Page 33 - medorledor98
P. 33

‫מגזין מדור לדור‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬   ‫פאי בננות ברזילאית‬
                                                   ‫לבסיס‪:‬‬
   ‫תחילה מקלפים את הבננות ומוערכים אותם בעזרת מזלג‪.‬‬                                    ‫מצרכים ל‪ 8 :‬מנות‬
‫להניח אותם בסיר עם הסוכר והקינמון‪ .‬לבשל על אש נמוכה‬                                   ‫זמן הכנה‪ 15 :‬דקות‬
‫תוך בחישה מתמדת עד קבלת עיסה שזופה‪(.‬תוך כדי בחישה‬                                     ‫זמן אפיה‪ 30 :‬דקות‬
                                  ‫רואים את תחתית הסיר)‪.‬‬
‫למרוח את העיסה לתוך תבנית פיירקס או סיליקון בקוטר ‪25‬‬                                            ‫מצרכים‪:‬‬
                                 ‫ס"מ‪ .‬להניח אותה להצטנן‪.‬‬                                    ‫לבסיס העוגה‪:‬‬
                                                                                     ‫‪ 8‬בננות בשלות מאוד‬
                                                    ‫לקרם‪:‬‬                                    ‫‪ 4‬כפות סוכר‬
‫בסיר אחר שמים את החלב‪ ,‬הסוכר‪ ,‬החלמונים ולערבב‪ .‬להוסיף‬                                  ‫כפית אבקת קינמון‬
‫את הקורנפלור‪ .‬לבשל על אש נמוכה תוך בחישה עד קבלת‬
‫קרם הומוגני‪ .‬להוסיף בסוף הבישול את תמצית וניל‪ .‬למרוח את‬                                            ‫לקרם‪:‬‬
                                                                                           ‫‪ 1/2‬ליטר חלב‬
                                   ‫הקם מעל הבננות ולצנן‪.‬‬                                     ‫‪ 3‬כפות סוכר‬
                                                                                         ‫‪ 2‬כפות קורנפלור‬
                                                   ‫למרנג‪:‬‬
‫לפני הכנת המרנג יש לחמם את התנור לחום של ‪ 150‬מעלות‪.‬‬                                            ‫‪ 2‬חלמונים‬
‫מקציפים את החלבונים לקצף חזק‪ .‬תוך כדי הקצפה מוסיפים‬                                    ‫‪ 1‬כפית תמצית וניל‬

          ‫בהדרגה את הסוכר‪ ,‬החומץ ולבסוף את הקורנפלור‪.‬‬                                             ‫למרינג‪:‬‬
            ‫שמים את המרנג בשק זילוף ומצפים מעל הקרם‪.‬‬                                           ‫‪ 2‬חלבונים‬
                                                                                             ‫‪ 4‬כפות סוכר‬
‫אופים את העוגה במשך ‪ 1/2‬שעה או עד שהמרנג מוזהב‪.‬‬                                           ‫‪ 1/3‬כפית חומץ‬
                                                                                        ‫‪ 2‬כפיות קורנפלור‬
                                          ‫מצננים‪ .‬בתאבון!‬                                    ‫‪ 1‬כפית מלח‬

‫‪33‬‬                                                                                                ‫גיליון ‪98‬‬
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38