Page 32 - medorledor98
P. 32

‫פינת הטעמים של יהודית לוטואק ‪054-7388825‬‬

‫צילום‪ :‬אלכס דונין‬

                                                  ‫ההכנה‪:‬‬    ‫סלט גזר‪ ,‬תפוחי עץ‬
‫מגרדים יחד את הגזר והתפוחים ושמים בקערה‪ .‬בקערה קטנה‬                   ‫ואגוזי לוז‬
‫מערבבים יחד את שמן הזית והחומץ‪ .‬מפלפלים וממליחים לפי‬
                                                                                      ‫מצרכים ל‪ 4 :‬מנות‬
        ‫הטעם‪ .‬שופכים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב‪.‬‬                                ‫זמן הכנה‪ 20 :‬דקות‬

‫בעזרת סכין חדה ומעל צלחת מוציאים את הקליפה השקופה מכל‬                                           ‫מצרכים‪:‬‬
‫פלחי הפומלה ושומרים אותם בצד‪ .‬את מיץ הפומלה מוסיפים‬                                     ‫‪ 6‬גזרים מקולפים‬
                                                                        ‫‪ 1‬תפוח גראן סמיט מקולף ומגולען‬
                                      ‫לסלט ומערבבים שוב‪.‬‬                               ‫‪ 1‬תפוח פינק ליידי‬
‫מחממים מחבת ובה קולים את אגוזי הלוז (יש להזהר לא לשרוף‬                         ‫‪ 50‬גר' אגוזי לוז קצוצים גס‬
                                                                                         ‫‪ 1‬פומלה מקולף‬
                                           ‫אותם!)‪ .‬מסננים‪.‬‬                         ‫מלח ופלפל שחור גרוס‬
                                                                                         ‫‪ 4‬כפות שמן זית‬
                                                   ‫להגשה‪:‬‬                          ‫‪ 1‬כף וחצי חומץ בלסמי‬
‫מניחים על כל צלחת פלחי פומלה‪ ,‬מעל מסדרים מן הסלט‬
‫ומקשטים לבסוף עם אגוזי הלוז‪ .‬כדי שייצא יפה אפשר להשתמש‬                                                  ‫‪32‬‬

                   ‫בטבעת מתכתית‪ .‬מחלצים אותה בזהירות ‪.‬‬
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37