Page 32 - medorledor98
P. 32
פינת הטעמים של יהודית לוטואק 054-7388825
צילום :אלכס דונין
ההכנה: סלט גזר ,תפוחי עץ
מגרדים יחד את הגזר והתפוחים ושמים בקערה .בקערה קטנה ואגוזי לוז
מערבבים יחד את שמן הזית והחומץ .מפלפלים וממליחים לפי
מצרכים ל 4 :מנות
הטעם .שופכים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב. זמן הכנה 20 :דקות
בעזרת סכין חדה ומעל צלחת מוציאים את הקליפה השקופה מכל מצרכים:
פלחי הפומלה ושומרים אותם בצד .את מיץ הפומלה מוסיפים 6גזרים מקולפים
1תפוח גראן סמיט מקולף ומגולען
לסלט ומערבבים שוב. 1תפוח פינק ליידי
מחממים מחבת ובה קולים את אגוזי הלוז (יש להזהר לא לשרוף 50גר' אגוזי לוז קצוצים גס
1פומלה מקולף
אותם!) .מסננים. מלח ופלפל שחור גרוס
4כפות שמן זית
להגשה: 1כף וחצי חומץ בלסמי
מניחים על כל צלחת פלחי פומלה ,מעל מסדרים מן הסלט
ומקשטים לבסוף עם אגוזי הלוז .כדי שייצא יפה אפשר להשתמש 32
בטבעת מתכתית .מחלצים אותה בזהירות .