‬מחלקים לחלקים‬                                   ‫‪ 5‬פרסות בינוניות‬
    ‫בינוניים‪ .‬מרתיחים מים בסיר אידוי‪ .‬כשרותחים המים‪ .‬ממליחים אותם ומוסיפים את הפרסה‬                            ‫‪ 1‬כרובית קטנה‬
                                                                                                                       ‫‪ 6‬ביצים‬
                                      ‫מבשלים כ ‪ 15‬דקות‪ .‬ממסננים כמה שעות כדי שהמים ירדו‪.‬‬
    ‫במקביל מבשלים את הכרובית שפרקנו לפרחים‪ .‬מאדים אותה כ‪ 20-‬דקות או עד שהיא רכה‪.‬‬                  ‫‪ 4‬עגבניות קלופות ‪,‬מגולענות‬
    ‫לוקחים את הפרסה‪ ,‬טוחנים אותה במעבד מזון‪ ,‬מוסיפים ‪ 3‬ביצים‪ ,‬מוסיפים ‪ 5‬כפות של עמילן‬                ‫וחתוכות לקוביות קטנות‬
                                                                                                                   ‫‪ 3‬שיני שום‬
                            ‫תירס‪ ,‬מערבבים היטב עד קבלה עיסה הומוגנית‪ .‬ממליחים ומפלפלים‪.‬‬                     ‫פטרוזיליה קצוצה‬
    ‫בקערה נוספת מועכים את הכרובית‪ ,‬מוסיפים ‪ 3‬ביצים‪ ,‬מוסיפים כ ‪ 5-6‬כפות קמח‪ 1 ,‬כפית‬                       ‫‪ 1/4‬פלפל חריף קצוץ‬
                                                                                                                 ‫‪ 1‬גביע יוגורט‬
                                                                         ‫כורכום ומערבבים היטב ‪.‬‬                           ‫קמח‬
                               ‫מחממים במחבת שמן ‪.‬יוצקים בעזרת כף מן התערובת של הפרסה‬                              ‫עמילן תירס‬
    ‫לביבה ‪.‬חוזרים על התהליך מספר פעמים ‪.‬מטגנים מכך צד ‪.‬מוציאים לצלחת שעליו מונח נייר‬                               ‫פלפל ‪,‬מלח‬
                                                                                                                       ‫כורכום‬
                                                                                ‫סופג‪ .‬מסננים מעט‬                   ‫שמן לטיגון‬
                                            ‫עושים את אותו התהליך עם התערובת של הכרובית ‪.‬‬
    ‫מכינים את סלסת העגבניות עם היוגורט‪ :‬מערבבים את העגבניות‪ ,‬הפלפל החריף‪ ,‬השום הקצוץ‪,‬‬
                                 ‫היוגורט‪ ,‬ממליחים‪ ,‬מפלפלים ולבסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה‬
                      ‫מסדרים בצלחת ‪ 2-3‬לביבות מכל סוג‪ .‬מוסיפים מסביב את סלסה העגבניות‬

‫‪15‬‬
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19